Jak vypadají prachovky na tlumiče?
Jak vypadají prachovky na tlumiče?
Budu brzy měnit tlumiče (E10), tak jsem se mrknul i na prachovky. Měl jsem původně za to, že je to nějaká harmonika trvale překrývající pístnici a uchycená jak nahoře u pružiny, tak dole na tlumiči. No, vzadu to náznak harmoniky sice byl (už jaksi rozdělený nejméně na dvě části), ale nedovedu si představit, že by to bylo natrvalo uchycené dole. Spíš jakoby to shora viselo a dole to bylo víceméně volně. Vpředu se to spíš podobalo širší gumové trubce shora zavěšené.....
Předpokládám, že měnit se to musí zárověň s tlumičem.
Myslíte, že stačí tam dát univerzální prachovky, jaké nabízí např. automatějček.cz za necelé dvě stovky....? Originál se šplhá do cen srovnatelných s tlumiči, do toho se mi nechce.....
Předpokládám, že měnit se to musí zárověň s tlumičem.
Myslíte, že stačí tam dát univerzální prachovky, jaké nabízí např. automatějček.cz za necelé dvě stovky....? Originál se šplhá do cen srovnatelných s tlumiči, do toho se mi nechce.....
já jsem scháněl prachovky napodzim a bohužel jsem u matejcek.cz nepochodil (ani jinde), rikal mi ze je jeste neumi a univerzali ze si neni jistej..., tak jsem nakonec koupil primo v toyote, predni i zadni jsou dost podobny husim krkum s tim rozdilem ze přední jsou nahore zuzeny do takovyho limce (rolaku) za kterej se uchycuji, zadni nijak zuzeny nejsou jenom je v horni casti drazka na uchyceni. Jestli mas v pytli prachovky tak radsi zkontroluj i ty gumovy talire pod pera jestli nejsou potrhany, ta jsem mel vepredu taky roztrhany, ale zadni byly OK.
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Kolik jsi za to dal v tý toyote pokud to neni tajemství(4xhusí krk + gum. talíře)díkarcci píše:já jsem scháněl prachovky napodzim a bohužel jsem u matejcek.cz nepochodil (ani jinde), rikal mi ze je jeste neumi a univerzali ze si neni jistej..., tak jsem nakonec koupil primo v toyote, predni i zadni jsou dost podobny husim krkum s tim rozdilem ze přední jsou nahore zuzeny do takovyho limce (rolaku) za kterej se uchycuji, zadni nijak zuzeny nejsou jenom je v horni casti drazka na uchyceni. Jestli mas v pytli prachovky tak radsi zkontroluj i ty gumovy talire pod pera jestli nejsou potrhany, ta jsem mel vepredu taky roztrhany, ale zadni byly OK.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Tajemstvi to neni, prachovka tlumice zadni 312 Kc, predni 290, podlozka pruziny zadni 202, predni 390, dohromady cca 2400 Kc, cena bez dane.
Podrobne popsano zde http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =prachovky ,
dneska budou ceny jiny, protoze od te doby toyota precenovala
arcci
Jo diky, letos me ceka predek tak abych byl v obraze.arcci píše:Tajemstvi to neni, prachovka tlumice zadni 312 Kc, predni 290, podlozka pruziny zadni 202, predni 390, dohromady cca 2400 Kc, cena bez dane.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm