Ak porovnám konkrétne corollu sedan 2015 a auris TS (kombi) 2015, tak práve vďaka väčšiemu rázvoru pri sedane je podstatne viac miesta pre kolená cestujúcich vzadu. Pre mňa to bol hodne silný argument na voľbu sedanu spolu s estetickým vnemom - jednoducho auris kombi sa mi nepáčil a corolla sedan áno, a veľmi. A keďže neprenášam práčky ani sudy piva či kočiare pre decká - proste rozmerné náklady, tak aj ten kufor sedanu je rozmerovo akceptovateľný. Ďalšiu výhodu som objavil časom - prepotené veci z tréningu v taške v batožinovom priestore sedanu nieje cítiť v kabíne. Tréningy mám 4x týždenne mimochodom. Karoséria sedanu má z princípu obvykle tuhšiu karosériu, čo sa môže hodiť pri havárii, prípadne ju tak neskrúca pri prejazde nerovnosťami.MKD píše:Už dlouho mi vrtá hlavou, co lidi na sedanu vidí. Obecně - nejen u Corolly. Já měl jako svoje první auto Mazdu 323 SDN (r.v.95) a když to srovnám s liftbackem nebo "kombíkem", vleze se do sedanu mnohem méně věcí, nestrčím do kufru pračku, apod. Toť můj pohled, proto sedana už nejspíše nikdy nebudu preferovat. A proto mě zajímá, v čem je sedan lepší? Fakt přiznám na rovinu, že nevím![]()
A předem říkám, že pokud na toto někdo zareaguje a bude pět chválu na karosérii sedan, nebudu mu to vyvraceta budu to brát jako individuální názor na věc..
(nebudeme se snad vrtat v tom, že Corolla sedan má větší rozvor. Chce to něco víc)
Ako vždy, je to o preferenciách či potrebách, nemusí to byť vždy praktické hľadisko čo rozhodne.