Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
S tím souhlasím. Corolla byla cenově do této chvíle konkurencí třeba pro Mazdu 3. S novou verzí Corolly se cenově posunuli do konkurence Mazdy 6. Sice s větším rozstřelem, ale pořád, za maximální výbavu 800 tisíc a ještě si doplatit za pakety... To už bych raději přidal 100 tisíc a dostanu ještě mnohem lépe vybavenou a mnohem silnější Mazdu 6. Nemyslím si, že na cestách uvidíme mnoho coroll v nejvyšší výbavě... Novou Corollou vlastně nahradili nejen stávající Corollu, ale i Aurisa, a navíc ještě i Avensise. Podle mě nemoudré, ale je to jejich rozhodnutí a teď už jenom uvidíme, jak to bude úspěšné a jaké slevy dříve nebo později přijdou...
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Aj tá mazda3 vychádzala drahšie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Muzes to rozvest konkretne?Kocúr píše:Aj tá mazda3 vychádzala drahšie.
Nejvyssi vybavy (soucasna generace aut):
M3 HB: Skyactiv-X181 AT GT Plus 133/181 699 400 Kč, Paket Safety+Sound+Luxury (bílá kůže) 80 500 Kč, celkem 780tis (cerna kuze o 5tisic mene)
Toyota Corolla HB:2.0 Hybrid (180 k) aut. převodovka e‑CVT benzin 779900 (Executive), Paket VIP 50000, JBL Paket 25000, celkem 855tis...
Pokud vemu misto Executive Selection (nema napr. adaptivni dalkove svetlomety), tak -20000, t.j celkova cena 835000...
To nevypada, ze by M3 byla drazsi. Jestli jsou na SK jine ceniky, tak neresim, toto je (primarne) CZ forum.
Pro ilustraci:
M6 2.5 AT 143 (194) Attraction 809tis, Revolution 853tis
Neco jsem prehlidnul (krom toho, ze Corolla muze mit panoramatickou strechu a vybavy nemusi byt identicke)?
Jestli jsi porovnaval starou Corollu/Aurise se soucasnou M3, tak tam je to jasne, nikdo si na ceny Aurise/starsi Corolly nestezuje...
ex Toyota Avensis T27 1.8
Myslím si ,že Kocúr nemá čo rozvádzať. Reagoval na toto. A vlastne si to aj sám uznal v poslednom odseku.Intri píše:Corolla byla cenově do této chvíle konkurencí třeba pro Mazdu 3.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Pravda, Mazda 3 - teda pokud by byla v kombíku, tak by byla pro mě při volbě nového auta asi největší konkurencí proti corolle. Nádherné auto s charismatem.
Mám za sebou pár stovek km se stávající "trojkou" a musím říct, že po řidičské stránce absolutní spokojenost. Jen ten kufr...
A už neřešte ty ceny
Stejně to je o individuální nabídce daného prodejce. A vůbec, při částkách kolem 600-700tis je myslím nějaká desetitisícovka zanedbatelná.
Měním téma: jak je to s tažným zařízení na hybridy? V novém ceníku je jen tabulka ve smyslu max. připojených hmotností, ale cena nikde. U stávajících 1,8hsd to tuším není možné montovat. Nebo je?
Mám za sebou pár stovek km se stávající "trojkou" a musím říct, že po řidičské stránce absolutní spokojenost. Jen ten kufr...

A už neřešte ty ceny

Měním téma: jak je to s tažným zařízení na hybridy? V novém ceníku je jen tabulka ve smyslu max. připojených hmotností, ale cena nikde. U stávajících 1,8hsd to tuším není možné montovat. Nebo je?
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Taky bych přihodil malou změnu tématu.
Jak je to s dodatečnou instalací nezávislého topení (Webasto) do hybridu? Nebo má někdo zkušenost jak rychle a jak dobře vůbec hybrid topí?
Kromě tepelného komfortu na palubě mi jde i o případné namrzání oken zevnitř za jízdy atd. Tohle vyhřívaný volant a sedačky neřeší. S Webastem odpadá i škrábání oken a ometání kastle.
Jak je to s dodatečnou instalací nezávislého topení (Webasto) do hybridu? Nebo má někdo zkušenost jak rychle a jak dobře vůbec hybrid topí?
Kromě tepelného komfortu na palubě mi jde i o případné namrzání oken zevnitř za jízdy atd. Tohle vyhřívaný volant a sedačky neřeší. S Webastem odpadá i škrábání oken a ometání kastle.
A ja som myslel že hybridy sú doménou extrémnych škudličov na prevádzke. A tí kúrenie v zime či klimu v lete nezapínajú.

tak já co znám majitele hybridů, tak si jej nekupovali primárně na spotřebu a s kalkulačkou u ceníku neseděli, to je dle této diskuze spíše výsada těch co si to auto stejně v hybridu nekoupí a srovnávají nehybridní motorizace jiných výrobců s hybridní motorizací Toyoty. Nevím, až bude Mazda nabízet 3 a 6 v hybridu tak také nebude stát to co nyní. Tedy nevím co pořád řešíte. Ten kdo novou Corollu bude chctít a hybrid se mu bude zamlouvat tak si ji koupí a jestli bude stát o 50 tis více nebo méně, bude asi jedno. Jak jsem již psal podmínky co jsem na novou Corollu dostal jsou jen o 10 % horší než mám v současné době na Auris, jelikož je to novinka a to auto proti aurisu narostlo tak mne to extra nevadí.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Tou poznámkou o škudlení som narážal na vyššie zmieňovanú otázku Bernharda ohľadom topenia hybridu a vyhrievania volantu. Nie na cenu novej corolly.
Super odpověď, dík za nic.Kocúr píše:A ja som myslel že hybridy sú doménou extrémnych škudličov na prevádzke. A tí kúrenie v zime či klimu v lete nezapínajú.
No, už jsem trochu zapátral v recenzích na mojeauto, takže jak to topí a jak se v mrazech spíná nebo nespíná EV mód už trochu vím.
A jestli jde domontovat Webasto, pořeším případně s prodejcem.
A jen tak na okraj, Webasto už mám ve třetím autě a je to hlavně při kratších jízdách po městě tak super, že mi ten půl litřík na spotřebě nahoru, fakt nevadí.

No vidíš, ani nebolelo.
Inak ohľadom webasto súhlas, za ten polliter na spotrebe stojí.
Mne takí kolenovrti čo dochádzajú ku križovatke pol kilometra s vyradenou rýchlosťou, posledných 100metrov krokom, poriadne pijú krv. So železnou pravidelnosťou sú to obvykle vodiči hybridných áut. A potom z križovatky po naskočení zelenej majú rozjazd so zrýchlením osobného vlaku Indickej železničnej dopravy - len aby sa im nenaštartoval spaľovák.
Sorry, viem, mohol som si to odpustiť. Ale nedalo mi.

Inak ohľadom webasto súhlas, za ten polliter na spotrebe stojí.
Mne takí kolenovrti čo dochádzajú ku križovatke pol kilometra s vyradenou rýchlosťou, posledných 100metrov krokom, poriadne pijú krv. So železnou pravidelnosťou sú to obvykle vodiči hybridných áut. A potom z križovatky po naskočení zelenej majú rozjazd so zrýchlením osobného vlaku Indickej železničnej dopravy - len aby sa im nenaštartoval spaľovák.
Sorry, viem, mohol som si to odpustiť. Ale nedalo mi.

V poho, taky si někdy rýpnu. 

A já si toho hybrida 2.0 koupím! Čekám na to auto 3 roky (čekám na nástupce Aurisu). Našeřeno mám, tak jen rozbít prasátko a je to. Těch 10 % se mi snad taky zadaří stáhnout, takže budu mít potom i na benzínMartinHSD píše:tak já co znám majitele hybridů, tak si jej nekupovali primárně na spotřebu a s kalkulačkou u ceníku neseděli, to je dle této diskuze spíše výsada těch co si to auto stejně v hybridu nekoupí a srovnávají nehybridní motorizace jiných výrobců s hybridní motorizací Toyoty. Nevím, až bude Mazda nabízet 3 a 6 v hybridu tak také nebude stát to co nyní. Tedy nevím co pořád řešíte. Ten kdo novou Corollu bude chctít a hybrid se mu bude zamlouvat tak si ji koupí a jestli bude stát o 50 tis více nebo méně, bude asi jedno. Jak jsem již psal podmínky co jsem na novou Corollu dostal jsou jen o 10 % horší než mám v současné době na Auris, jelikož je to novinka a to auto proti aurisu narostlo tak mne to extra nevadí.

Už jen řeším, jestli repro JBL je taková pecka, aby to stalo za 25tis

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
to MKD : já mám fleetovou procentní slevu ze standartního ceníku, ta se mne vyplácí na modely kde nejsou kampaně. Např. na Aurise se dostaneme na lepší cenu když využiji akční slevy + bonusů jako nefleetový zákazník. Tedy naposledy jsem do firmy koupil raději aurise podle akčního ceníku a využil bonusů co prodejce nabízel. Čekám však, že i na novou Corollu letos přijdou akce ve stylu posledních let.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Na webu není ceník pro TS a HB. Asi se to rozhodli přepočítat.