Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Ja z vlastnej skusenosti odpurcam na lak chemical guys butter wet wax moze sa dat aj na mokre auto lahko sa pouziva nehrozi poskodenie od nanasania a polroka ma trvacnost minimalne
tak keď už sme pri hnití a nechápaní ľudí tak sa ťa ty nechápavec opýtam či si si dal urobiť nástrek spodku auta lebo to je miesto kde to bude hniť. Kdejaký šrám ti na parkovisku urobí idiot aj x krát mesačne, ono ťa to aj poisťovňu prestane po čase baviť. Zato ošetrenie spodku nového auta považujem za rozumnú vec a "investíciu" pokiaľ chceš auto na viac ako 5 rokov.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Slabostka to bola reakcia na mna? Nastrek spodku chapem ale ja som si nedal a pride mi presne pre to co si napisal ze auto ti na parkovisku tak ci tak tuknu ci dverami ci kosikmi divne ako tu niektori riesia odery od kamienkov
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Mozna by to chtelo jmenovat koho tim nechapavcem a podobne myslis kdyz se tak durdis...slabostka píše:tak keď už sme pri hnití a nechápaní ľudí tak sa ťa ty nechápavec opýtam či si si dal urobiť nástrek spodku auta lebo to je miesto kde to bude hniť. Kdejaký šrám ti na parkovisku urobí idiot aj x krát mesačne, ono ťa to aj poisťovňu prestane po čase baviť. Zato ošetrenie spodku nového auta považujem za rozumnú vec a "investíciu" pokiaľ chceš auto na viac ako 5 rokov.
Nicmene ochrana spodku je jedna vec kdy treba ja mam 25 let stare auto se kterym uz 10 let jezdim a nastrik spodku bylo prvni takze koroze u mne minimalni treba... a to musim rict a doufam nedostanu kamenem je to mazda

Kazdopadne pokud ti nekdo odre auto a rekne co resis je to jen spotrebka tak myslim auto ktere si piplas lestis atd docela nasere .. a uprimne mne to ikdyz ne tolik nasere i u meho skoro veterana..

To ze detskam nebo manzelce foukne do dveri vitr pri otevreni a jebne to vedle do auta to se hold stane ale zas zalezi na lideh jak se pak zachovaj.. vetsina to neresi a zbyla cast ujede...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To jsem nevedel, protoze se o sedan vubec nezajimam a to mne primelo podivat se do ceniku sedanu a nestacil jsem se divit. Vzdyt on jediny nema LEDkove svetla, pouze v nejvyssi vybave za 3/4mega nebo v ramci balicku style. Jinak ma klasicke halogeny. HB a TS ma LED v zakladu a za priplatek projektorove. Stejne tak zadni svetla sedan ma zarovky kombinovane s LED, HB a TS jen LED.papi píše:u sedanu neexistuje výbava selectionBubo226 píše:"comfort+style+tech" - neni uz lepsi vzit selection? tam uz mam barvu v cene, u comfort+style+tech musim jeste platit barvu....
Stejne tak nemoznost doplatit v sedanu navigaci, pokud neni nejvyssi vybava. Dalsi vec, neni zde system zabraneni narazu do prekazky, nebo moznost parkovaciho asistenta u vybavy Comfort a nize.
Naopak sedan umoznuje i zadni vyhrivane sedadla, co TS nemuze mit.
Je proste videt, ze sedan je cely vyvojove starsi, pohonne jednotky, baterie, svetla...je to proste ekonomictejsi verze nove Corolly, ktera muze spouste lidem vyhovovat a pravdepodobne proto tady existuje. Jen jsem vzdycky vnimal sedany jako luxusnejsi auta, v tomto pripade u Corolly je to presne naopak.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

ještě k těm LED svělům jak se zde někdo ptal, tak výbava Comfort Tech a nižší nemají led světla pro denní svícení po okrajích, tedy stejná jako jsou ve vyšších verzích, tedy to co je na autě všude vidět na promo materiálech jsou světla co jsou pouze v patetu Style a dále v nejvyšší výbavě Selection a Executive. U výbavy Comfort Tech a nižší dostanete neprojektorové LED a jiné provedené LED světel pro denní svícení než množí čekají.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Presne tak dostanete parabolicke led svetla a denni sviceni jsou blize loga takove tri diody na kazde strane s malym prouzkem. Na predeslych strankach jsem dal fotku cerveneho auta ze predu s tema ledkamaMartinHSD píše:ještě k těm LED svělům jak se zde někdo ptal, tak výbava Comfort Tech a nižší nemají led světla pro denní svícení po okrajích, tedy stejná jako jsou ve vyšších verzích, tedy to co je na autě všude vidět na promo materiálech jsou světla co jsou pouze v patetu Style a dále v nejvyšší výbavě Selection a Executive. U výbavy Comfort Tech a nižší dostanete neprojektorové LED a jiné provedené LED světel pro denní svícení než množí čekají.
A teda čo je lepšie a akosi sa v tomto popise strácam.
Apropo ako svietia svetlá na novej Corolla?
Apropo ako svietia svetlá na novej Corolla?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
co je lepší, tak asi jak pro koho, ale obecně parabolické Led světla v nižších výbavavých jsou jednodušší a "zastaralejší", dále v nižších výbavách používají také "zastaralejší" provedení denních LED světel, stejné jako bylo dosud v Aurisu. Ve vyšších vybavách máš projektorové Bi-LED světla a dokonce v pateku VIP pak vylepšené o funkci adaptivních dálkových světel, to jsou světla co jsou defacto trvale dálková a jen se upravují směr a intenzitu podle podmínek a protijedoucích vozidel. Neplést s funkcí automatického zapínání a vypínání dálkových světel. Denní svícení je ve vyšších výbavách pak po vzoru evropských automobilek hezky velké a moderně tvarově pojaté 

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Ďakujem za ozrejmenie. Tomuto už rozumiem veľmi dobre.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
Ono ještě k tomu laku - to je vždycky, když člověk si koupí nějakou hračku a postupně ho omrzí, tak už a to nedává pozor . To stejný s autem, jelikož je to velká investice, tak ze začátku člověk opečovává a postupně nadšení opadne a už nebude koukat, kde vznikl nový šrám po nákupech, jelikož by byl akorát pořád naštvanej. Jsou vyjímky, kterým to vydrží pořád, například soused, at je starý nebo nový, tak to pořád leští 
jinak co se týče výbav mezi TS a sedanem, tak je to o ceně a sposta lidí nepotřebuje, to co dávají do TS a tím i je to levnější. Třeba do mě se tím trefili, já už sem na hraně se sedanem cenově.
A nemyslím si, že by Sedan nějak ošidili, jelikož tu výbavu si tam může člověk navolit taky.

jinak co se týče výbav mezi TS a sedanem, tak je to o ceně a sposta lidí nepotřebuje, to co dávají do TS a tím i je to levnější. Třeba do mě se tím trefili, já už sem na hraně se sedanem cenově.
A nemyslím si, že by Sedan nějak ošidili, jelikož tu výbavu si tam může člověk navolit taky.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Tak stim uplne ve vsem souhlasimpapi píše:Ono ještě k tomu laku - to je vždycky, když člověk si koupí nějakou hračku a postupně ho omrzí, tak už a to nedává pozor . To stejný s autem, jelikož je to velká investice, tak ze začátku člověk opečovává a postupně nadšení opadne a už nebude koukat, kde vznikl nový šrám po nákupech, jelikož by byl akorát pořád naštvanej. Jsou vyjímky, kterým to vydrží pořád, například soused, at je starý nebo nový, tak to pořád leští

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ano, s tim rozdilem, ze sedan nema ty parabolicke, ale jeste starsi variantu halogenovych.MartinHSD píše:co je lepší, tak asi jak pro koho, ale obecně parabolické Led světla v nižších výbavavých jsou jednodušší a "zastaralejší", dále v nižších výbavách používají také "zastaralejší" provedení denních LED světel, stejné jako bylo dosud v Aurisu. Ve vyšších vybavách máš projektorové Bi-LED světla a dokonce v pateku VIP pak vylepšené o funkci adaptivních dálkových světel, to jsou světla co jsou defacto trvale dálková a jen se upravují směr a intenzitu podle podmínek a protijedoucích vozidel. Neplést s funkcí automatického zapínání a vypínání dálkových světel. Denní svícení je ve vyšších výbavách pak po vzoru evropských automobilek hezky velké a moderně tvarově pojaté
Jinak svetla u vybavy Comfort + Tech jsme uz drive tady probirali.
UK verze comfort s parabolickymi LED vypada takto:

Na videu jsou napriklad videt v akci zde:
Mimochodem k tomu sedanu, nektere veci tam muzes mit taky za priplatek, ale nektere tam vubec mit nemuzes. Dalsi vec je, ze ty za priplatek jsou v takove vybave, ze uz je to drazsi nez TS comfort+tech+style nebo selection.
Takze sedan se vyplati, pokud si za ne priplacet vubec nechces, pak je to nejlevnejsi reseni

- Přílohy
-
- kat.jpg
- (97.11 KiB) Staženo 412 x

K těm světlům jen malá poznámka. LED světla samozřejmě ve srovnání s halogeny svítí úžasně. Ale pokud např. jezdím brzy ráno do práce městem (i tak je to 15 km), tak rozdíl moc nepoznám, protože městské lampy svítí dost a jinak jezdím převážně ve dne. Takže je potřeba i zvažovat cenu světlometu při výměně po nějakém ťukanci. Ano pokud to pokryje havarijko, není problém, problém nastane u staršího auta, pokud si to ťuknu sám, cenový rozdíl je ohromný.
Za sebe se přiznám, že na současném autě LEDky mám a havarijko též.
Za sebe se přiznám, že na současném autě LEDky mám a havarijko též.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Proti zlutym halogenum je ten rozdil obrovsky, to musim uznat, prestoze ted mam halogeny taky. Jedine, co mi vadi na LED, jsou dalkova svetla, ktere necitlive prepinaji mezi potkavackama a dalkovyma u nekterych znacek aut a to oslneni v noci je opravdu obrovske, zejmena na okreskach. Pripadne to, ze lidi na to kaslou a s plne nalozenym kufrem nedelaji korekci svetel a sviti jim to do nebes, ale za to nemuze auto ani svetlomet jako takovy, ale mentalita majitele
)