Ahojte všichni.
Brzy mě čeká servis po 30. tisíc km. Rád bych se podíval jak můj Auris HSD vypadá zespodu. Budu ještě kvůli tomu volat do servisu, ale přesto se ptám? Zkoušeli jste to někdo, případně bylo vám umožněno podívat se "servisákům pod ruce" Já jedu konkrétně do C&K v Brně na Vídeňské ulici. Budu rád za vaše poznatky. Mějte se fajn
Jestli se jedná o autorizovaný servis, tak už jen z důvodu bezpečnosti silně pochybuji, že zákazníkovi dovolí stát vedle mechanika s autem na zvedáku...náhodou se něco podělá a jsou problémy.
- no pravda je že ani chirurgovi nepozeráš na ruky keď tvojmu decku vyberá slepák... a rovnako je pravda že bezpečnosť pri práci v autorizovanom servise nemôže umožniť aby si sa motkal po dielni - stačilo aby si sa pošmykol a vyvrtol členok a budú mať prúser... čo môžu umožniť je pozerať sa na prácu skrz okno-sklo. Ja sa naopak divím že sa divíte že tam byť nemôžete - myslím priamo pod autom. V garážovom servise na vlastné triko si rob čo chceš.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
nepracujem s servise, dokonca to ani nie je prevádzka kde by hrozilo nejaké extra nebezpečenstvo úrazu, lebo sa tam v podstate okrem pohybu peších a maximálne ťahajucich paletový ručný alebo elektrický vozík, prípadne VZV občas , nič iné nepohybuje, nie su tu žiadne nástroje , káble po zemi, podlaha je cistá , rovná a suchá... ...a napriek tomu, ak chce niekto mimo firmu vstupit do týchto priestorov ( dodávateľ, firmy vykonávajúce údržbu, kontrolne orgány a čo ja viem kto ešte) každému dávame podpisovať poučenie o pravidlách bezpečnosti v týchto priestoroch, ktorého sucastou je aj to , že dotyčný berie na vedomie a súhlasí s tým , že za prípadný úraz pri ich nedodržaní nenesieme zodpovednosť.
Tým chcem povedat, že ano, v servisoch spravidla nepustia zakaznika na pracovisko práve kvôli bezpečnostným predpisom.
Priklad HYUNDAI servis u nas:
Dokonca aj kvôli blbemu nastaveniu svetiel - pracovník preberie auto od zákazníka , on ho dopraví do dielne a po nastavení svetiel zase dovezie zakaznikovi späť. zakaznik zatial pije kafe alebo cita prospekty.
Riešenie pre Majka - ak sa s tými brňákmi nedohodne - hodiť si to na zdvihák niekde u súkromníka , alebo na STK nad jamu (tam s tým problém obvykle nemajú).
Na druhej strane , ja mám jednu skusenost osobnú a tiež z autorizáku - ale nešlo o opravu , ale len o prehliadku auta ( niečo ako sa robí napríklad pred nákupom jazdenky alebo po ňom). V tomto prípade celu prehliadku robil so mnou, všetko čo prechádzal sucasne komentoval, na zaver dal odporúčania a nacenil . Akurát , že to bolo niekedy v roku 2007 a neviem či takýto servis ešte existuje
Pri poslednej prehliadke som tiež chcel vidieť auto zospodu, ako je na tom s hrdzou. Keď dali auto na zdvihák, šiel som za prijímacím technikom, vysvetlil som mu čo a prečo chcem. Šiel som s ním do dielne k autu, popozerali sme čo som potreboval a odchod späť do kresla ku prospektom. Bolo v košickom Autoluxe - oni tam majú servis od showroomu oddelený presklenou stenou čiže niečo je vidieť aj odtiaľ ale čo z 20m uvidíš, že áno. Ale ja som nechcel sedieť pri mechanikovi a pozerať mu tam na ruky celý čas. Vlastne som už len chvíľku nad prospektami posedel, potom som sa zdvihol a šiel si po svojej robote.
Jimmi píše:Tomu chirurgovi ale na rozdíl od 90% českých servisáků důvěřuji
Nemusím být hned pod heverem. Stačí z dálky nebo aspoň přes sklo.
- no vidíš a to je len tvoja nevedomosť že chirurgovi slepo dôveruješ a pritom nejde o železo.
Ja som zatiaľ v autorizovaných servisoch - Toyota, Hyundai nikdy nenarazil zato vo väčšom neautorizovanom áno. Je to všetko o ľuďoch.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000