Avensis T27 1.8 valvematic- klíč na olejový filtr

vše ohledně modelové řady Avensis
KarlosJ
Člen Týmu

Re: Avensis T27 1.8 valvematic- klíč na olejový filtr

Příspěvek od KarlosJ »

CommonUser píše:Dozvies sa to, ze ... plast. Valve ma plastovy a skor ci neskoe to zlomis bez tej srandy...
Nafta to ma asi inak, ked to tu pisete.
Pozri si na google.com -> valvematic oil filter.
Díky, zase nějaká perlička:-) Přiznám se, že jsem něco takového nečekal (při Toyoťácké snaze o snižování nákladů používáním unifikovaných dílů). Jednoduše jsem chybně předpokládal, že takovýto díl budou vyrábět pro všechny motorizace stejný.
61y+h70kO0L._SX425_.jpg
pouzdro olejového filtru Valvematic
(18.73 KiB) Staženo 274 x
Nic to ale nemění na tom, že si myslím, že by ten přípravek z mého příspěvku měl fungovat. Co jsem dohledal, tak většinou na videích referovali o poškozeném 14 hranu kvůli použití různých univerzálních klíčů na olejové filtry (případně možná i toho 14 hranného mělkého klíče bez výřezů na ty dvě "křidélka").

Osobně bych se hlavně vyhnul klíčům, které nemají ty výřezy, tj.
61E9Gi6hCHL._SY355_.jpg
nevhodný klíč 1
(8.55 KiB) Staženo 274 x
CTA_1726_Toyota_Oil_Filter_Wrench.5ac385c9175fe.jpg
nevhodný klíč 2
(36.39 KiB) Staženo 274 x
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Re: Avensis T27 1.8 valvematic- klíč na olejový filtr

Příspěvek od m5t »

Tento pak bude nejspíš ideální https://www.aliexpress.com/item/Chuang- ... 5568a7f759 , já používám bez těch výřezů a dosud bez ztráty kytičky, nejhorší bylo první použití po předchozí výměně v toy servisu, chlapci tak utáhli že jsem si už zoufal, bylo to tím že oni to utahovali vestoje na zvedáku a já to mordoval vleže plus zatuhnutí od provozu, ale zvítězil jsem - bez přípravku ani náhodou, čili pokud se do toho někdo pustí a chce provést na první dobrou tak s jedině s přípravkem.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“