Avensis T27 Check parking break system
Re: Avensis T27 Check parking break system
Zdravím, potřebuji poradit jak se demontuje motor ruční brzdy .
Díky Jirka
Díky Jirka
Zdravím, potřebuji nutně el.schéma konektoru el.ruční brzdy toho motoru, po případě el.schéma celého okruhu brzdy.
Díky
Díky
Servisní manuál bohužel nemám, ale snad pomůže aspoň trochu toto.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D
Díky moc, ale potřebuji to zapojení , brzda mě nejde vůbec.
Ještě jsem našel toto. Nevím, jestli to pomůže...jirka27 píše:Díky moc, ale potřebuji to zapojení , brzda mě nejde vůbec.
EDIT: uloženo do 10.12.2018, poté na vyžádání, případně nahraji jinam.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D
Moc děkuji vypadá to dost zajímavě.
Ahoj,
tak me to taky potkalo, nesla odbrzdit rucni brzda - po pritahnuti tlacitka se neozval znamy beh motorku a vyskocila hlaska Check parking break system. Dle manualu ( "otocte 600 x - asi 20 min." ) jsem (akuvrtackou) co to slo odbrzdil. Pozor, ten sroub v kufru je potreba zatlacit asi 2 cm dovnitr a takto zatlaceny sroubovat. Potreboval jsem dojet 100km dom. Po ceste porad pipani a upozorneni "Release parking breake".
Obecna OBD2 diagnostika nic, po nacteni v Techstreamu ukazovalo v casti "Electronic parking brake" chybu C13A5,
stejne jako https://www.tochr.net/730/electric_curr ... 13b0_.html:
C13A5 - Electric Current of Motor - An electric parking brake motor failure. - Skid control ECU (brake actuator assembly) - DTC stored - An electric parking brake system malfunction is displayed on the multi-information display.
Zkusil jsem radek vymazat, ale nepodarilo se. Jeste jsem tam objevil funkci "Reset memory", ktera by se dle popisu mela spustit, kdyz se vymeni "Actuator" - asi ta brzdova jednotka(?), na to jsem zatim nemel koule.
Po par jizdach/nastartovani chyba zmizela. Znovu zatahnout brzdu jsem radsi nezkousel. Zkusim to odmontovat a rozdelat podle tohoto vlakna a uvidim.
Brzdu pouzivam (od koupeni auta, tj. poslednich) 10.000 km denne, auto ma najeto pres 146.000 km.
Co to posilal Karlosj na uschovnu? Uz to tam neni.
Vaclav
tak me to taky potkalo, nesla odbrzdit rucni brzda - po pritahnuti tlacitka se neozval znamy beh motorku a vyskocila hlaska Check parking break system. Dle manualu ( "otocte 600 x - asi 20 min." ) jsem (akuvrtackou) co to slo odbrzdil. Pozor, ten sroub v kufru je potreba zatlacit asi 2 cm dovnitr a takto zatlaceny sroubovat. Potreboval jsem dojet 100km dom. Po ceste porad pipani a upozorneni "Release parking breake".
Obecna OBD2 diagnostika nic, po nacteni v Techstreamu ukazovalo v casti "Electronic parking brake" chybu C13A5,
stejne jako https://www.tochr.net/730/electric_curr ... 13b0_.html:
C13A5 - Electric Current of Motor - An electric parking brake motor failure. - Skid control ECU (brake actuator assembly) - DTC stored - An electric parking brake system malfunction is displayed on the multi-information display.
Zkusil jsem radek vymazat, ale nepodarilo se. Jeste jsem tam objevil funkci "Reset memory", ktera by se dle popisu mela spustit, kdyz se vymeni "Actuator" - asi ta brzdova jednotka(?), na to jsem zatim nemel koule.
Po par jizdach/nastartovani chyba zmizela. Znovu zatahnout brzdu jsem radsi nezkousel. Zkusim to odmontovat a rozdelat podle tohoto vlakna a uvidim.
Brzdu pouzivam (od koupeni auta, tj. poslednich) 10.000 km denne, auto ma najeto pres 146.000 km.
Co to posilal Karlosj na uschovnu? Uz to tam neni.
Vaclav
T27 kombi 2.0, 112kW, Multidrive S - CVT, 2009
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak kurwa drat - Check parking break system je tam. Menene kotuce, brzdy a brzdic taky. Aj nastrek robeny a hlaska nabehla po 300 km.
Brzda yatial funguje ale uz radsej neskusam.
Brzda yatial funguje ale uz radsej neskusam.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
No a nějaký závadný projev kromě toho otravného nápisu je taky ? Mě už to několikrát potkalo, poprvé to zmizelo samo, jindy stačilo odpojit aku na pár minut a byl klid, pokud vše funguje vyzkoušej.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Odpojenie baterky nepomohlo ... idem dalej ... objednavam OBD.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
C1207 Starter Signal block malfunction / 37 (?) - zmazal som chybu a vsetko funguje, ale uvidime. Nekric hop, kym ti nepreskoci !
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Poprsalo a je to tam zasa. Mrcha.
Zdar..... Zajimalo by mne jak to dopadlo..?? Jestli teda nejak,
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Dik za linky.
V pondelok idem na zdvihak a cele to pozriet. Resetovanie cez OBD nepomoha trvalo.
V pondelok idem na zdvihak a cele to pozriet. Resetovanie cez OBD nepomoha trvalo.