Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
peter3422
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od peter3422 »

mirror link tam je, aj mirror cast. to vsak funguje len s androidmi.
a apple car play android auto by mali prist koncom roka ako softwareovy update. tak mne bolo povedane.
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

rogerer píše:mít 800 a chtít koupit auto, tak sry jako, ale jdu do oktule 2.0TSI, než do úzké corollky s hybridem :-) Prostě to tak je. Už jen ten infotaiment za to stojí :-)
Kdyz jsem dorovnal vybavu Corolly TS Selection u Oktavky s 1,5TSI, vysla mne na 823tisic...za Oktavku(takovy kram :-D) a kde mas cenu 2,0TSi.
Nenech se nalakat cenou "OD", ale podivej se, co realne v te vybave chybi...

Obrázek
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

A ted zpet k tematu, vite nekdo, kolik jednotlive verze vazi s jednotlivymi motory?

Konkretne mne nejvice zajima TS, doba hatchbacku uz u mne skoncila :-D

Takze TS 1,2 manual, pak 1,2multimode, 1,8 a 2,0?
Ja to v tech propagacnich materialech proste nenasel, dik ;-)
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Tady máte veškeré hmotnosti pro TS. Jinak mám soukromně k dispozici kompletní dokumentaci k nové Corolle všechny verze, je toho 56 stránek v en nebo de.

Curb weight min
1,290 (1.8L Hybrid)
1,370 (2.0L Hybrid)
1,305 (1.2T MT)
1,315 (1.2T CVT)

Curb weight max
1,430 (1.8L Hybrid)
1,560 (2.0L Hybrid)
1,440 (1.2T MT)
1,460 (1.2T CVT)

Gross weight
1,835 (1.8L Hybrid)
1,955 (2.0L Hybrid)
1,850 (1.2T MT)
1,870 (1.2T CVT)
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

MartinHSD píše:pro ty co chtějí co nejvíce info o nové Corolle posílám odkaz na tiskovou zprávu včetně odkazu na stažení kompletní dokumentace v pdf, kde je daleko více technických údajů a zajímavostí než se dozvíme na toyota.cz https://newsroom.toyota.eu/2019-the-toyota-corolla/
Na konci toho linku sú tie PDF
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Luke_Luke píše: Nenech se nalakat cenou "OD", ale podivej se, co realne v te vybave chybi...
Plati i obracene, nenech se nalakat na to, co v tom je, ale divej se, co realne chces...
Pokud chces bohatou vybavu (rozumej SW serepeticky), tak mas u novejsich aut vyhrano, pokud je nechces, rekl bych, ze starsi auta ti vybavou sednou vic.
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

přesně tak, koncern má velikou výhodu v tom, že si tam dám co chci. Tohle přesně jsem řešil u stávající corolly, chtěl jsem z executive výbavy pouze elektricky sklopná zrcátka.... ale abych si připlatil 60tisíc za vyšší výbavu jenom kvůli zrcátkům...jako proč...a jako bonus mít pomalou navigaci, automatický parkování, koženku, hezčí kola .... fajn, finančně se to asi vyplatí, ale když to nechci/nepotřebuju:-) ale to je furt dokola... neobhajuju škodovku (mám s ní své zkušenosti :-D ), jen sem psal že za 800tisíc corolla rozhodně není jasnou volbou a že jsou tu prostornější, lépe řešená auta s lepšími infotaimenty apod....
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

To je to, co som hovoril od zaciatku. Auris s jeho predoslym cennikom bolo auto, ktore v danej triede cenovo mohlo konkurovat najlacnejsim modelom a bolo to pomerne slusne auto. Samozrejme ako bonus bolo to, ze to bola Toyota a nie Renault/Peugeot a podobne.
Teraz je Corolla TS podstatne drahsia ako predosly Auris a automaticky uz nie je "konkurentom" tych lacnejsich, ale hybe sa v cenovej hladine, kde je na vyber ovela viac moznosti. Samozrejme, je to stale Toyota a tym padom vyssia spolahlivost, ale ked v minulosti konkurovala cenovo vacsine aut danej triedy, teraz uz cenovo je dost vysoko na to, aby mala uplne inu konkurenciu.

Popravde, velmi som sa tesil na to, ako bude cenovo podobna starej cene a ze 2.0H bude velmi zaujimava volba a hlavne sa mi aj auto aj motorizacia paci. Ale v momente ako si "vyskladam" to, co by som chcel, okamzite cenovo zasahujem uz blizko inych vozidiel, ktore su sice trocha drahsie, ale v niektorych veciach lepsie. Napr. Mazda6.

A pre istotu, nijakym sposobom neznevazujem novu Corollu a plne chapem ludi, co si ju kupia. Avsak to co popisujem je, ze kym v minulosti to mohla byt - a aj bola jasna volba v tejto triede, teraz uz kupujuci musi premyslat. Toto som zazil na 2 kolegoch, ktori uvazovali o novom aute a kym v minulosti auris/corolla boli favoritmi a cakali na novy model a cenu, po uvedeni cien okamzite toyotu zavrhli a hladaju alternativu (jeden skonci pravdepodobne pri megane grandtour a druhy pri octavii/superb).
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Naprosto přesně jsi to popsal. Nic víc, nic míň. Pod to se podepisuji.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

MartinHSD píše:Tady máte veškeré hmotnosti pro TS. Jinak mám soukromně k dispozici kompletní dokumentaci k nové Corolle všechny verze, je toho 56 stránek v en nebo de.

Curb weight min
1,290 (1.8L Hybrid)
1,370 (2.0L Hybrid)
1,305 (1.2T MT)
1,315 (1.2T CVT)

Curb weight max
1,430 (1.8L Hybrid)
1,560 (2.0L Hybrid)
1,440 (1.2T MT)
1,460 (1.2T CVT)

Gross weight
1,835 (1.8L Hybrid)
1,955 (2.0L Hybrid)
1,850 (1.2T MT)
1,870 (1.2T CVT)
Tak toto je hodne prekvapive...az se mi nechce verit, ze ty hybridy jsou tak lehke. Jak muze byt 1,8Hybrid lehci nez 1,2T, ano baterie samy o sobe pri te minimalni kapacite nevazi skoro nic, nebo je to zanedbatelne, ale prece jenom, ten motor je o dost vetsi + elektromotor, menic a dalsi veci spojene el. pohonem.

Tak nejak jsem cekal o 150kg navic, ktere by vysvetlily tu mizernou dynamiku oproti 1,2T, ale toto je uplne prekvapive a vlastne to jeste zhorsuje dynamicke parametry, jak muze byt tak lehke auto, tak line a pomale...kde vznikaji ty ztraty? V e-CVT? :roll:
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Grey píše:
Luke_Luke píše: Nenech se nalakat cenou "OD", ale podivej se, co realne v te vybave chybi...
Plati i obracene, nenech se nalakat na to, co v tom je, ale divej se, co realne chces...
Pokud chces bohatou vybavu (rozumej SW serepeticky), tak mas u novejsich aut vyhrano, pokud je nechces, rekl bych, ze starsi auta ti vybavou sednou vic.
Naprosto irelevantni odpoved, tim chces rict, ze kdyz ve stejne vybave vybehova Octavie stoji vice nez mnohem lepe vybavena Corolla, tak si mam koupit u stare Skodovky horsi vybavu, abych mel lepsi cenu? Nesmysl. Vzdyt uz se jen podivej na to, ze Corolla ma v zakladni vybave pro automat adaptivni tempomat, Oktavka v zakladni vybave nema ani multifunkcni volant :lol: u auta za pul mega v zakladu "OD" :lol:
Obrázek
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

hanes73 píše:Naprosto přesně jsi to popsal. Nic víc, nic míň. Pod to se podepisuji.

já též
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Jazda je za mnou a musím povedať, že o inom aute uz ani neuvažujem.
Corolla TS bola v tej najvyššej výbave, kde cenou už presahovala 33.000 €.
Vela? Ja si myslím, že nie.
Podľa mňa adekvátna cena pocitom ktoré som v tom aute zažil.
Na dáke hlbšie skúmanie nebol čas ale ani som o to nestál.
Výhľad z auta aj napriek veľkému displeju je úžasný a popravde ani som neregistroval ,že tam ten velky displej je.
Zrýchlenie úžasné tu niet čo vytknúť.
Za mňa dva palce hore.

Pokiaľ ide o ten priestor tak musím zhodnotiť ešte foto čo som urobil. Jednoducho mi tu dačo nesedí

Mirror link vo výbave je.
Android Auto a Apple CarPlay koncom roku.
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Luke_Luke píše: Naprosto irelevantni odpoved, tim chces rict, ze kdyz ve stejne vybave vybehova Octavie stoji vice nez mnohem lepe vybavena Corolla, tak si mam koupit u stare Skodovky horsi vybavu, abych mel lepsi cenu? Nesmysl. Vzdyt uz se jen podivej na to, ze Corolla ma v zakladni vybave pro automat adaptivni tempomat, Oktavka v zakladni vybave nema ani multifunkcni volant :lol: u auta za pul mega v zakladu "OD" :lol:
Nemyslim si, je irelevantni. Proste jsou lidi (jako napr. ja), kteri uprednostni silnejsi motor a relativne omezenou vybavu (z hlediska toho, co se dnes do aut dava jako zaklad, nekdy i povinny, protoze legislativa, marketing, euroNCAP,...).
Klidne ilustruji na vybave nove Corolly: kdybych mel na vyber, vyhodil bych z vybavy (velmi pravdepodobne) Adaptivni tempomat (ale musim mit v aute nejaky, preference obycejny), (urcite) Start&Stop, (velmi pravdepodobne) asistent udrzeni v jizdnim pruhu, (urcite) system rozpoznavani dopravnich znace, (urcite) e-call, (temer urcite) head-up, (temer urcite) sledovani slepeho uhlu, (urcite) omezovac rychlosti, (urcite) upozorneni na zmenu tlaku v pneu,...
Vyse pochazi na zaklade mych zkusenosti, ze jsem to v aute mel/mam a bud to nepouzivam (omezovac rychlosti) nebo me to neskutecne otravovalo (ACC, asistent udrzeni v jiznim pruhu) a pokud to slo, tak jsem to hned vypinal. Jasne, mohlo se to v case vylepsit, proto pisu nekde urcite, jinde pravdepodobne (potreboval bych znovy vyzkouset). U mrtveho uhlu jsem mel pocit, ze se casem z toho stalo neco, co jsem nevnimal, proste, kdyz jsem menil pruh/smer, dival jsem se do zrcatka, ale ten "blind spot" nebyl neco, co bych vnimal. V zrcatku jsem "hledal" auto a ne signalizacni svetelko. (nikdy jsem nemel pocit, ze by mi to zachranilo krk/plech) Ale kazdy to muze mit jinak. Kdybych vyse popsane mohl vyhodit, tak mam cenu dejme tomu o 100k nize a jsem happy (jasne, dalsich 100 lidi by rvalo, jak to mohla toyota uvest na trh bez techto serepeticek, viz apple car/android auto debata :) ).

Vse vyse popsane je jiz v zakladni vybave a je v cene zapocitano, proto cena corolly startuje tam kde startuje (a postupne to tak bude i u jinych znacek vcetne octavie). Octavie je vybehovy model a kopec toho v zakladni vybave nema a pokud to nechci, nemusim za to platit. Jasne, jsou veci, ktere priplatit musim bud jako priplatek nebo vemu vyssi vybavu a tam muzou byt i veci ktere nechci/nemusim a stejne to budu mit zahrnuto v cene (jako u corolly).

Tim jsem chtel rict, ze pokud porovnas model, ktery je na konci zivotniho cyklu, (vetsinou) nema ve vybave to, co ma novy model, tudiz u toho starsiho mas cenu nizsi resp. zohlednuje tu absenci nove vybavy. Vubec to nedavam do souvisu s jinym veci jako jizdni vlastnosti, prostornost,...

Cili je to o tom, jak se ti automobilka strefi do tvych preferenci na vybavu, nic vic, nic min.

Jinak za mne, octavie neni muj salek, takze ji tu uvadim ciste jako ilustraci vybavy v novem vs. starem (vybehovem) modelu. Tudiz ani nemuzu argumentovat jake je octavia v zakladu holatko nebo jestli je cena "od" adekvatni.

Abych ale nebyl za puristu, tak je vybava, na ktere trvam, jako (bi)xenbony, bezklic, bral bych 3-4 zonovou klimu, bral bych, abych mohl detem vzadu poustet neco pres multimedialne centrum do zadnich operek (dejme tomu z SD karty)...
ex Toyota Avensis T27 1.8
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

https://photos.app.goo.gl/i7fGpvkKi82kUodx6
Po otvoreni info k fotke je v popise o aky typ karoserie ide.

Najmenej priestoru ma logicky HB a aj sa dost obtiazne sa nasadalo don dozadu.
Sedan mal dost priestoru, ale ako vidno z foto tak som bol aj dost "vrazeny" pod palubovku vid foto s oznacenim "Sedan".
Ak mam byt uprimny tak v sedane som sa citil velmi komfortne, mozno aj o maly kosok viac ako v TS.
Do sedanu sa dozadu nasada asi najlepsie. Ale 1,8 a objem kufra su zas minus.
A nakoniec TS. Sedel som v nom ako ja vravim na "barovu ku.vu", co sa vyrazne podpisalo na priestore za vodicom.
Ale.... Tak ako som sedel v Sedan-e tak by som sa vedel tomu prisposobit aj v TS a potom by bolo dostatok priestoru aj za mnou.
Nasadanie dozadu do TS je trosku horsie ako do Sedan, ale nie je to ziadna tragedia.
Nasadanie dopredu v TS a Sedan je uplne v pohode a bez problemu, priestor je na to dostatocny. Do HB je to trosku menej komfortne ale opät aj na to sa da zvyknut.

Koncom mesiaca je v Toyota Trnava den otvorených dveri a uz som sa dohodol na dalsom "oňuchavaní".
Tentoraz beriem aj manzelku a necham si na oboznamovanie vacsi prietor.
A vyskusam si aj 1,8 hybrid.

Inak hybrid a automat su prudko navykove technologie.
Dnes som sedel prvy raz v automate a dve kolecka na parkovisku dostatocne stacili na to aby som nemal s tym autom problem.
Aj ked mi lavu nohu nemusel nik priväzovat, tak s pravou rukou to bol uz problem. Odrazu bola zbytocna a mala tendenciu daco robit, tak som podvedome chcel nou preradovat. :lol:
Ale inak super a som rad ,ze som sa k tomu odhodlal.
Teraz chcem to auto este viac.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“