Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Písal som to tu hneď na začiatku.
Toyota ak bude tak bude cenou mierne pod cenu octavie.
To mi bolo povedané hneď na autosalóne v Nitre.
No ak by som mal zvažovať či kvôli cene Octaviu alebo Corolla tak by som mal v tomto hneď jasno.
Aj napriek tomu,že by sa o cene dalo jednať.
Škodovka nie je auto, to je iba Škodovka.
Toyota ak bude tak bude cenou mierne pod cenu octavie.
To mi bolo povedané hneď na autosalóne v Nitre.
No ak by som mal zvažovať či kvôli cene Octaviu alebo Corolla tak by som mal v tomto hneď jasno.
Aj napriek tomu,že by sa o cene dalo jednať.
Škodovka nie je auto, to je iba Škodovka.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
To je můj příběh, jak jsem se dostal ke Corollce. Chtěl jsem oktávku, ve slušné výbavě a s pořádným 180koňovým motorem. Byl jsem na něj zvyklý, z práce. Cena? 800tis. Pche, to je peněz za Boleslav, půjdu se podívat jinam, říkám si. Vzpomněl jsem si na Corollku, kterou jsem kdysi viděl na parkovišti a designově mě fakt chytla, jak se říká. Cenově? 300tis. ušetřeno, k tomu full výbava s CVT. Doma všichni spokojení. Já taktéž, i když ten výkon mi fakt chybí, dobrá, občas. Služební oktávka s těmi 180koňmi je silně návyková:-) Pak vždy přesednu do toyky a to se musí člověk krotit....
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr:
...cenovo na úrovni oktávie...pre corollu ťažké časy.
Urcite treba porovnavat vozidla rovnakej triedy a vybav...
-nova Corola segment "C" bude adekvatne vozidlo bude Skoda "SCALA"
Skoda Octavia je na pol ceste medzi "C-D" segmentom.
KED BUDU ZNAME CENY A VYBAVY -potom porovnat to bude velmi zaujimavééé!
Nehovoriac testy:
-euroncap
-iihs /(skoda...uricite NIE)
https://www.iihs.org/iihs/ratings/vehic ... -hatchback
https://www.youtube.com/watch?v=t367gl322Rc
Nehovoriac testy:
-euroncap
https://www.iihs.org/iihs/ratings/vehic ... -hatchback
https://www.youtube.com/watch?v=t367gl322Rc
Naposledy upravil(a) MiBo dne úte 08.01.2019, 13:48, celkem upraveno 1 x.
S tým súhlasím, skodofka je návyková ale iba do určitej miery.
Ale ak sa Toyota dakomu zazerie pod kožu tak len ťažko ju spodnej dostane.
Ale ak sa Toyota dakomu zazerie pod kožu tak len ťažko ju spodnej dostane.
MiBo píše:Kocúr:
Nehovoriac testy:
-euroncap
Ja ti neviem. Možno mám divné "triedenie na segmenty" ale ja som porovnával pri kúpe corollu s rapidom a oktáviou. Rapid s podobnou výbavou bol vtedy o niečo drahší ako corolla ale bolo na ňom podstatne viac vidieť snahu šetriť - ten vnem z interiéru bol niekde inde. Scalu nepoznám, neviem súdiť. Oktávia bola vtedy "rádovo" drahšia i keď povedzme z interiéru som mal pocit čo sa týka kvality a priestoru na úrovni corolly. Rádovo myslím stála cca minimálne o 3000eur viac. VW Golf Plus napríklad 1,4TSi DSG 22000Eur po zľave - ak si dobre spomínam. Corollu sme kúpili za 17000eur.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Toyota je znacka jako jakakoliv jina. Ma sva pozitiva i negativa, sve skalni majitele, co si jinou znacku nekoupi, ale i majitele z opacneho spektra. Ja mam taky "svoji" znacku (jinou nez Toyota), ale uz 8 let jezdim v jine, v Toyote. A auto sve oblibene znacky v nedohlednu. A proc? Protoze moje oblibena znacka to v necem podelala, pres co nejel vlak. A to same se klidne stane i toyote.farnell píše:Ale ak sa Toyota dakomu zazerie pod kožu tak len ťažko ju spodnej dostane.
I kdyz Toyota v hodne vecech neplni moje obecna ocekavani, to, proc jsem ji koupil, plni. Ale ze bych delal dalsi ustupky a dostal za vic penez auto s dalsimi ustupky?
Naposledy upravil(a) Grey dne úte 08.01.2019, 14:36, celkem upraveno 1 x.
ex Toyota Avensis T27 1.8
@Kocúr
Práve pre ten "osekany" vnútrajšok sa ani mne osobne skodofka nepáči.
Bol som v predajni v Hlohovci a pozrel som si vystavené modely a nič ma jednoducho neoslovilo.
A ceny za tie lacné plasty v interiéri ako keby som každý týždeň vykradol banku.
@Grey
Pre mňa je práve Toyota vysnívané auto a aj preto som ochotný tejto značke určité veci odpustiť.
Páčia sa mi aj iné značky ale vždy keď sa nad tým zamyslím tak aj tak skončím pri Toyote.
Môže ma ktokoľvek presviedčať či odhovarat a musel by sa veľmi veľa snažiť aby môj pohľad na Toyotu zmenil.
Ja viem,že sa nájdu veci na ktoré budem možno nadávať.
Ale je to Toyota....
Práve pre ten "osekany" vnútrajšok sa ani mne osobne skodofka nepáči.
Bol som v predajni v Hlohovci a pozrel som si vystavené modely a nič ma jednoducho neoslovilo.
A ceny za tie lacné plasty v interiéri ako keby som každý týždeň vykradol banku.
@Grey
Pre mňa je práve Toyota vysnívané auto a aj preto som ochotný tejto značke určité veci odpustiť.
Páčia sa mi aj iné značky ale vždy keď sa nad tým zamyslím tak aj tak skončím pri Toyote.
Môže ma ktokoľvek presviedčať či odhovarat a musel by sa veľmi veľa snažiť aby môj pohľad na Toyotu zmenil.
Ja viem,že sa nájdu veci na ktoré budem možno nadávať.
Ale je to Toyota....
Urcite veci odpustis, ale jednou ten hrnec pretece (muze pretect). Cena za nizsi stredni za 800-900 je u mne hodne pres caru. A to vim, ze u corroly bych se k te cene dostal (pokud ty vyssi verze budou za tu cenu), jelikoz dalsi auto chci s lepsi dynamikou nez soucasny Avensis (cili hybrid 2.0 a plus nejaka vybava)...
@Grey A aké nové auto v plnej výbave, so 140kw motorom a automatom kúpiš za 600 000Kč?
Ako ak novej corolle niečo vyčítať, tak to, že chýba benzínové turbo okolo 110kw - teda človek nemá na výber kompromis, ale že top výbava s top motorom bude čosi stáť mi príde celkom normálne.
Očakávať, že 2.0HSD v Executive bude stáť ako súčastná Corolla Executive s oveľa jednoduchšou technikou a slabšou výbavou je nereálne - otázka je, skôr aký bude rozdiel medzi súčastnym Aurisom 1.8 HSD a novým Aurisom 1.8 HSD v porovnatelnej výbave. Tam sa potom môžeme baviť o koľko auto vlastne zdražilo.
Ako ak novej corolle niečo vyčítať, tak to, že chýba benzínové turbo okolo 110kw - teda človek nemá na výber kompromis, ale že top výbava s top motorom bude čosi stáť mi príde celkom normálne.
Očakávať, že 2.0HSD v Executive bude stáť ako súčastná Corolla Executive s oveľa jednoduchšou technikou a slabšou výbavou je nereálne - otázka je, skôr aký bude rozdiel medzi súčastnym Aurisom 1.8 HSD a novým Aurisom 1.8 HSD v porovnatelnej výbave. Tam sa potom môžeme baviť o koľko auto vlastne zdražilo.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
evzen, Asi tak.
to Evzen: 2.0hybrid bude mit 140kW?
napr. Opel Astra 1.6T 147kW Manual Innovation 568tis, Dynamic (trochu jinak poskladana nejvyssi vybava) 558tis. Priplatek za automat +40tis (mas na vyber jestli chces M/T nebo A/T, coz u Toy asi nebudes mit - dle toho, ze hybrid mel dosud vzdy automat). Jasne, mas jeste mraky moznosti, co dovybavit, ale neco bude u toy taky...Ceny hatch, priplatek za kombi +35tis
Nova mazda 3 Skyactiv-X181 GT Plus Manual 634 400, automat + 60tis (opet plus pripadne dalsi extra). Pouze hatch
Mazda 6 143kW (pouze automat) 810 - 940tis, dle vybavy, ale o tridu vetsi auto
Levorg 125kW/170k (pouze automat) 725/830/920tis dle vybavy (i ta nejnizsi je (pro mne) velmi zajimava). Velikost (trida) nevim...
Peugeot 308 1.6 225k AT (hatch, automat) 670tis...
Vsechny ceny z ofiko ceniku v pdf, nejvyssi vybava bez extras (nezkoumam, jestli jsou v tom hacky za financovani, sleva za odkup vozu, kolik jsi schopen usmlouvat...)
To jen z toho, na co obcas kouknu. Netvrdim, ze ty vozy vyse bych bral bez vyhrad, ale jestli by byla otazka, jestli Corolla 2.0hybrid nebo neco z toho vyse, tak nevidim corollu jako nejak extra vyhodnejsi koupi nebo neco, z ceho bych si sednul a na ostatni se ani nepodival... Netvrdim, ze s novym modelem Toy musi podlezat a byt nejlevnejsi, jenom nechapu to mezigeneracni zdrazeni o ctvrtinu...
napr. Opel Astra 1.6T 147kW Manual Innovation 568tis, Dynamic (trochu jinak poskladana nejvyssi vybava) 558tis. Priplatek za automat +40tis (mas na vyber jestli chces M/T nebo A/T, coz u Toy asi nebudes mit - dle toho, ze hybrid mel dosud vzdy automat). Jasne, mas jeste mraky moznosti, co dovybavit, ale neco bude u toy taky...Ceny hatch, priplatek za kombi +35tis
Nova mazda 3 Skyactiv-X181 GT Plus Manual 634 400, automat + 60tis (opet plus pripadne dalsi extra). Pouze hatch
Mazda 6 143kW (pouze automat) 810 - 940tis, dle vybavy, ale o tridu vetsi auto
Levorg 125kW/170k (pouze automat) 725/830/920tis dle vybavy (i ta nejnizsi je (pro mne) velmi zajimava). Velikost (trida) nevim...
Peugeot 308 1.6 225k AT (hatch, automat) 670tis...
Vsechny ceny z ofiko ceniku v pdf, nejvyssi vybava bez extras (nezkoumam, jestli jsou v tom hacky za financovani, sleva za odkup vozu, kolik jsi schopen usmlouvat...)
To jen z toho, na co obcas kouknu. Netvrdim, ze ty vozy vyse bych bral bez vyhrad, ale jestli by byla otazka, jestli Corolla 2.0hybrid nebo neco z toho vyse, tak nevidim corollu jako nejak extra vyhodnejsi koupi nebo neco, z ceho bych si sednul a na ostatni se ani nepodival... Netvrdim, ze s novym modelem Toy musi podlezat a byt nejlevnejsi, jenom nechapu to mezigeneracni zdrazeni o ctvrtinu...
Tak Astra nemá v tej plnke ani LED svetlá, navigáciu, predné senzory, kameru vzadu.... M3 = 700 000kč čo asi odpovedá.
Odkiaľ máš to medzigeneračné zdraženie o štvrtinu? To teraz stojí 1.8HSD v takmer plnej 600 000Kč, teda po novom si myslíš, že bude stáť 750 000? To si nemyslím, ale okolo 650 000 - 675 000 asi stáť bude. Lenže potom prídu akčné ceny, a bude... Zas menej.
2.0 HSD by malo mať 180 koní, teda nejakých 133kw tak som sa sekol o 7, áno Toyota stále bude trpieť tým, že im chýba výkonnejší benzínový motor - nejaký medzistupeň s rozumnou dynamikou, manuálom a nižšou cenou, to súhlasím. Ale čakať, že top výbava nového modelu s lepším motorom a výbavou bude za cenu výpredaju výbehoveho modelu je naozaj nereálne a ničím ma to neprekvapuje.
Odkiaľ máš to medzigeneračné zdraženie o štvrtinu? To teraz stojí 1.8HSD v takmer plnej 600 000Kč, teda po novom si myslíš, že bude stáť 750 000? To si nemyslím, ale okolo 650 000 - 675 000 asi stáť bude. Lenže potom prídu akčné ceny, a bude... Zas menej.
2.0 HSD by malo mať 180 koní, teda nejakých 133kw tak som sa sekol o 7, áno Toyota stále bude trpieť tým, že im chýba výkonnejší benzínový motor - nejaký medzistupeň s rozumnou dynamikou, manuálom a nižšou cenou, to súhlasím. Ale čakať, že top výbava nového modelu s lepším motorom a výbavou bude za cenu výpredaju výbehoveho modelu je naozaj nereálne a ničím ma to neprekvapuje.
A hlavne ak skončila výroba Avensis. Alebo ma skončiť? Nemám v tomto taký prehlad.
Áno, chcelo by to niečo benzínové dôstojnejšie - ako má Honda v Civicu - tá 1,5Turbo.evzen píše: 2.0 HSD by malo mať 180 koní, teda nejakých 133kw tak som sa sekol o 7, áno Toyota stále bude trpieť tým, že im chýba výkonnejší benzínový motor - nejaký medzistupeň s rozumnou dynamikou, manuálom a nižšou cenou, to súhlasím.
Ale Honda hrá predsa len z gruntu na iné noty, propaguje sa ako športovejšia značka.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Alebo, keby tam dávali aspoň ten benzínový dvojliter, čo do RAV4 - díval som sa, že má písanú spotrebu 6,1 s manuálom a 5,6 s CVT - predpokladám, že sa jedná o nový merací cyklus a vzhľadom na to, že aktuálna Corolla má s 1.6Valve mala rovnake spotreby podľa NDEC a je to ľahšie a menšie auto by ten dvojliter musel mať v novej Corolle papierovo okolo 5l/100.