Auris Hybrid: Test hybridního systému bez předané zprávy
Auris Hybrid: Test hybridního systému bez předané zprávy
Byl jsem teď na první garančce s hybridním Aurisem. Resp. byla tam žena a překvapilo mě, že domu nepřinesla zprávu o testu hybridního systému, který měl proběhnout. Zprávu zmiňuje přímo Toyota: https://www.toyota.cz/service-and-acces ... rvice.json. Ozval jsem se servisu (ID Auto) a test prý provedli, ale zpráva jim nešla vytisknout. Tak říkám, ať mi ji vytisknou teď do PDF a pošlou e-mailem, ale tvrdí, že prý na serveru Toyoty vůbec není.
To mi ale moc nedává smysl. Buď test provedli, ze serveru Toyoty se jim zobrazily výsledky a problém byl jen s tiskem. Data jsou stále uložená a měla by se dát vytáhnout. Anebo žádný test neproběhl.
Jestli test proběhl, ale u Toyoty se neuložil, tak to je pro mě stejný výsledek, jako by žádný nebyl. Dělám to teď pro prokázání řádné servisní historie pro potenciálního budoucího majitele auta.
Nabízejí mi, abych se zastavil znovu, ale i ta garančka byla u nás záležitost několikatýdenní koordinace, tak se mi tam moc nechce. Kdyby se daly z Toyoty vytáhnout uložené údaje, byl bych radši.
Nemáte s tím zkušenost?
To mi ale moc nedává smysl. Buď test provedli, ze serveru Toyoty se jim zobrazily výsledky a problém byl jen s tiskem. Data jsou stále uložená a měla by se dát vytáhnout. Anebo žádný test neproběhl.
Jestli test proběhl, ale u Toyoty se neuložil, tak to je pro mě stejný výsledek, jako by žádný nebyl. Dělám to teď pro prokázání řádné servisní historie pro potenciálního budoucího majitele auta.
Nabízejí mi, abych se zastavil znovu, ale i ta garančka byla u nás záležitost několikatýdenní koordinace, tak se mi tam moc nechce. Kdyby se daly z Toyoty vytáhnout uložené údaje, byl bych radši.
Nemáte s tím zkušenost?
Re: Auris Hybrid: Test hybridního systému bez předané zprávy
Ani ja som nedostal. Riesilo sa to uz v inom vlakne.
Dnes som tam niesol auto tak sa ich na to priamo spytam pri tejto prilezitosti a dam vediet.
Dostal vobec dakto takyto report? Pripadne aj akykolvek iny report z prehliadky?
Vidim teraz co je na tej stranke:
Výsledkem testu je přehledná písemná zpráva o celkovém stavu hybridního systému, ze které mechanik zjistí, zda je potřeba provést nějaký zásah k obnovení bezchybné funkčnosti systému a vám vysvětlí všechny detaily.
Ale nikde nie je pisane, ze ten report ma dostat aj zakaznik. Mozno je to len pre interne ucely servisu.
Dnes som tam niesol auto tak sa ich na to priamo spytam pri tejto prilezitosti a dam vediet.
Dostal vobec dakto takyto report? Pripadne aj akykolvek iny report z prehliadky?
Výsledkem testu je přehledná písemná zpráva o celkovém stavu hybridního systému, ze které mechanik zjistí, zda je potřeba provést nějaký zásah k obnovení bezchybné funkčnosti systému a vám vysvětlí všechny detaily.
Ale nikde nie je pisane, ze ten report ma dostat aj zakaznik. Mozno je to len pre interne ucely servisu.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
- ten certifikát je ti v podstate na nič ak si ešte v záruke, auto si nechávaš a máš potvrdenú servisnú prehliadku ktorej časťou je aj kontrola hsd... iné by to bolo - možno - pri predaji, pre hsd to beriem ako nutnosť mať potvrdenie že systém je v poriadku. Ale zase by si kupca zašiel osobne do servisu a dozvedel by sa výsledok. Takže aj bez papierika sa dá žiť.Milan.B píše:Ani ja som nedostal. Riesilo sa to uz v inom vlakne.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Tak som sa na to pytal. Ze tu spravu vytlaci automaticky ak sa tam najde nejaky problem alebo na vyziadanie zakaznika.
V takom zmysle som dostal odpoved. Dolezite je, ze ten test sa robi, bez toho ich to nepusti dalej aby to spravili a vyriesili co najdu. Dodatocne sa to tlacit neda.
Cize nabuduce si to treba dopredu ziadat. Aj ked asi vam to aj tak bude nanic, zrejme to nie je sprava urcena pre laika.
V takom zmysle som dostal odpoved. Dolezite je, ze ten test sa robi, bez toho ich to nepusti dalej aby to spravili a vyriesili co najdu. Dodatocne sa to tlacit neda.
Cize nabuduce si to treba dopredu ziadat. Aj ked asi vam to aj tak bude nanic, zrejme to nie je sprava urcena pre laika.
- ale bavíme sa o takom certifikáte kde je napísané že test hsd prešiel, systém nemá chybu? Tak to má zmysel pre prípadný predaj auta. Predpokladám každý kto kupuje hsd ako jazdenku to žiada.Milan.B píše:Tak som sa na to pytal. Ze tu spravu vytlaci automaticky ak sa tam najde nejaky problem alebo na vyziadanie zakaznika.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
V mém případě ale ten certifikát úplně chybí, neuložil se na serveru Toyoty. Takže se nedá ani vytáhnout, budoucí majitel se k němu nedostane. V databázi najde jen to, že proběhla garanční prohlídka v autorizovaném servisu.
Ale říkám si, že důležitější budou spíš další roky. Bez toho prvního se asi nakonec obejdu.
Ale říkám si, že důležitější budou spíš další roky. Bez toho prvního se asi nakonec obejdu.
- áno najdôležitejšie je že si bol na serviske a to je elektronicky zaznamenané.... komu by si to dnes ukazoval?marekl píše:V mém případě ale ten certifikát úplně chybí, neuložil se na serveru Toyoty. Takže se nedá ani vytáhnout, budoucí majitel se k němu nedostane. V databázi najde jen to, že proběhla garanční prohlídka v autorizovaném servisu.

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Presne. Dolezite je, ze to preslo testom a plati ta zaruka do 10 rokov. To v oficialnom servise potvrdia.
Jenže doklad o tom, že auto prošlo testem hybridního systému, nikde není. Toyotě vypadly servery, nic se neuložilo.
Ukazovat to chci potenciálnímu budoucímu vlastníkovi. Rád bych měl tyto doklady uložené u sebe a nespoléhal na to, že je někdy za X let najdu na cloudu automobilky.
Ukazovat to chci potenciálnímu budoucímu vlastníkovi. Rád bych měl tyto doklady uložené u sebe a nespoléhal na to, že je někdy za X let najdu na cloudu automobilky.
Zial s tym vam nepomozem. Treba si to pytat v servise. Ked tak si to moze nechat zakaznik spravit extra ak to ma pomoct pri predaji. Mnohe servisy take sluzby aj poskytuju. A preveria aj ine vecy ako hybridny system.