Brzdy T25

vše ohledně modelové řady Avensis
sebo01
Člen Týmu

Re: Brzdy T25

Příspěvek od sebo01 »

Len pre zaujímavosť : Po 2 rokoch od založenia témy môžem povedať že sa problém vyriešil kvalitnými kotúčmi. Dal som to do servisu a odporučili mi značku Jurid doštičky aj kotúče od vtedy to bolo bez problému. No v poslednej dobe som cítil že brza brzdí nižšie a do tyždeňa na to sa ozval zvuk indikačného pliešku že je potreba meniť brzdy. Dal som tam Brembo pretože k tomu boli priložené tie kĺzne pliešky (jurid+pliešky vychádzali drahšie). No pri výmene som zistil že vtedy pri výmene asi trochu zanedbali premazanie vodiacich tyčiek .. No bolo nemožné ju dostať von až som ju v držiaku strmeňa zlomil. Odvrtal som ju s nádejou že sa uvoľní no to by som chcel veľa. Posledná možnosť odvŕtať to do liatiny a vybiť z druhej strany. Vybíjalo sa to už torcha horšie pretože tá tyčka bola odvrtaná. Ako bol to neskutočný boj to dostať von no podarilo sa. Do tej diery som urobil závit a zaslepil. Brzdí ako má :)
FOTO: https://photos.app.goo.gl/n5pCxim5ibKTi87T6
jarson
Věčnej rejpal

Re: Brzdy T25

Příspěvek od jarson »

kurňa, mi to s tým prepadavanim pedálu nejde do hlavy. Totiž naschvál som to vyskusal na Carine , rok 92 - nič sa neprepadáva!
Ale - zaujmave že Carina 96 sa prepadáva- ale len mierne - skôr len také akoby dotlačenie po prvotnom zošliapnutí. Ale je pravda že ta druha nejaký čas stojí a tiež brzdy vpredu už sú na výmenu za chvilu.
Tak teda neviem v čom je pes zakopaný - tieto dve auta okrem ABS majú brzdy identické - takže to bude zrejme niečo spoločné s ABS.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“