Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Kocúr »

Chlapi, len dávam do pozornosti. Neviem či ste postrehli ale Toyota na Slovensku dala na novú Corollu akciový cenník so zaujímavejšími cenami.
:blush:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

hmm, zlevnili skoro o 1000E, zajimave. Je to znameni, ze se nova Corolla neprodava, jak ocekavali?
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak koukám a nestačím se divit, co má poznámka o zamyšlení na manuální převodovkou u nové Corolly vyvolala za diskuzi :-). Každopádně pro Grey : napsal jsi mne svoje osobní pocity proč nechceš Corollu 2.0 Hybrid, co je tam vše špatně atd, ale vůbec jsi mne nenapsal v čem nemám ohledně nového auta za cca 550 - 800 tis a manuální převodovce obecně pravdu. Když to vezmu na mé okolí, tak většina přešla z manuálu na automat, nové auto již jedině v automatu. Nebavím se zde o Dacii a Fabii, to je jiná cílovka, tu si ojetou koupí jiný zákazník než 2-3 roky starou Corollu. Tam jsem přesvědčen, že za cca 3 roky většina kdo se bude dívat na toto auto, byť ojeté tak bude požadovat automat, nebo ten kdo bude mít automat tak bude ve výhodě. Dnes již je a stále bude větší a větší přetlak ojetin na trhu, lidem stoupají nároky a prodat časem zánovní auto v ceně 300 - 400 tis s manuální převodovkou může být dle mne problém. Třeba se mýlím, ale vše co jsem za poslední cca rok četl a slyšel mne říkají, že na tom něco bude viz. např. https://www.metro.cz/neduvera-k-autum-s ... region_hyr

To, že jsi v potřebách na auto a názoru asi jiný než většina je fajn, píšeš své osobní pocity a možná i trochu zbytečně hledáš problém tam kde není. Zrovna velikost nádrže 43L u auta, které má průměr cca 5 L, není fakt proč řešit, jestli po cestě na dovolenou natankuji 1x více než s autem co má nádrž o 15 L vetší nikdo snad neřeší. Také nějak nerozumím tomu co píšeš, že jezdíš 2x 450 km jen po dálnici, to tedy vypadá, že bydlíš u dálnice a cíl cesty je přímo u dálnice bez možnosti natankovat jinde. Já také nemusím tankovat nejdražší beznín na dálnici, byť tankuji jen 100 okt. paliva co jsou obecně dražší, ale abych si kvůli této věci např. nekoupil nějaké auto mne nikdy nenapadlo.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Omlouvam se, pokud nekomu moje prispevky pripadaji agresivni nebo utocne. Ne, neni tomu tak, jen mam pocit, ze stale plevelim diskuzi tim, ze neustale vysvetluji, proc mam pozadavky take, jake mam (a pro ostatni/vetsinu jsou uplne irelevantni) a tudiz, proc je soucasna nabidka (jak u Toy, tak jinde) pro mne neakceptovatelna.

Kdyz to shrnu:
- mozna vetsina bude chtit automat, ja dokud bude volba (a/nebo mne automat nepresvedci, coz se zatim nestalo), tak i kdyby byl manual za stejnou cenu jako automat, tak si vyberu (dobry nebo alespon prumerny) manual. Proto jsou nektere auta pro mne "out" a ani nejdu na testovacku.
- dojezd je pro mne dulezity (tyka se dalnice, mesto/okresky neresim) a tam ten hybrid bude mit spotrebu 6, mozna vic, cili teoreticky dojezd tak max 700, co je pro mne neakceptovatelne (pro jine treba ne). Jasne, kdybych nemel jine vytky k autu, tak to "preziju", ale zatim vidim prilis mnoho kompromisu a vysledek je ne

Pokud se tvoje poznamka ze jsem nenapsal, v cem (ne)mas pravdu tyka prispevku z 18:25, tak ja nenapsal, ze nemas pravdu, ja psal, ze nesouhlasim a tykalo se to citovane casti (predevsim: "Podle mne ten kdo si neplánuje takové auto nechat 10 let by neměl o manuálu ani přemýšlet."). Z meho pohledu generalizujes (nebo jsem opravdu posledni, kdo "trva" na manualu? :-) ). Navic, pokud si nekdo necha auto na 10 let, tak zustatkova cena je to posledni, co jej bude trapit, takze pokud automat, tak proto, ze mu vyhovuje lip, nez manual, ne proto, ze pak to na trhu proda o 5tisic draz... U mne to neni o (ne)spolehlivosti nebo cene manualu/automatu. Pokud jsi mel na mysli jiny prispevek, tak mne nasmeruj.
Co se tyce trasy, tak jsem ji dal jako jasny priklad, ze opravdu jedu jednu cestu v kuse po dalnici (t.j. drazsi benzin) a nechci budit posadku (primarne deti) kvuli tankovani. Takze proc nechci tankovat, je kombinace jak ceny, tak plynulosti cesty.
Pokud neveris/nezda se ti 450km po dalnici, tak si zadej trasu Praha-Nitra SK (jeste pokracuji par desitek km za NR po dalnici. Jasne, muzu to vzit okreskami pres Hodonin, ale to ma zase jine duvody - horsi "plynulost" kvuli profilu trasy -, proste podminky jsou dane..) a jasne vidis, ze jedes stale po dalnici. Ano, na SK muzu tankovat mimo dalnici, ale jaksi za cenu podobnou cene na CZ dalnici. Jak jsem psal, neni to o tom, ze bych na to nemel, ale proste proc platit vic. Jinak drazsi benzin obcas natankuji taky, pneu na aute mam pouze 17", kde mne zimni stoji 3-4k/kus (takze by mi stacilo zapsat mensi rozmer do TP a usetriim vic nez to, co jakoze usetrim na tom, ze tankuji mimo dalnici)...
ex Toyota Avensis T27 1.8
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

v pohodě, ale když čtu Tvoji odpověď o tom manuálu, tak si můj příspěvek přečti ještě jednou, psal jsem více-méně toto : ten kdo si neplánuje nechat auto cca 10 let, tedy ví, že jej prodá dříve, tak by měl zvážit zda nekoupit nyní automat, jelikož právě zůstatková cena u auta starého 3 - 4 roky, je docela důležitá. Ten kdo si jej nechá 10 let a více a bude poté prodávat starou "plečku" tak to bude asi jedno co to má za řazení, jelikož cílovka na to auto bude jiná než na na auto 4 roky jeté. Tím jsem chtěl říci, že když prodávám mladší auto střední cenové hladiny, tak se na něj potencionální kupec divá jinýma očima a požaduje věci jako u nového, jen počítá s tím, že je to trochu ojeté, ale stále se bavíme o ojetině za 300 - 400 tis a zde klidně může být rozdíl mezi stejně jetým modelem s automatem nebo manuálem podstatný, navíc o manuál může být daleko menší zájem a tedy rychlost prodeje bude asi také menší.

Tu trasu Praha-Nitra věřím, ale stejně pokud má avensis nádrž 60 L a 1,8 spotřebu na dálnici cca 6 - 7 L, tak je to hodně na hraně a pokud by šlo jen o toto, tak nikdo neříká, že musíš na dálnici a této trase tankovat plnou. Corolla 2,0 HSD by to dle mne s drobným dotankováním dala, já tedy jedzím na dálnici za méně než 6 L a dotankovat 10 - 15 L předraženého benzinu nikoho nezrujnuje, vzlášť toho kdo má na koupi nového auta.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

On píše že to nieje len o cene ale aj o zastávke kvôli spiacim deckám. Pravidelné vrnenie auta decká krásne uspáva a z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa to vrnenie preruší tak decká sú v momente hore a obvykle sa zobudia mrzuté. A zrejme práve tomuto sa chce Grey vyhnúť. Môj syn nenávidel cestovanie - jačal a mykal sa ako besný a keď konečne v aute zaspal tak sme sa rozplakali od šťastia. :blush:
Sayf3r
Člen Týmu

Příspěvek od Sayf3r »

Grey:

Pohoda Grey nie si sám kto uprednostňuje manuál......ubezpečujem ťa, že nás je viac :D

MartinHSD:

Z tvojich posledných príspevkov mám pocit, že píšeš len o tom ako lepšie a rýchlejšie predať auto. Ja si napr. nové auto kvôli tomu nekupujem. Mňa manuál baví a preto si ho vyberám.
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

To Martin HSD: Tak koukam, ze nekdy rychleji pisu, nez ctu... Nicmene pro mne to stejne nic nemeni na nazoru. Auto kupuji pro sebe a ne abych uspokojil toho, komu budu auto v budoucnu prodavat, takze je jasne, ci pozadavky maji prednost :-) a taky si neumim predstavit prodavat auto po 3-4 letech. Ani ne kvuli propadu hodnoty, ale kvuli tomu, ze bych asi musel obecne dlouho cekat na kupce. Nejak si neumim predstavit bezneho cloveka, co kupuje ojetinu za 300-400k... (jasne, muj nazor neni reprezentativni a za druhe, da se to resit bazarem/protiuctem). Krom toho, jak jsem psal, kdyby byl propad hodnoty vozu tak zasadni, tak se nekupuji nektere znacky...

Co se tyce tankovani, tak samozrejme to na jednu nadrz nedavam (mozna jednou jsem to dal), ale nutne zastavky chci eliminovat co to jde...
ex Toyota Avensis T27 1.8
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

kdyz jsem byl poprvni v USA pred 16 rokama, tak jsem se preskolil na automat. A bylo mi jasne, ze bych to jako svoje auto nechtel a tak nejak mi to nesedelo. Nekdy pred 5-10 lety jsem zacal ocenovat, ze to vlastne neni nepohodlne a na americke dalnice v kombinaci s tempomatem to vlastne neni spatne. Ale v Evrope naprd. No a loni, kdyz jsem zacal zvazovat vymenu starnouciho sestikvaltu, jsem se rikal, ze by to aj mohl byt automat, kdyz bude vhodna prilezitost.
Nikomu automat nevnucuju, chapu nektere, ze potrebuji danou zatacku projizdet na dane rychlosti danym kvaltem. asi uz starnu, proste jsem zjistil, ze mi to vyhovuje se tim nezabyvat. A ze pry mam padla pro manualni razeni pod volantem ? mh, nevypada to, ze by se casem osoupala.....
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

Grey:

Ja jsem taky zastance manualu. A Tvuj pohled na vec je podobny memu, nejen z pohledu manual-automat. Mam svoje pozadavky na auto a tem jsem se chtel co nejvice priblizit. Jenze jsem necekal ze Toyota bude mit nektere veci tak jine a ze me to bude obcas iritovat, i kdyz z celkoveho pohledu to nejsou zavazne veci. Jen jsem cekal vic, prave proto, ze Toyota. Zkusebni jizda je malo, clovek by v tom mel najet par set km v ruznych podminkach.
Volvo, Passat
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Inak, chlapi, aby nedošlo k omylu. Ja netvrdím, že si neviem predstaviť manuálnu prevodovku už nikdy viac v nijakom aute. Ja vravím nie manuálnej prevodovke v corolle a pre môj jazdný profil. Mám corollu s manuálom aj s CVT a sám viem najlepšie v ktorom aute sa radšej vozím.
Možno by ma nejaké iné auto oslovilo aj v kombinácii s manuálom. Ale jazdiť konkrétne corollou v manuáli ma baví len do prvej zápchy. Mať však iný jazdný profil - povedzme vyslovene jazdiť často po okreskách - tak by som manuál ani ja nezatracoval. Tam by mi vadilo len uloženie ľavého lakťa šoféra. Na počudovanie v corolle s CVT sedím akosi inak poskladaný v sedadle a ľavý lakeť je presne tak ako mi vyhovuje. Po okreskách ale myslím jazdiť manuálom normálne, nie do zákrut dverami napred - tomu štýlu jazdy corolla ako taká nestačí už ani ani podvozkom (vlečná zadná náprava) ani motorom (atmo 1,6 a 1350kg auto).
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak na ty pádla jsem šáhl jednou, jestli tam jsou a tím to skončilo. Opravdu mne to nějak neláká. Jinak pro ty, kdo mají pocit, že zde píši jak co nejlépe prodat auto, tak to fakt ne. Dovolil jsme si jen určitý úhel pohledu, který má dle mne smysl zvážit při koupi nového auta. Jinak když už jsem u toho propadu ceny u zánovního auta, tak uvedu vlastní praxi :-). V minulosti jsem měl 11 starou Corollu kupovanou jako novou, kterou když jsem po těch 11 letech prodával tak jsem měl ztrátu cca 33 tis / rok. Nyní když jsem dával na protiúčet 2 roky starého aurise HSD tak jsem měl ztrátu 37 tis /rok, což bylo 14 % z pořizovací ceny. Upřímně ztratit za 2 roky a 42 tis km 14 % z pořizovací, mne přijde super. Sám jsem byl překvapený jakou si můj 2 roky starý auris ts 1,8 hsd udržel cenu. Dnes mé auto nabízí v bazaru za cenu o 7 % nižší než jsem jej kupoval jako nové :-), otázkou je zda to prodají, ale je to úsměvné.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

:arrow: Martin HSD Proč dáváš 100 oktanu do nadrže ? Důvod ?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

proč tankuji tzv. prémiový 100 oktn benzín, je to zcela jednoduché : tyto benzíny jsou daleko kvalitnější, jsou s větším podílem aditiv než 95 s bio složkou. Tedy dělám to proto abych udržel celý palivový systém v co nejlepším stavu. Mám prokázáno, že kvalitní benzín má vliv na spotřebu, auto je tišší, mám rychlejší odezvu na plynu. Nejde mne o výkon, ale o kvalitu PHMH. Upřímně běžná 95 v ČR není zrovna top palivo. Samozřejmě 95 je možno doplnit např. VIFem a tím ji vylepšit. Sám to občas dělám když kupuji palivo do yarisu a u pumpy nemají 100 oktn. Dokonce občas trochu VIFu přidám i do toho 100 okt :-). Nejraději jezdím na Vervu, mám benzina kartu a tak i slevu 1 kč na litr, cenově je ten rozdíl zanedbatelný a motoru kvalitní palivo rozhodně neškodí.
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

to Kocur:

nevim, jestli Corolla ma operku pro levou ruku stejne jako Auris TS, ale je to jedna z veci, ktera me trochu smoli :?
Volvo, Passat
Odpovědět

Zpět na „Corolla“