bezklicove otevirani a startovani
Re: bezklicove otevirani a startovani
Doplněk ke keylessu nabízí i Author alarm
https://authoralarm.cz/produkty/keyless-block/
Pro RAVku už to testují a prý by to mělo být brzy v nabídce (předpokládaná cena kolem 10t).
Na tom jejich imobilizér se mi líbí, že nemusím nic hlídat a nosit s sebou....resp. deaktivace sekvencí tlačítek vozidla, nebo automaticky aplikací v telefonu, případně nějakým přívěskem na klíče. Bez výrazného zásahu do kabeláže vozidla - žádné stříhání.
Díval jsem se i na nějaký zámek řízení zeder, ale pořád se ohýbat někam pod přístrojovou desku k pedálům a něco zamykat/odemykat, se mi nechce.
Jediné východisko je stejně asi jen pojištění...
https://authoralarm.cz/produkty/keyless-block/
Pro RAVku už to testují a prý by to mělo být brzy v nabídce (předpokládaná cena kolem 10t).
Na tom jejich imobilizér se mi líbí, že nemusím nic hlídat a nosit s sebou....resp. deaktivace sekvencí tlačítek vozidla, nebo automaticky aplikací v telefonu, případně nějakým přívěskem na klíče. Bez výrazného zásahu do kabeláže vozidla - žádné stříhání.
Díval jsem se i na nějaký zámek řízení zeder, ale pořád se ohýbat někam pod přístrojovou desku k pedálům a něco zamykat/odemykat, se mi nechce.
Jediné východisko je stejně asi jen pojištění...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Je fajn ze se rozsiruje nabidka. Zeder bych nedoporucoval protoze vam naporcuje lytkovou kost popr. koleno pri narazu zepredu. Preci jen je to ocelova trubka ktera trci pod volantem a manipulace je obtiznejsi - kdyz nekomu pujcite klicky stejne mu musite vzdycky ukazat jak se to zamyka a odemyka apod...
k tomu IGLA by clovek mel nosit nejaky token na klicence, neni nic trapnejsiho nez na lyzovacce ztratit telefon a nasledne nebyt schopen odjet vlastnim vozem...
k tomu IGLA by clovek mel nosit nejaky token na klicence, neni nic trapnejsiho nez na lyzovacce ztratit telefon a nasledne nebyt schopen odjet vlastnim vozem...

"Systém Keyless funguje tak, že váš originální klíč od auta stále vysílá signál a hledá vaše vozidlo."
Ok, nema cenu dal cist, kdyz zacnou takovym blabolem...
Ok, nema cenu dal cist, kdyz zacnou takovym blabolem...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Napsali to trochu s nadsázkou, ale jinak nevím, co se ti nezdá? (samozřejmě slovo "hledá" je trochu přehnané...)
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Klic sam od sebe fakt nic jentak nevysila, to by v nem baterie moc nevydrzela;)Xfield píše:Napsali to trochu s nadsázkou, ale jinak nevím, co se ti nezdá? (samozřejmě slovo "hledá" je trochu přehnané...)

Naopak, řekl bych, že klíč vysílá pořád - proč by jinak existoval postup, jak vysílání tlačítky na ovladači vypnout? Jak jinak by zloději zneužívali právě toho, že klíč pořád vysílá a tak přenesli signál blíž k autu a otevřeli si ho?
Klíč vysílá pořád, i když je to jen slabý vysílač s dosahem pár metrů.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Ať vysílá cokoli, je to "chytatelné" a asi dva roky z5 tady byla parta z východu na Toyky a Lexuse. Já bych řešil tajný vypínač, jak to nevezmou na první dobrou, půjdou dál. A asi jsem paranoik, ale když jsem mimo naší vesnici, tak bezklíč vypínám.... 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
CO TAK VLOZIT KLUCE (dialkac alebo bezklucovy ovladac ) do plechovej krabicky. Vytvorit tzv.- "Faradayovu klietku".
inspiracia:
http://predmetyreklamni.eu/plechove-kra ... -3000.html
http://www.smart-box.cz/plechove-krabicky
inspiracia:
http://predmetyreklamni.eu/plechove-kra ... -3000.html
http://www.smart-box.cz/plechove-krabicky
To samozřejmě je řešení, ale spíš na doma (tam už takovou mám
). Venku by se spíš hodilo nějaké pouzdro, jako se používá na ochranu kreditních karet.
Jenže všechno už je to manipulace s klíči navíc - kouzlo "keyless" se jaksi ztrácí.
...počkáme na otevírání otiskem prstů, sken oční duhovky nebo jiné biometrie

Jenže všechno už je to manipulace s klíči navíc - kouzlo "keyless" se jaksi ztrácí.
...počkáme na otevírání otiskem prstů, sken oční duhovky nebo jiné biometrie

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
To je nesmysl, je tam blba 2032.Xfield píše:Naopak, řekl bych, že klíč vysílá pořád - proč by jinak existoval postup, jak vysílání tlačítky na ovladači vypnout? Jak jinak by zloději zneužívali právě toho, že klíč pořád vysílá a tak přenesli signál blíž k autu a otevřeli si ho?

Co s tím má typ baterie společného? Jak si tedy funkci toho systému představuješ ty? Vysílá jen auto a klíč čeká, až je v jeho dosahu, než začne vysílat?
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Xfield píše:To samozřejmě je řešení, ale spíš na doma (tam už takovou mám). Venku by se spíš hodilo nějaké pouzdro, jako se používá na ochranu kreditních karet.
Pouzdra jsou fajn ale pokud jedete nekam do velkeho nakupaku tak presne tam si vas vyhmatnou a signal klicku zesili v dobe kdy budete nekde v krame vybirat veci... Navic I kdyz vypnete keyless porad je tu problem toho ze jakmile si otevrou auto treba "sroubovakem" dokazou s tim odjet - vymena ridici jednotky, preprogramovani ridici jednotky pres diagnostickou zasuvku. A to nemluvime o pripadu kdy by si nejaky serviceman prihraval ksefty tak ze by Vam do vozu doprogramoval dalsi klicek, kterej pouzije sprateleny gang az nastane vhodna doba.
Takze jakakoli krabicka na klice doma nebo vypnout keyless je OK, ale neni to kompletni reseni pokud chcete klidne spat.
Tak prave proto musis mit reseni ktery je unikatni ne od vyrobce autaku kterymu jde o minimalni naklady a hlavne vsechny schemata a technicky reseni beztak zna kazdej druhej servis takze vymyslet jak system napadnout neni zadna extraliga.Xfield píše: ...počkáme na otevírání otiskem prstů, sken oční duhovky nebo jiné biometrie![]()
Takže zbývá už jen dobré pojištění....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Osobne si myslim, ze klic zacne vysilat az kdyz prijme dotaz od auta. Cize auto je to co vysila porad ale slabe.
Jinak ukradnou se da vsechno je to jen otazka casu. Drazsi auta se kradnou primo tak ze prijede "klasicka" odtahovka a auto nalozi.
Mne spis zajima jak se napriklad zachova auto kdyz ho nastartujete. Klic potom date mimo dosah. Jestli se rozbehne i potom, nebo co se stane kdyz za jizdi vyhodite klic? Pojede auto dal a nebo samo zastavi a nebo pri prvnim zastaveni se uz nerozbehne?
Jinak ukradnou se da vsechno je to jen otazka casu. Drazsi auta se kradnou primo tak ze prijede "klasicka" odtahovka a auto nalozi.
Mne spis zajima jak se napriklad zachova auto kdyz ho nastartujete. Klic potom date mimo dosah. Jestli se rozbehne i potom, nebo co se stane kdyz za jizdi vyhodite klic? Pojede auto dal a nebo samo zastavi a nebo pri prvnim zastaveni se uz nerozbehne?
Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
Mělo by jet pořád dál, dokud nevypneš motor. Pak už nejde nastartovat.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18