tabika píše:Spolehlive a nenarocne auto,ale jizdne uz mrtve do dnesniho provozu
A stím bych asi nesouhlasil...shodneme se na tom že to ječí a moc nejede...když mi přijde, že to tak nějak už jede (mám CVT) a mrknu na otáčkoměr, tak je tam 6 tisíc otáček

Každopádně v dnešní době, kdy jsou totál plné silnice si myslím, že je to naprosto dostačující. Předjíždět se skoro nedá (a ne, není to kvůli tomu že mám 1.6 bez turba)

předjíždět se nedá ve smyslu, že předjedu a před ním je dalších 6. Ve měste na okruhu kde je 80kmh je to úplně v pohodě ať už 70kmh nebo 100kmh. Dálnice je horší ve smyslu absence té pružnosti, ale není problém naložit 140kmh a to držet.
Pokud je plné auto tak samozřejmě problém je také, ale to jsem měl i u 1.2 TSI - auto jelo suprově než bylo naložený - to byl pak každý kopec a kilogram navíc znát. Jak je to u současných 1.0 TSI 3 válců nevím, ale podle mě objem ani válce turbem nenahradíš - pružnost jo, sílu ne anebo max. na úkor živostnosti. Je to jen o pocitu a o tom, co od auta člověk chce.
Týden jezdím po okruhu 75kmh tempomat defenzivně a spotřeba nebyla nikdy vyšší jak 5,4l. Zima, zimní pneu, sám tomu nerozumím

Prostě je to dobrý motor, který je zbytečně uškrcen normami EU, ale u kterého nemusí člověk řešit přibývající hladinu oleje (benzín v oleji) při dlouhodobých krátkých jízdách, chlazení a pískání turba, přehnanou citlivost vstřiků apod....
Za mě za ty prachy (mimo corollu 2019) palec nahoru a prasit se s tím taky dá
EDIT a ze zvědavosti jsem včera porovnával ceníky aurise TS 1.8hybrid (jediná verze výbavy co je teď v ceníku)a Corolly TS 2.0 hybrid a k mému překvapení vyšla verze Comfort s paketem Tech (podle mě naprosto dostačující výbava) o cca 30 TCZK dráž. A to nemáme ceny nové corolly v akci, takže tak horké to zas nebude