Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

Ono SUV je spíš modní doplněk, než pravý význam SUV v dnešní době. S těmi motory naprostý souhlas, zlatá COROLA, ikdyž podražila, tak je to furt výhodná koupě oproti jiným značkám, které dávaj malé motory s turbem. Předchozí generace coroly za 400t byla výhodná koupě poměr cena výkon kvalita.
A i současná vychází dobře, jelikož všechno šlo nahoru.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Časom sa vychytajú aj chyby na turbobenzínoch a vôbec nám nepríde divné, čo za mrňavé motorčeky to vlastne sú. Ono jazdí sa s nimi celkom fajn, pokiaľ v aute nesedí 5 pasažierov. Pre jedného, dvoch pasažierov na posunovačky po meste to je OK. Aj ten typický vyšší posed pri tých tzv SUV má svoje výhody. Keď si človek uvedomí limity auta a vie sa s nimi pri svojom obvyklom jazdení stotožniť - tak prečo nie?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
ewzenQ
Navigátor

Příspěvek od ewzenQ »

Hrabě píše:Ahoj. Vím, že tohle se tady asi nehodí, ale musím se o to s Vámi podělit. Včera jsme s přítelkyní sledovali Autosalon na Prima COOL a testovali zde další SUV od VW, které je určeno výhradně do města (už jenom ten pojem SUV do města mně dokáže rozesmát) a testovali jej s motorem o objemu 1 litr se třemi válci. Cena testovaného modelu byla 540 000. Pro boha!!! Já osobně bych toik peněz za takový motůrek nedal, ještě navíc když ho strčí do SUV (které je určeno výhradně do města, opravdu k smíchu). Proto moje Corollka byla před rokem jasným vítězem v poměru, cena, motor, pohodlí a výbava
prednedavnom testoval aj Rasto Chvala novu Audi s podobnym motorom ... vobec neholdujem tomuto trendu, su to auta ktore maju spotrebu na papieri super ale to je tak vsetko, akonahle sa na to dupne alebo prida do auta zataz, turbobenziniky nie len ze zeru a vyrabaju vacsie emisie, este k tomu sa aj viac opotrebovavaju.
Ale chapem, ak je 60kg chalan sam, nema na sportiak a chce zazit vzruso, kupi si fabiu s turbom. ono pri tej vahe auta (+ jeho) to pak vyzera ze to ma aj vykon :D

cakam kym zacnu v tych trojvalcoch este 1-2 vypinat aby "setrili"...

co sa tyka SUV do mesta, to je tema sama o sebe, tieto auta nemaju ziaden vyznam; zaberas viac miesta, viac to zerie, je to tazsie, neaerodinamicke cudo, v ktorom vacsinou sedi pipinka..
chapem ze to ma vacsiu svetelnu vysku, ale k comu? akoze aby si videl ze stojis na semafore a ze pred tebou je 8 aut? v meste svetelnu vysku nepotrebujes a zbytocne si takto navysovat tazisko to mi bezpecne nepride. Akurat sa ludia spoliehaju na to ze ked narazis, zosrotujes toho chudaka v mensom aute a tebe sa nic nestane.. co sa v poslednom case dost ukazuje ako omyl, kedze je vacsia sanca ze sa to auto prevrati, miesto toho aby sa poskladalo, takze zacinaju SUV zostavat po nehode na streche :D
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S týmto názorom sa celkom nestotožňujem. Je rozdiel SUV a SUV. Povedzme to SUV v Autosalone na PrimaCOOL bol VW T-Cross. Rozmery má 4108mm x 1760mm a výšku 1584mm, hmotnosť od 1245kg. Corolla HB má 4370mm x 1790mm a výšku 1435mm, hmotnosť od 1240kg.
Výsledok je že SUV T-Cross má pôdorysne menšie rozmery ako Corolla HB s porovnateľnou hmotnosťou (v prípade hybridu v corolle je ale corolla ťažšia). Sedan a kombi sú ešte dlhšie.
Vyššia svetlá výška je v meste fajn keď parkuješ cez obrubníky. Vyššia poloha hlavy je fajn tiež - mal som picasso kde som sedel o dobrých 15cm vyššie ako v corolle a stále na ten lepší rozhľad v dobrom spomínam. Dnes každý blb má poriadne natónované zadné okno. Ak ideš za takýmto autom nevidíš čo sa pred ním deje. S vyšším posedom pri troche šťastia to vidieť môžeš - a ver mi že sa to môže hodiť.
A nastupuje sa tiež lepšie do vyššieho vozidla.

Jasné, ak niekto prevádzkuje SUV typu GLE v meste tak to je už veľkosť o inom.
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

Není náhodou zkrátka SUV Sportovně Užitkové Vozidlo?
To mi připomněla ta nedávná diskuze o Nesportovním charakteru Corolly 180hp 8)
Ale je dost možné, že ten T-Cross má víc sportovních vlastností než Corolla s nízkým těžištěm, beztak lepším podvozkem a výkonnější motorem :b
:biggrin:
Co mi vrtá hlavou-když jsem si v zimním období objednal Corollu, dostanu k ní i v květnu/červnu tu sadu zimních kol zdarma? Tuším, že se tu už kdosi ptal, ale nemůžu to najít :roll:
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Kocúr píše: Vyššia poloha hlavy je fajn tiež - mal som picasso kde som sedel o dobrých 15cm vyššie ako v corolle a stále na ten lepší rozhľad v dobrom spomínam.
Dalkove svetla jsou taky fajn, dokud ti nima nekdo nesviti do oci. To same je SUV: o co lepsi vyhled ma majitel SUV, o to horsi vyhled maji ridici kolem nej. Takze resenim je jezdit dodavkou nebo autobusem. Idealne vsichni, at neni nikdo diskriminovan. :mrgreen:
Ja to resim tak, ze SUV poustim pred sebe velmi vyjimecne (dle moznosti).
Kocúr píše: A nastupuje sa tiež lepšie do vyššieho vozidla.
Jelikoz vetsina SUV nema prekryte prahy, tak se od nich taky hezky spini kalhoty :lol:
ex Toyota Avensis T27 1.8
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 22:43, celkem upraveno 1 x.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

co vím podle ceníků vydaných od března, tak k nové Corolle byly zdarma jen pneu, kompletní sady kol se dávali co vím k aurisu a ke staré Corolle. K nové Corolle jsem vždy viděl nabídku jen na pneu a ta stále platí, ale pozor jen pro soukromé osoby bez nákupu na ico. Navíc pokud objednávám auto, nebo cokoliv jiného v době kdy jsou k němu nějaké dárky a dostávám jej v době kdy již v nabídce nejsou, tak mám nárok na dárky, které byly v době uzavření kupní smlouvy, zde nemůže být sporu, jinak by se jednalo o klamavou nabídku a ta je defacto nezákonná.

uvedu jeden trochu blízký příklad z Prahy, kde měl hybrid do konce března parkování v zonách zdarma. Pro Toyotu velké + a pro mnoho lidí tak důvod proč si hybrid koupit. Bohužel to MPHP ke konci března zrušil. Já jsem to nějak neřešil, byl jsem s tím smířený byť mne to naštvalo. Během bubna mne přišel e-mail od prodejce, že si mám udělat tzv. rezervaci na získání povolení pro parkování zdarma, jelikož jsem auto objednal v době účinnosti vyhlášky a tím pádem se na mne vztahují podmínky jako bych auto přebral a zaregistroval v březnu. Tedy dostanu parkování zdarma přesně dle podmínek jak platily před usnesením. Jediné mínus je to, že je to vždy na rok, tedy po roce mne již nedají celou Prahu, ale jen MČ kde máme jako firma sídlo a to podle již platné vyhlášky. Po dalších 2 letech pak již nic.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kocúr píše:S týmto názorom sa celkom nestotožňujem. Je rozdiel SUV a SUV. Povedzme to SUV v Autosalone na PrimaCOOL bol VW T-Cross. Rozmery má 4108mm x 1760mm a výšku 1584mm, hmotnosť od 1245kg. Corolla HB má 4370mm x 1790mm a výšku 1435mm, hmotnosť od 1240kg.
Výsledok je že SUV T-Cross má pôdorysne menšie rozmery ako Corolla HB s porovnateľnou hmotnosťou (v prípade hybridu v corolle je ale corolla ťažšia).
Mohl bys k tomu dat nejake zdrojove data, ze Corolla v hybridu je tezsi?
Zatim tady byly dost presne informace, ze hybrid je lehci nez klasicka 1,2T.
Baterie opravdu nehrajou roli, pri te kapacite to vazi sotva par kg, sazel jsem na to, ze to budou ostatni veci spjate s el. pohonem, takze pokud mas jine nez zde drive napsane hmotnosti, podloz sve tvrzeni.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

MartinHSD píše:co vím podle ceníků vydaných od března, tak k nové Corolle byly zdarma jen pneu, kompletní sady kol se dávali co vím k aurisu a ke staré Corolle. K nové Corolle jsem vždy viděl nabídku jen na pneu a ta stále platí, ale pozor jen pro soukromé osoby bez nákupu na ico...
Ha, toto jsem nevěděl... Zásadní informace pro mě, nebudu že sebe aspoň při převzetí auta dělat hňupa :oops:
Díky Martine

A druhé ha! Viděli jste tento článek?
https://www.auto.cz/v-anglii-vybrali-ne ... api-128951
V samotném článku nic nového, ale že nová Corolla je Best of všechny současné hybridy, to by toto fórum mohlo uvítat, což?
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

nie je ničím novým že na poli hybridov je toyota/lexus top. Stačí trošku sledovať autohistoriu - skúšal peugeot, skúšala kia-hyundai... ich poňatie hybridného pohonu je technicky za toyotou - neviem či to toyota nemá kryté patentom.... a že pridali trošku na výkone je fajn... plus ak zlepšili charakter riadenia a poladili podvozok super. Otázka je či cena bude pre zákazníkov "lákavá".
Za mňa škoda že prius len plug-in.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Luke_Luke: Vyčítal som to z cenníka na ofiko webe.
Corolla HB 1.2T štartuje na 1240kg, 1.8hybrid na 1295kg a 2.0hybrid na 1340kg.
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

byl jsem se vcera projet Corollou v sedanu s 18 koly
pocity vesmes dobre,ale co me velmi prekvapilo, tak prisernej hluk od kol ?
zkousel jsem i ostatni verze ktery byli na 17,hluk je urcite mensi ale stale je velmi vyrazny
prodejce tvrdi ze je to typem pneu (Falken),ale i tak na aute za beznala 700+ tycek (1.8 HSD)????
nemate nekdo zkusenosti ?
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Na Rollku jsou lepší 16, já bych 17 a 18 nechtěl. 8)
machacek
Navigátor

Příspěvek od machacek »

Mám corollu 2016 před f. a taky hluk od předku je znát ale je to taky tim že jinak je to auto dost tiché a tak jsou prostě kola víc slišet
corolla 2016 trend+manuál
Odpovědět

Zpět na „Corolla“