Prius 2 škrtnul jsem si startovacimi kabely blbe (+-)

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
rosierepraha
Člen Týmu

Prius 2 škrtnul jsem si startovacimi kabely blbe (+-)

Příspěvek od rosierepraha »

Lidi jsem blbej. Skrtnul jsem si startovacími kabely na svorce u pojistek v motoru kam se davaji startovaci kabely takze vlastne doslo k tomu ze to zajiskřilo ( prepolval ) a odesla co jsem nasel jedna 10A pojistka. Ani po vymene pojistky auto nebezi,nejde nahodit ani pocitac a jedine co se rozsviti je ikonka motoru na palubce a central jen zablika. Nasel jsem pojistky ještě dole pod volantem mimo tech v motoru. Nepodarilo se tu nekomu uz taky kiks taky ? :-/

Tak jsem to uspesne nasel a tady jsou fotečky. Spadl mi kamen ze srdce,ze to je jisteny takto a neodesla ridici jednotka. Uf uf . Tak snad to nekomu nekdy pomuze tahle zkušenost :)

Prikladam fotečky z demontaze tohoto dilu. V Toyote stoji 2800,- bez práce. Da se ovšem sehnat na netu do 1500,- Cislo dilu a nazev je : Fuse Box - Toyota (82620-47050) Je to stavebnice a vse je nacvakano. Viditelne sroubky musíte odšroubovat. Hlavne ten kam se dava svorka na startovaci kabel. Pod tim je kabel a jinak to nejde vytahnout nahoru a dal pokracovat. Nemusite se toho bat. Před demontazi staci odpojit 12V baterku. Je tam pouze 12V. Podotykam fakt,ze se da vyndat a vycvaknout i sousedni blok a pak se da snadneji povolit sroubek kterym jsou oba bloky spojene :) Pokud se to chce merit,musite opatrne sundat ten plexi stitek. Vsude musí byt 12V. Tak snad se to nekomu hodi a nekdy třeba i pomuze :)
Přílohy
3.jpg
Nahled 4
(26.01 KiB) Staženo 944 x
7.jpg
Nahled 3
(19.28 KiB) Staženo 944 x
6.jpg
Nahled 2
(20.56 KiB) Staženo 944 x
5.jpg
Nahled
(18.85 KiB) Staženo 944 x
pojistka1 mensi.jpg
Pohled na blok o který se jedna a kde je prepalena ochrana .
(252.77 KiB) Staženo 967 x
Odpovědět

Zpět na „Prius“