Ono to začíná vypadat, že si na auto pořád stěžuju a hledám mouchy... co jiného hledat, když tam (zatím) nic zásadního není
Před každou jízdou jsem natěšený jako malý kluk... měli jste pravdu, že si budu si komfort toho CVTčka užívat. Mám dojem, že i jako řidič jsem se uklidnil a nejezdím už tak agresívně jako se silným Accodem předtím. Možná to je i tím zajížděním...
První tisíc kilometrů mám za sebou (zatím docela podprůměr, jinak jezdívám více) a občas, krátkodobě atakuji hranici 4000 ot/min. Počítám, že po po každých dalších 500 km zvýším limit otáček o 1000/min, takže po ujetých 3000 km bych to točil na max i v zátěži.
Pořád jsem na vážkách zda měnit předčasně motorový olej (počítám, že bych to nechal udělat v cca 3000 km). Pořád mám pocit, aby to nebyly vyhozené peníze, zase na druhou stranu si chci auto nechat v nejlepším stavu co nejdéle. V servise na mně koukali, že to není zcela standardní úkon, co by zákazníci chtěli.
Dále mi potvrdil, že by nebylo na škodu vyměnit olej v převodovce mezi 60 - 90 tisíci kilometry. Prý to sám udělal na svém CVT po nějakých cca 150 tisících. Olej byl prý jako nový, akorát bylo dobré se těch šponek zbavit.