Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Presne tak. Veľkosť LCD je rozhodujúca.
Bohužiaľ sm "slepý" v oboch smeroch.
Bifokal mi nevyhovuje. 90% času nosím okuliare do diaľky, pri soferovani logické...
Takže veľkosť displeja je pre mňa rozhodujúca.
Jednoducho ten displej v aute vnímam inak ako mobil v držiaku.
Bohužiaľ sm "slepý" v oboch smeroch.
Bifokal mi nevyhovuje. 90% času nosím okuliare do diaľky, pri soferovani logické...
Takže veľkosť displeja je pre mňa rozhodujúca.
Jednoducho ten displej v aute vnímam inak ako mobil v držiaku.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Akoze ak blokuju mirrorlink, tak to je uz dost drsne. Moje ocakavanie bolo, ze clovek hodi mobile dole na Qi nabijacku (ak tam bude mat dostatocny GPS signal), popripade kablom pripoji rovno, bude mat mirrorlink a moze si waze/sygic/akukolvek inu navigaciu pekne premietat na velky display. Pretoze teraz ak si clovek kupi corollu bez navi, tak ma dost velky problem umiestnit mobil, akoze urcite sa bude dat, ale nie je to ziadna vyhra.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Možno sa to podarí dakomu "hacknut" a nebude to vypínanie problem
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
Ale celkovo teda v Europe, nejde Mirrorlink, nejde Andorid Auto, nejde Apple CarPlay... Podla mna vcelku dost podstatny pruser - zatial.
A este jedna vec, co si kolega vsimol, USBcka su na najdementnejsom mieste ako sa snad da. Ak tam clovek vopcha USB kluc (dlhsi), tak spolujazdec uplne pokojne moze kolenom do toho kopnut. Pre istotu si to skontrolujte, ja som si vobec nevsimol, tu to dobre vidno.
https://youtu.be/4ACoO2wKl68?t=375
A este jedna vec, co si kolega vsimol, USBcka su na najdementnejsom mieste ako sa snad da. Ak tam clovek vopcha USB kluc (dlhsi), tak spolujazdec uplne pokojne moze kolenom do toho kopnut. Pre istotu si to skontrolujte, ja som si vobec nevsimol, tu to dobre vidno.
https://youtu.be/4ACoO2wKl68?t=375
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Prodává se ještě todle (https://www.ebay.com/itm/Beat-Sonic-TVK ... 2913083806) , mimojiné to je součástí balení toho co jsem na minulé stránce posílal za 249 dolarů. Tohle malé "přepínátko" blokuje signál o rychlosti pro multimediální systém, takže věci co fungují na místě, fungují i při rozjezdu. A jelikož s Mirrorlinkem není v nové Corolle problém, osobně vyzkoušeno na Samsung Galaxy S9+ jak přes USB, tak bezdrátově přes Wi-Fi, tak by to chtělo vyzkoušet, jestli to je kompatibilní i s novou Corollou, co nepotřebuje celý pack za 249 dolarů (konvertor konektor "toyota" -> HDMI -> USB), ale možná by stačilo pouze toto. Jak bude čas, zkusím se zeptat prodejce, kdyby jste to někdo udělal dříve, dejte vědět výsledekfarnell píše:Možno sa to podarí dakomu "hacknut" a nebude to vypínanie problem

a Android Auto je pouze aplikace v mobilu ne? Takže když bude fungovat mirrorlink, tak s android auto (které je sice pro ČR blokované, tj. nejde stáhnout z Google Play, ale není problém stáhnout .apk soubor přímo do mobilu a nainstalovat.)
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Neni to uplne tak jednoduche.
Mirror link funguje pouze na par zarizenich, nektere Samsungy ho podporuji, ale vetsina nejnovejsich telefonu s cistym Androidem Google Pixely, nebo OnePlus, nektere zarizeni od Huawei, vetsina Xiaomi ho proste uz nepodporuji, jako zastaralou technologii.
Dale neplest Mirrorlink a Miracast, ktery Corolla take podporuje.
Android Auto neni jen Appka do mobilu, msi ho podporovat infotainment auta, ikdyz ho v mobilu mam, tak v Corolle se nenacte.
Kdyz jsem ho stahl z apkmirror, neni ta apka na Androidu 9 moc stabilni.
Dalsi vec v lete prijde uplne novy design Android Auto, takze oficialne se na ceskem trhu bude provozovat az ten novy layout
Mimochodem ten bypass by mohl fungovat, akorat nekdo rikal, ze staci zaradit D a uz se to vypne, v tomto pripade by nestacilo obejit udaj o rychlosti.
Mirror link funguje pouze na par zarizenich, nektere Samsungy ho podporuji, ale vetsina nejnovejsich telefonu s cistym Androidem Google Pixely, nebo OnePlus, nektere zarizeni od Huawei, vetsina Xiaomi ho proste uz nepodporuji, jako zastaralou technologii.
Dale neplest Mirrorlink a Miracast, ktery Corolla take podporuje.
Android Auto neni jen Appka do mobilu, msi ho podporovat infotainment auta, ikdyz ho v mobilu mam, tak v Corolle se nenacte.
Kdyz jsem ho stahl z apkmirror, neni ta apka na Androidu 9 moc stabilni.
Dalsi vec v lete prijde uplne novy design Android Auto, takze oficialne se na ceskem trhu bude provozovat az ten novy layout

Mimochodem ten bypass by mohl fungovat, akorat nekdo rikal, ze staci zaradit D a uz se to vypne, v tomto pripade by nestacilo obejit udaj o rychlosti.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Díky za informace které jsem nevěděl. K tomu bypasu co jsem pochopil, tak to blokuje signal celkově (jak rychlost, zařazenou rychlost, polohu vozidla do navigace,...), aspon podle videa co jsou na netu. Např. v Priusu todle měli, na polovině obrazovky vestavěná navigace, na druhé polovině puštené video. Při rozjezdu se video stoplo, při zapnutém bypassu se video rozjelo, ale přestala fungovat vestavěná navigace. Prostě vše, co je zablokované při pohybu vozidla, by se mělo odemknout.
Mimochodem, s tím zařazením D jsem to říkal já, osobní zkušenost. A Miracast přes Wi-Fi by bylo asi nejlepší řešení. Co já zkoušel, tak se mi android auto přes miracast podařilo rozjet na S9+.
Mimochodem, s tím zařazením D jsem to říkal já, osobní zkušenost. A Miracast přes Wi-Fi by bylo asi nejlepší řešení. Co já zkoušel, tak se mi android auto přes miracast podařilo rozjet na S9+.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ano, to by bylo dobre reseni.
Miracast mi fungoval taky na OnePlus 6, akorat jsem to zkousel na showroomu, takze realne jsem nevidel, ze pri rozjezdu to zmizi, ale predpokladam, ze to tak je.
Nejsem si ale jisty tim, jestli kdyz chces v navigaci neco zmenit nebo se treba prepnout na hovory, tak jestli to musis delat na mobilu a infotainment funguje jen jako zobrazovac, nebo to funguje i dotekove, to jsem nejak zapomnel vyzkouset.
Pri Mirrorlinku bych rekl, ze to dotekove neni, ze to jen prenese obraz, pri Miracastu nevim.
Miracast mi fungoval taky na OnePlus 6, akorat jsem to zkousel na showroomu, takze realne jsem nevidel, ze pri rozjezdu to zmizi, ale predpokladam, ze to tak je.
Nejsem si ale jisty tim, jestli kdyz chces v navigaci neco zmenit nebo se treba prepnout na hovory, tak jestli to musis delat na mobilu a infotainment funguje jen jako zobrazovac, nebo to funguje i dotekove, to jsem nejak zapomnel vyzkouset.
Pri Mirrorlinku bych rekl, ze to dotekove neni, ze to jen prenese obraz, pri Miracastu nevim.

Bohužel dotyk nefunguje nikde, to jediné počkat až se objeví aftermarket infotainment, i na rav4 2019 jsem již našel, za cenu podstatně levnější než je poplatek za instalaci navigace a to už má přímo Android 9 v sobě, a multikapacitni dotyk, 4gb RAM, 64gb ROM atd.
nechápu moc, proč 1.6 benzín má výkon 97KW a v hybridu 1.8 má výkon jen 72KW ?
Asi je to laděný na co nejmenší spotřebu ?
Asi je to laděný na co nejmenší spotřebu ?
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
papi:
U auta okrem vykonu (KW) je pri akych otackach?
- dolezitejsie je tocivy moment (Nm) pri akych otackach?
U hybridu je dolezite sparovat motor s elektromotorom...vyuzit vhodne krivky atd...je to cela veda!
U auta okrem vykonu (KW) je pri akych otackach?
- dolezitejsie je tocivy moment (Nm) pri akych otackach?
U hybridu je dolezite sparovat motor s elektromotorom...vyuzit vhodne krivky atd...je to cela veda!
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To jsi uvedl dobry postreh, samotneho mne to drive napadlo, ale porad to nevypada moc ruzove, pro 1,8 a skvele pro o dve decky vetsi 2,0.
1,6 ma pri 5200ot(coz jsou otacky, kde je max vykon 1,8) presne 87kw.
Stejne tak je to s tocivym momentem 1,6 ma v rozsahu nejvetsiho tociveho momentu 1,8 tedy 3600-5600ot 155-160Nm, oproti 142 ve stejnem rozsahu u 1,8.
1,8 ma v otackach max kroutaku jen(53-83kw) - coz myslim, ze je mozna spatne uvedeny kroutici moment, nebot vykon v 5600 by byl vetsi nez v 5200, jak uvadi vyrobce.
Proste ten motor neni ladeny na vykon, samotny prubeh vykonu a kroutaku nam nerekne nic v primem srovnani, pokud nezname staly prevod, tedy neda se porovna kroutak primo na kolech.
Naopak 2,0 oproti tomu vykazuje zcela odlisne parametry 112kw v 6000ot a v miste s nejvetsim kroutakem(4400-5200) ma porad slibnych 87kw-103kw.
1,6 ma pri 5200ot(coz jsou otacky, kde je max vykon 1,8) presne 87kw.
Stejne tak je to s tocivym momentem 1,6 ma v rozsahu nejvetsiho tociveho momentu 1,8 tedy 3600-5600ot 155-160Nm, oproti 142 ve stejnem rozsahu u 1,8.
1,8 ma v otackach max kroutaku jen(53-83kw) - coz myslim, ze je mozna spatne uvedeny kroutici moment, nebot vykon v 5600 by byl vetsi nez v 5200, jak uvadi vyrobce.
Proste ten motor neni ladeny na vykon, samotny prubeh vykonu a kroutaku nam nerekne nic v primem srovnani, pokud nezname staly prevod, tedy neda se porovna kroutak primo na kolech.
Naopak 2,0 oproti tomu vykazuje zcela odlisne parametry 112kw v 6000ot a v miste s nejvetsim kroutakem(4400-5200) ma porad slibnych 87kw-103kw.

Ta 1.8 pracuje v jiném "cyklu" než 1.6, bude mít i menší kompresní poměr, proto tak nízký kroutící moment (klasická 1.8 dokáže i lehce přes 180 Nm). Prostě uškrcený motor kvůli spotřebě, díky spolupráci s elektromotorem to jakž takž funguje dynamicky, ale velmi slušně ekonomicky.
O 2.0 se zatím podrobněji nikdo nevyjadřoval. Jen jsem četl, že by to měl být motor s přímým vstřikem benzínu. Doufám, že nemá EGR, pak by případná karbonizace zůstala minimální.
O 2.0 se zatím podrobněji nikdo nevyjadřoval. Jen jsem četl, že by to měl být motor s přímým vstřikem benzínu. Doufám, že nemá EGR, pak by případná karbonizace zůstala minimální.
to samozřejmě nesleduji ty otáčky atd, to budou mít někde v popise.
Ale logicky by měl být motor 1.8 výkonější než 1.6 nehledě na otáčky.
Ale je to spíš skrz to jak píšeš sladit 1.8 s elektromotorem, což je asi věda a pak už je to srovnání jabka s hruškama
Ale logicky by měl být motor 1.8 výkonější než 1.6 nehledě na otáčky.
Ale je to spíš skrz to jak píšeš sladit 1.8 s elektromotorem, což je asi věda a pak už je to srovnání jabka s hruškama

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Pokud si dobre pamatuju, tak pracuje jak v Ottove, tak v Atkinsonove cyklu.Bernhard píše:Ta 1.8 pracuje v jiném "cyklu" než 1.6, bude mít i menší kompresní poměr, proto tak nízký kroutící moment (klasická 1.8 dokáže i lehce přes 180 Nm). Prostě uškrcený motor kvůli spotřebě, díky spolupráci s elektromotorem to jakž takž funguje dynamicky, ale velmi slušně ekonomicky.
V kompresnim pomeru to taky neni, taky mne to napadlo, ale hybridy maji 13,0:1 resp. 14,0:1 a 1,6 ma 10,7:1