Kocúr píše:V ProCeed na vodičovom mieste som mal málo miesta na pravé koleno a sám za seba som si vedel sadnúť len hodne natesno.
Inak kára parádna a s 1,6T a DCT ide ako píla. A záruka 7 rokov. Corolla záruka 3 roky a 5 rokov na hybridný pohon. No - neverí si tak ako Kia.
Kdosi mi říkal, že si koupil Kiu a v životě to už neudělá. Ano, záruka 7 let. Ale, je zde jedno ALE! V rámci záruky, prý, když se pokazí jeden komponent, je na něj navázaný druhý třetí desátý a ty pak sice neplatíš opravu toho prvního, ale platíš všechno ostatní + práci spojenou s výměnou druhého až desátého. Servis ve finále za těch 7 let vyjde na neskutečné náklady, takže prý příště už nikdy.
Na druhé straně přístupu k záruce stojí tedy Toyota. Ok, mají jen 2 roky záruku. Ale ono se stejně tak nějak obecně tuší, že bude držák. Beztak už tu někdo sdílel odkaz na vyčíslední nákladů spojených s provozem automobilů různých značek. Tuším, že to bylo doplněno subjektivními pocity zákazníků a přístupu automobilky k zákazníkům. A téměř jsem si jist, že toyota vycházela nejlépe, nejlevněji.
A ještě jedna věc - zákazník toyoty si dle statistik (kurňa, nemůžu ten odkaz najít) nechává auto nejdéle ze všech běžných automobilek (nebyly tam supersporty apod.). To, že si lidi nechávají auto a nejdou do novějšího znamená, že jsou spokojení, že jim nevadí záruka jen dva roky. Znamená to, že jsou s autem spokojení.
Pokud někdo věří marketingovému tahu "záruka 7 let" a věří, že po dobu 7 let nebude muset do servisu vrážet ani korunu, tak dobře. Věř tomu, kup si Kiu. (píšu to absolutně v klidu bez jakékoli emoce). Kup a investuj do servisu, aspoň posílíš ekonomiku státu. A to je dobře!
Já věřím toyotě, přesvědčila mě o spolehlivosti u dvou aut, které v rodině máme. A proto jdu zase do toyoty a po 21 letech měním starého "veterána", našeo bezporuchového avensise na novou Corollu... howk