Koupě T27

vše ohledně modelové řady Avensis
petrnak
Člen Týmu

Re: Koupě T27

Příspěvek od petrnak »

Šrouby se natahují a proto se mají vždy dávat nové.Někdy ovšem dojde k vytržení (natažení)zavitů z bloku to je horší.Jinak tvoje info určitě nejsou z Toyoty ,ale možná od nějakého mechanika kterej je na tom se znalostí motorů asi tak jako ty. Alespoň si nastuduj činnost EGR ventilu ty odborníku.
pawnboy
Člen Týmu

Příspěvek od pawnboy »

Tak kdyby to někoho zajímalo, auto jsem koupil a od pátku s ním ujel 480km, auto je sice tvrdší, což mi ale nevadí (jeden z předchozích vozů jsem měl saxo vts, nebo třeba focus II), ale co mě nesmírně sere je ta vestavěná multimediální jednotka, občas se sekne, nejde přepínat zdroje, nebo na navigaci. Neví někdo co s tím?
petrnak
Člen Týmu

Příspěvek od petrnak »

Jdi do menu a zjisti verzi softwaru navigace .
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, chci koupit ojetou toyotu přímo od dealera toyoty. Přikládám výsledek kontroly z cebie.
Co myslíte že za tím je?
Hlavně nechápu co to může být "klip" a mám strach že to bylo bouráno na zadek, když v 2016 potřebovali nějakou folii pravých zadních dveří, seřizovali geometrii kol a "cínovali" ?
Co může být bouráno na předek za 11000?

vývoj stavu km
záznam o poškození
poslední oprava

Děkuji za všechny informace
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Zírám 3 stočenej tachometr už jen proto bych utíkal.Jestli se nemýlím stočeno o 150 tis...celkově má 300 tis..je to možný jinak mě opravte.

petrnak:
Ze šrouby souhlasím ale není to příčina proč odchází těsnění u toyoty a motorům už nerozumím na to jsi tu ty..EGR ventil mě osvětli k čemu se používá rád se nechám poučit když jsi ten odborník.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
pawnboy
Člen Týmu

Příspěvek od pawnboy »

petrnak píše:Jdi do menu a zjisti verzi softwaru navigace .
Verze je 1.7.1L
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

petrnak píše:Šrouby se natahují a proto se mají vždy dávat nové.Někdy ovšem dojde k vytržení (natažení)zavitů z bloku to je horší.Jinak tvoje info určitě nejsou z Toyoty ,ale možná od nějakého mechanika kterej je na tom se znalostí motorů asi tak jako ty. Alespoň si nastuduj činnost EGR ventilu ty odborníku.
Problem se zkroucenou hlavou.... ja to pochopil tak, ze jsou dve hlavni priciny, prvni je zamackavani kovoveho tesneni pod hlavou do hlinikove hlavy, problem je nevhodny material tesneni. Vymackavanim tesneni se snizuje predpeti sroubu (kterymi je prisroubovana hlava k bloku) a zacina dochazek k uniku chladici kapaliny nebo unikum horkych plynu ze spalovaciho prostoru, coz kdyz se nezjisti vcas, tak se motor jednoduse prehriva, hlava se pokrouti jeste vice a je vymalovano. Jeste jsem nekde dohledal, ze tento problem mohou spustit i prilis utazene srouby v hlave. U novejsich motoru (asi od 2009) pouzili vhodnejsi material tesneni a lehce redukovali utahovaci moment sroubu, takze se tato zavada objevovala mnohem mene. Jeste na to ma samozrejme vliv zpusob jizdy, kdyz lidi sednou do studeneho auta a hned kudla.... Je treba motor ohrat a pak prasit, to spravne predpeti mezi hlavou a blokem je az pri zahratem motoru, vzhledem k roztaznosti materialu.... Druhy problem je zamackavani vlozek valcu do bloku (vlozky jsou ocelove valecky zalisovane do AL bloku, v kterych maka pist) a deje se to same jako v pripade predtim. Tyto dva problemy se mohou i zkombinovat.
Netvrdim, ze jsem neco spatne nepochopil, klido mne nekdo opravte, ale slusne prosim :-)
Bohuzel je pry tato zavada az prislis casta a dokonce o tom mluvi jako o casovany bombe, ze to potka kazdy diesel... Kdyz jsem si auto kupoval, vnimal jsem to jako okrajovou zalezitost, ale pak to zacali psat snad vsude...., takze se uz 150tis. km bojim..., ale zatim zbytecne, clovek se casto tema kecama necha akorat vydesit..., ono tech zarucenych problemu ma kazda znacka dost a bude v tom trosku stesticka a hlavne zpusob uzivani - vcasne vymeny oleje, ne jenom kratke jizdy, nechat ohrat motor a pry i po dojezdu je dobre chvili nechat blafat motor kvili schlazeni turba a buh vi ceho dalsiho (po rychle jizde, ne po 2km do lidlu :-))
Toz at se nam tenhle pruser vyhyba...
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Píšou toho na internetu hodně to je pravda.Mě tato závada neminula auto koupeno v toyotě servírováváno v toyotě.Mě oprava motoru stála 150 tis....Aby vše bylo v pořádku výměna těsnění bohužel jen nestačí vydrží pouze chvilku po té se závada opakuje.Pátral jsem po důvodu proč se tak děje nezávisle na jednom servisu.Primární důvod je EGR ventil krátké jízdy a vstřiky.Můj motor po rozebrání vypadal jako když je zalitej asfaltem píst klepal do hlavy vymačkal ty šrouby a rozklepal těsnění jak na kovadlině.Těch motorů jsem vyděl více a názor mechaniků jsem slyšel hodně .Všichni se shodli na egr ventilu nic jsem si nevymyslel,opravdu jsem chodil a ptal jsem se proč to potkalo mě.Píšu to jen proto aby jste si dali pozor značkový servis není záruka že vás to nemine.Pokud se mílím nenadávejte mě myslím to s váma dobře nechci aby to někoho potkalo jako mě 6 měsíců jsem byl bez auta a auto jsem samozřejmě reklamoval ale zná te to že radši jsem to opravil.

Ten tachometr prosím vysvětlit pokud se mejlím.
Naposledy upravil(a) cyril dne úte 13.02.2018, 07:23, celkem upraveno 2 x.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

cyril píše:Zírám 3 stočenej tachometr už jen proto bych utíkal.Jestli se nemýlím stočeno o 150 tis...celkově má 300 tis..je to možný jinak mě opravte.
Když se nad tím aspoň trochu zamyslíš, tak fakt stocenej nebude :-)
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
petrnak
Člen Týmu

Příspěvek od petrnak »

Včera jsem se ti snažil odpovědět a stvořil jsem hodně dlouhý článek kterým jsem chtěl vysvětlit většinu problémů skončil jsem ve dvě v noci a když jsem ho dvakrát uložil na forum zjistil jsem že tam není ,šel jsem spát nasranej ani nevíte jak. Jinak ta navigace má úplně první software který byl plný chyb budeš muset nechat udělat upgrade na poslední verzi a bude po problémech. Nevím jestli budu mít sílu a napsat to znovu. Jinak ten tachometr se mi taky moc nezdá vypadá to spíš ma nějakou chybu systému. I když ten počáteční nájezd je dost rychlej nevím, ale jestli pak byl jinej majitel ?
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Zjistím až uvidím velkej techničák a dám vědět. :wink:

Právě, že jste tady psali, že jsou auta co jezdí 3 roky jako firemní a pak to nechají nějakýmu zaměstnanci.

Takže to vypadá na dálniční vozidlo Praha-Ostrava, protože je z Ostravy, ale prodávanej je v praze průhonicích.
Což je 350km x 2 = 700, 4x za měsíc = 2800km za rok 33000km. od roku 2010 do roku 2013 firemní, kde se Km zastavili. A od té doby už jen tu a tam servis po 10.000 ročně.

s tím těsněním pod hlavou jsem to tady taky někde četl, že to doporučujete provést, protože první co na tom autě udělám jestli mi servisák schválí že takové auto bude opravovat, jsou rozvody a udělam při tom to těsnění pod hlavou po i kdyby po 300.000km si myslím že nemůžu nic pokazit, ale člověk (schválně nejmenuji aby se neurazil) z tohoto fóra mi nabízí vymazání egr a dpf, je to pravda? Jsem četl že je to zablokované, kde je pravda? :bomb: Děkuji

____
Piš si to do notepadu nebo do wordu, protože než to napíšeš tak tě server odhlásí a ty když dáš odeslat po hodině psaní, tak tě systém nevezme protože nejsi přihlášený i když máš vyplněné automatické přihlašování. Není to chyba je to vlastnost tohoto typu fóra.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
pawnboy
Člen Týmu

Příspěvek od pawnboy »

petrnak píše:Včera jsem se ti snažil odpovědět a stvořil jsem hodně dlouhý článek kterým jsem chtěl vysvětlit většinu problémů skončil jsem ve dvě v noci a když jsem ho dvakrát uložil na forum zjistil jsem že tam není ,šel jsem spát nasranej ani nevíte jak. Jinak ta navigace má úplně první software který byl plný chyb budeš muset nechat udělat upgrade na poslední verzi a bude po problémech. Nevím jestli budu mít sílu a napsat to znovu. Jinak ten tachometr se mi taky moc nezdá vypadá to spíš ma nějakou chybu systému. I když ten počáteční nájezd je dost rychlej nevím, ale jestli pak byl jinej majitel ?
Navigaci si tedy nechám přehrát, volal jsem do autobond Ostrava- Svinov, ale už tři hodiny čekám, až mi zavolají, kdy bude termín, takže asi zvolím jiný servis no :D
sanike
Člen Týmu

Příspěvek od sanike »

Caute.
Som to novy, ale chcel by som vediet nejake + a - avensisu wagon 2.0 D-4D 143, manual. Zaujima ma ten motor od BMW, ma nejake velke chyby. Auto budem vyuzivat viac po dialnici ako v meste.

Dakujem
Odpovědět

Zpět na „Avensis“