T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...
Re: T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...
Menil tu uz niekto rozvodovu retaz? Mala by sa menit po 150tkm ako som nasiel v srvisnom "rozvrhu".
Avensis Combi T27 1,8 Valvematic 2009
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tu je...
- Přílohy
-
- Screenshot_20181018-145446.png
- (270.64 KiB) Staženo 1106 x
Belt není řetěz, ale řemen ne?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Pcuvaj ma chlapce, citat diagramy asi este nevies.
Chyba ti tam prava strana, kde sa udava takou VELKOU CIERNOU BODKOU . , ze na ktore motory sa to vztahuje. Valvematic tam ma prazdne miesto. Irtem ?
Okrem toho ma xtreo pravdu. One chain, no change.
Chyba ti tam prava strana, kde sa udava takou VELKOU CIERNOU BODKOU . , ze na ktore motory sa to vztahuje. Valvematic tam ma prazdne miesto. Irtem ?
Okrem toho ma xtreo pravdu. One chain, no change.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
V pravo sa objavuje aj 2ZR-FAE a ano cierna bodka nieje ani pri jednom motore. Inak ty vies strasne dat cloveka dole...Este som nasiel toto: http://toyota-club.net/files/faq/12-11- ... ne_eng.htm
V casti timing drive sa tiez spomina 150km. Ak sa mylim tak mi to hadam prepacis a neznosis ma ako zvyknes
V casti timing drive sa tiez spomina 150km. Ak sa mylim tak mi to hadam prepacis a neznosis ma ako zvyknes
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ale no, kupim ti lizatko
Zasa bude dobre. Zasa neber vsetko do hlbky duse, clovece.
Ano je to tam spomenute, ale mal by tam byt automaticky napinak a masivne vytahanie bez nejakeho dalsieho priznaku nepredpokladam, ty ano ?
Teraz nemyslim na preskocenu retaz a s tym spojene "zlepenie".
Neviem o nikom, co by to menil, ale nech kludne ozve. Chces to nechat vymenit preventivne ? Mozes.

Ano je to tam spomenute, ale mal by tam byt automaticky napinak a masivne vytahanie bez nejakeho dalsieho priznaku nepredpokladam, ty ano ?
Teraz nemyslim na preskocenu retaz a s tym spojene "zlepenie".
Neviem o nikom, co by to menil, ale nech kludne ozve. Chces to nechat vymenit preventivne ? Mozes.
Lizatko mi kupovat nemusis a oslovenie chlapce si najblizsie nechaj na niekoho o kom vies kolko ma rokov... Len ma zaujimalo ci niekto riesil retaz, tod vse.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mne mozes kludne pisat chlapce bez problemov, radsej ako ..ujo.
Nabuduce po "odscanovani" dokumentu pouzi zmensenie (zoom out) a odscanuj aj dalsiu cast, ktoru si mame vsetci domysliet.
Este lepsie bude poslat link.
Esteze tam bol ten AURIS 1,4, inak to mohol byt rozpis aj pre Trabant 601 Fiction.
Faktom je, ze sa pre retaz rata zivotnost motora, co v beznych podmienkach znamena 250tkm.
To dedukujem z info od FIATu, ktory to prezentoval pri uvedeni 1,3 JTD motora. Dufam teda, ze sa Toyota nesprava podla svojho partnera BMW.
Na sude BMW tvrdili, ze po 150tkm je auto odpisane na 0.
S vytahanymi retazami mal problem aj H/K pri 1,4 a 1,6 CVVT. Valvematic montovany v UK by mal mat zakladny povod v JP, teda mimo prislusentvo dodavane z EU.
Napr. tie iste problemy s "kozenymi" volantami v H/K aj Toyoty v tom istom obdobi poukazuju na sharing dodavatela. Ale ...
Ale kedze dcerou Toyoty je Denso a nevlastnou dcerou je AISIN, ktory ratoval TSI retaze na poslednu chvilu ... tak si myslim, ze retaz vo Valve by mohla nieco vydrzat.
Rachotavy zvuk ci kontrolka motora by mohla fungovat pred smrtou motora. Vylucit ale nemozem nic, uz len zo statistickeho dovodu.
Ak si nasiel v tejto analyze zasadnu chybu, hod to sem. Vetu zacni "Chlapce, to si teda ... ".
BTW Ako povedala Vlhova (majsterka sveta v lyzovani), ze so starobou prichadza aj rozum, tak dufajme, ze k nam nepride len staroba sama.
Nabuduce po "odscanovani" dokumentu pouzi zmensenie (zoom out) a odscanuj aj dalsiu cast, ktoru si mame vsetci domysliet.
Este lepsie bude poslat link.
Esteze tam bol ten AURIS 1,4, inak to mohol byt rozpis aj pre Trabant 601 Fiction.

Faktom je, ze sa pre retaz rata zivotnost motora, co v beznych podmienkach znamena 250tkm.
To dedukujem z info od FIATu, ktory to prezentoval pri uvedeni 1,3 JTD motora. Dufam teda, ze sa Toyota nesprava podla svojho partnera BMW.
Na sude BMW tvrdili, ze po 150tkm je auto odpisane na 0.
S vytahanymi retazami mal problem aj H/K pri 1,4 a 1,6 CVVT. Valvematic montovany v UK by mal mat zakladny povod v JP, teda mimo prislusentvo dodavane z EU.
Napr. tie iste problemy s "kozenymi" volantami v H/K aj Toyoty v tom istom obdobi poukazuju na sharing dodavatela. Ale ...
Ale kedze dcerou Toyoty je Denso a nevlastnou dcerou je AISIN, ktory ratoval TSI retaze na poslednu chvilu ... tak si myslim, ze retaz vo Valve by mohla nieco vydrzat.
Rachotavy zvuk ci kontrolka motora by mohla fungovat pred smrtou motora. Vylucit ale nemozem nic, uz len zo statistickeho dovodu.
Ak si nasiel v tejto analyze zasadnu chybu, hod to sem. Vetu zacni "Chlapce, to si teda ... ".
BTW Ako povedala Vlhova (majsterka sveta v lyzovani), ze so starobou prichadza aj rozum, tak dufajme, ze k nam nepride len staroba sama.

Vdaka za odpoved a analyzu... starec 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nastaveni klimy
Tak je tu zase podzim a znovu me zacina vytacet nastaveni klimy. Kdyz zapnu vnitrni okruh, po nejakem case se vnitrni okruh vypne.
Umi v (nekterem) autorizaku (idealne v Praze) nastavit, ze klima si drzi nastaveni jake si navolim? T.j. kdyz zapnu vnitrni okruh, tak klima ma zaply vnitrni okruh, dokud jej nevypnu. Kdyz jej vypnu, tak si ho klima sama nezapne...
MatGo rikal, ze umi, ale k nemu se nedostanu...
Prosim zadne debaty o tom, ze to mam akceptovat a ja se mam prizpusobit...
Umi v (nekterem) autorizaku (idealne v Praze) nastavit, ze klima si drzi nastaveni jake si navolim? T.j. kdyz zapnu vnitrni okruh, tak klima ma zaply vnitrni okruh, dokud jej nevypnu. Kdyz jej vypnu, tak si ho klima sama nezapne...
MatGo rikal, ze umi, ale k nemu se nedostanu...
Prosim zadne debaty o tom, ze to mam akceptovat a ja se mam prizpusobit...
ex Toyota Avensis T27 1.8
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Za jak dlouho se ti ten vnitřní okruh zase vypne? Já jsem si totiž nevšiml, že by to u mě dělalo nějak zvlášť brzo. Napadá mě, jestli to není ochrana proti tomu, aby sis nevydýchal všechen vzduch, resp. aby ti tam nezůstalo jen CO2.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Jsme u toho, co jsem nechtel, rozebirame proc... U jinych aut jsem neraregistroval, ze by se to vypinalo.. Takze zpatky k dotazu: Umi to nejaky AS v Praze?
Pro info pocas cca 20km/30-40min po praze neni problem, ze se to vypne 2-3x...
Pro info pocas cca 20km/30-40min po praze neni problem, ze se to vypne 2-3x...
ex Toyota Avensis T27 1.8
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já ti to řeknu takhle. Moje zkušenost je taková, že v Toyotě se dá takhle uživatelsky nastavit málo co, ale třeba budeš mít štěstí. Pokud je to pro tebe taková otrava. Nejjednodušší bude, když si do nejbližší Toyoty zavoláš a oni ti to hned řeknou, ne?
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)