Jakou benzínku?

vše ohledně modelové řady Corolla
Corsair
Člen Týmu

Jakou benzínku?

Příspěvek od Corsair »

Čus tak mam zase otázku.S jakou pumpou máte nejlepší zkušenosti co se týče spotřeby a výkonu,ÖMV,Esso,Shell...(když budeme brát 95).Díky.C
:)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Já beru převážně na OMV, ale v podstatě je to jedno. Všechny benzinky berou většinou ze stejných českých rafinerií (viz. loňský problém kdy z rafinerky dorazil závadný benzín jak na benzinku Shell, tak i benzinku Makro - stejná dodávka), vyjímkou je právě OMV, která vozí benzín z rakouské rafinerky. Nicméně i přesto jsem žádný výrazný rozdíl vůči ostatním nezaznamenal.
Problém může nastat u malých neznačkových benzinek, které si ho sami potom naředí, to už záleží na zkušenostech tvého okolí.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Teda já nevím, jak jinde, ale u nás stejně všechny značkový benziny čerpají do svých nádrží benzín z blízké rakouské rafinerie, vozí jim to tam jedna a ta samá firma a ceny maj srovnatelný. Ale pozor - mluvím o benzinkách typu ÖMV, SHELL, ARAL, atd.... Jednou jsem natankoval za pár korun na dojetí v Jaroměřicích n. Rokytnou u malé soukromé benzinky a druhej den jsem prostě nenastartoval... :( Takže jsem vzal 20l kanystr, zajel ho k SHELLu naplnit, nalil do nádrže a asi po 3 minutách se motor chytl. Od té doby nechci ve svým autě vidět "lacinej" benzín. Ta stovka na nádrži mě už nezabije..

Osobně beru z 95% u SHELLu a dlouhodobá spotřeba se pohybuje kolem 7l/100km. Párkrát jsem experimentoval s SHELL V-Power, ale že bych pocítil nějakou výraznou změnu ať už ve výkonu, spotřebě nebo něčem jiném nemůžu říct.. (Vlastně až ne ten rozdíl v peněžence :lol: )
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Je to pořád dokola a asi si nevybereš......

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3855
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jolly píše:Je to pořád dokola a asi si nevybereš......

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3855
beru Shell, OMV, Makro, Hypernovu, Benzinu, ONo a v běžném aute ( mondeo 1,8 115PS ) rozdíl nepoznám ( najeto 270tis km ), v novějším aute ( megane 1,6 100PS ) rozdíl taky nepoznám, pokud to hodím do NA supry, rozdíl nepoznám, jakmile to dám do červenky, nebo džejzinyk tak ve chvíli kdy jdu přes 1,0baru plnícího tlaku tak už poznám rozdíl v jízdních vlastnostech ( 1,4baru detonace na 7Mgte u beznínu od ONA, hypernovy a benziny, občas i od OMV )- beruN95.

takže z mého poheldu je uplne jedno kde beru, pravdepodobnost že vemu šmejd je všude stejná..jeiné co s evyhýbám tak vyložene starým čerpačkám z předlistopadové doby, protože tam jevětší pravdepodobnost pruniku nežádoicích látek do nádrží než u čerpaček nově postavených.
Tommyboy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Benzina...

Příspěvek od Tommyboy »

Beru pravidelne na Benzine a se spotrebou jsem vice mene spokojenej.
Se malymi prodejci mam taky sptane zkusenosti, nicmene u Shell bych netankoval nikdy.
Toyota Auris TS r.v.2016 E15UT(A)
1.6; 1ZR; 97kW ------------------

Toyota Corolla Sedan r.v.1996 EE101
1.4 XLi; 4E-FE; 55kW ------------------
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

Já z 95% tankuju taky na Benzině. Aspoň mám za to nějaký filmy. Jediné co mi vrtá hlavou je, že v síti nových Benzin plus, prý mají diesel s vyšším cetanovým číslem než u "obyčejných" Benzin. Nevíte o tom něco? Myslíte, že má vyšší hodnota cetanového čísla na něco vliv? Vyjma subjektivního pocitu, že tam leju něco lepšího? Dík
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WTE-greenfa »

only shell, kdyz to jinak nejde OMW, benzina - jinak ESSO = plus 1litr spotreba (to samo aktualne v TDI)
celica 97 super black&white edition
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Doteď jsem bral takřka výhradně Shell V-Power, autem většinou jezdím do práce, takže vždycky tankuju u jedné konkrétní benzinky (Shell v Brně na Hradecké). Kousek před ní, směrem k centru, je ÖMV, tam zas jezdím do myčky (Shell ji nemá) a posledně se mi nějak nechtělo jet z myčky pro benzín jinam a vzal jsem benzín 95 u ÖMV.
Jezdím vždycky trasu cca 30km, do kopce, z kopce i po rovině, průměrná spotřeba vycházela cca 7l (+/- nějaké deci) a kontrolka rezervy se mi vždycky rozsvítila po ujetí cca 485-495km. Podel toho jak mi to zrovna vyšlo jsem tankoval po cca 500-530km, kdy už kontrolka trvale svítila a do nádrže se vešlo necelých 40 litrů.
Teď už jsem se pomalu bál, že je v kontrolce špatná žárovka, protože pořád nic až teprve včera po 550km se poprvé rozsvítila. Dneska jsem zase nabral u ÖMV, to nádrže se vešlo 39,6 litru, víc už to nešlo a na tachometru jsem měl ujetých 591,6km. Takže skoro o 100km víc, než dřív s jiným benzínem.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

no nevím. Nebude to třeba rozdílným jízdním stylem a hlavně počasím? Sice máš trasu naučenou, jezdíš jí pravidelně, ale 100km navíc je trochu moc :? Já beru pouze Shell a taky mám v tom samém provozním režimu každý měsíc jinou spotřebu. Noha stejně těžká, trasa taky a udělá to max na nádrži +-50km. Ale když je nouze tak beru ještě ÖMV. Jinde bych nebral. Mám to vyzkoušené a ten motor pak vůbec nechce. A hlavně než jsem měnil pal. filtr, tak bylo ježdíno na kdejakou BČS a v toy servise mi řekli, na jaký to jezdím humus (viděl jsem, co z něj vytelko :shock: ). Pak už jen Shell a OK.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Hodně to je. Auto mám skoro přesně rok, loni začátkem května jsem ho koupil a už skoro ten rok jezdím pořád ke stejné benzince Shell. Loni v lednu ještě původní majitel měnil blok motoru včetně pístů, tak jsem si řekl, že tomu dopřeju kvalitní benzín.
Žádné detailní přehledy o spotřebě si nevedu, protože ta je skutečně v rozmezí cca půl litru stejná a počítám to primitivním způsobem, že počet litrů, které natankuju vydělím ujetými kilometry a výsledek vynásobený 100x mi dá průměr na 100km. Jednou je to 7 litrů, jindy 7.2, někdy se zadaří za 6.8. Prostě zhruba těch sedm litrů, vylezlo to jen trochu v zimě na max. 7.5. Odchylky ve spotřebě jsou tak malé, že se to dá zanedbat.
A co je nejdůležitější, nikdy se mi kontrolka rezervy nerozsvítila až PO ujetí 500km. Vždycky před. Stejně tak i množství tankovaného benzínu se prakticky neměnilo. Dokonce i po ujetí skoro 100km navíc jsem zase natankoval necelých 40 litrů.
Jízdní styl těžko subjektivně hodnotit. Spíš bych řekl, že před rokem, když jsem si na auto zvykal, se mohla spotřeba víc lišit. Moc s tím nedivočím, občas při předjíždění nebo do kopce trochu přišlápnu plyn, jinak jezdím v rozmezí 2000 - 3000ot./min. Nezdá se mi, že bych změnil styl jízdy natolik výrazně, abych ujel na nádrž o tolik víc.

Takže zbývá už jenom to počasí :) Budu to sledovat dál a do další nádrže natankuju zase "želví sílu" a uvidím, jestli se spotřeba zvýší nebo to zůstane stejné.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

To Fikus: Koukam, ze jsi z Pelhrimova - posledni dobou jsem zacal tankovat u Pelhrimovske Jetky, protoze ma suverene nejlevnejsi benzin v sirokem okoli (minuly tyden 28.30) a od te doby mam spotrebu 5.2l/100km a to relativne dlouhodobou (za cca 3000km). Bud je neco v tom benzinu nebo s mym autem, nebo jsem genialni ridic.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

:blink:
Jo jo. Benzín je na ní nejlevnější. Ale stejně jsem přivítal, že nám tu udělali z EcoTanku Shell. Jsem na ní prostě zvyklý a to i přesto, že dám o 1,50 za litr víc.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Honza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza »

já vim proč máš takovej rozdíl ve spotřebě že tys auto pořadně umyl a nechal navoskovat? :D Tim se ti snížil odpor vzduchu a tim pádem šla i spotřeba dolu :D a nebo jsi pořad jezdil se zataženou ruční brzdou :D :D :D
Carina E 1,6 95r.v 85kw
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

ja zvolil benzinku shell a jsem fak spokojenej peru tam v-power a pohoda jen ta cena ale je to lepsi nez tam prat nejaky sracky ... muj nazor
Odpovědět

Zpět na „Corolla“