Klepani venitlu 3SGE - 162

vše ohledně modelové řady Celica
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Klepani venitlu 3SGE - 162

Příspěvek od Ditri »

Pri jizde v nizssich tockach cca okolo 3-4 tis mi poklepava neco z hlavy motoru.

Urcite to neni klika - na skodovce bych rekl ze to jsou ventily nebo vstriky. Resil jsem ten problem pred par lety ale pak jsem se na to vybodnul protoze na jizdu to vliv nema a motor slape pekne a ukazalo se ze slape porad i po dalsich X tisicich kilometrech - ale stejne me to dost sere.

Kdyz jsem s tim byl v servisu tak mi borec tvrdil ze to jsou asi vstriky - a nahazoval mi opravu za cca 5 do cehoz bych uz nesel protoze auto je dedek a je potreba setrit na nove a kdyz to jelo asi to i pojede.

Zkousel jsem take menit ruzne vahy vzduchu a to taky nemelo vliv, dokonce jsem menil i ridici jednotky a laboroval jsem s predstihem. Menil jsem filtry paliva, rozvody, rozdelovac. Olej to nezere. Jedine co me napada ze to je nektera z mnoha hadicek k tlaku / podtlaku kterym nerozumim nebo vyse popsane vstriky. nemate nekdo zkusenost s odstranenim podobneho problemu? Pripadne radu kam se zkusit podivat a na co sahnout? Mam sice ve sklepe jeden motor ale ten ma jine konektory na vstriky takze to nemuzu zkusit vymenit..
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

a borec vravel, alebo tebe sa zda, ze klepu vsetky vstrekovace? tusim sa da po jednom poodpajat konektory zo vstrekovacov a tak zistit, ktory klepe.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

me to dela neco podobnyho, jenze to nema takovej vykon a omezovac me to uskrti kolem 5500-6000, kdyz vyndam novy svicky, tak vsechny jsou uplne cerny, je to moc bohata smes.. zatim laborujem, ale nejak nemame kloudneho konce.. :(
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

drgi píše:a borec vravel, alebo tebe sa zda, ze klepu vsetky vstrekovace? tusim sa da po jednom poodpajat konektory zo vstrekovacov a tak zistit, ktory klepe.
vstřiky vyndat a nechat zrepasovat!daj tě tam nový sítka a vyčistí ultrazvukem!nový Okroužky a uvidíš tu změnu!!!!dáš zato tak kolem 3tis.když už ukapává 1 tak to chce udělat všechny a máš klid! :D
Celica 2.0 Gti 115kw
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

to nezni spatne - sice 3litriky jsou 1%nove toyoty :-) ale asi bych to za to dal..
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

a tobe ten motor jde v pohode do otacek a muzes ho tocit? dival ses na svicky jaky mas?
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

to je prave ta nejvetsi zahada.vsecho je jakoby v poradku.svicky,vykon,jen to poklepava...
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

podleme jsou to vstřiky mam neco podobnýho. Na jizdu to nema vliv a pri vyssich otackach to zanika v hluku motoru. Ja to slysim prakticky jen na volnobeh a to jen nekdy nekdy to neklepe
Naposledy upravil(a) folik dne pon 02.04.2007, 14:57, celkem upraveno 2 x.
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

no bylo by to fajn kdyby to byly vstriky a daly se nejak zrepasovat. na houby je ze ja tam mam svycarske patice takze jedine repas. tak uvidime doufam ze to nebude ranec. jinak me to dela - kdyz je motor mirne v zaprahu ne ve vysokych tockach ale jiz v optimalnich. dost blba definice ... ale je to tak.
Naposledy upravil(a) Ditri dne pon 02.04.2007, 13:57, celkem upraveno 1 x.
Kryton
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryton »

myslim ze pokud to nema vliv na chod motoru a jenom to klepe, tak to sou ventily, uz sou spatny dorazi staci stina mm a klepe to. ale na to kasli ventili so drahy a musis jich koupit 8, protoze jeden klepajici nepoznas a menit řady..
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

to je taky moznost - myslis ze na motoru co ma cca 200tis uz muzou byt venitly v knedli?
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Ditri: vem dřevěnou tyčku, nebo delší sřoubovák, přimáčkni k uchu a postupně přikládej k jednotlivejm vstřikům a pak zkus okolo hlavy (motoru ;-)). Budeš vypadat trochu divně, ale funguje to a uslyšíš, kde to cvaká. Ale myslím, že to budou ty vstřikovače, mě to u Celdy taky dělá.
Kryton
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryton »

kdyz vstřiky špatně spritzaj čili ze klapou tak vetšinou za něakej čas začne motor více vybrovatat a mít nepravidelný točky hlavně na volnoběh, jelikož do některýho válce nejde dost paliva. Ale pokud ti šlape hezky, tak to sou asi ventily, protože ty kdyz klapou, tak stim mužeš klido najet ještě 20tis bez velké stráty výkonu... ale jinak mam v garazi vygeneralkovanej 160k 3S-GE
motor kterej nekepe :D chtěl sem si ho dát do cabria ale seru na to.. tak ti ho za něaky drobný střelím...
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

pokud to cvrlika vypada to na ventily ale taky to muze byt predstih
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

tak jsem zmaten.

1) Poznam nejak jestli mi klepou venitly nebo vstriky? Uz me kdysi borec vozil v motoru a ja se snazil zjistit co to je ale nebylo to dobry balancovat na rozhavenou masinou s tim ze sletim pod kola.. takze je mozne nejak rozslisit jedno nebo druhe? Jiste je ze na volnobeh to nedela... a volnobeh to drzi docela dobre..

2) Kdyz vstrik vyhodim - da se nejak poznat alespon priblizne jeho stav? Mam doma dalsich 8 tak bych vybral vystavni kousky a tay tam dal

3) Ma nekdo zkusenost s vymenou vstriku na celice? Resp da se to udelat jenom se zakladni vybavou? Gola a Lego? Pripadne neni to nekdo ze zlina a okoli kdo by to zmaknul?
Odpovědět

Zpět na „Celica“