Auris TS 2019

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Auris TS 2019

Příspěvek od piktor »

Počkej, to jako fakt? Když chceš brzdit/rekuperovat silněji, než je standard na D, tak dáš S (jako sport) a mínus jako podřazení? To takhle opravdu funguje?
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

piktor píše:Počkej, to jako fakt? Když chceš brzdit/rekuperovat silněji, než je standard na D, tak dáš S (jako sport) a mínus jako podřazení? To takhle opravdu funguje?
Tak tak, S neni sport, ale manualni razeni (mozna to je i sport). Takze cim vyssi kvalt (ravka ma 6), tim auto hur tahne a hur brzdi motorem a naopak. Je to asi jako u klasicky CVT, ze to ma vyvolat pocit prednastavenych virtualnich prevodovych pomeru. Takze jedu z kopce na S6 bez plynu, nahazim tam dolu co nejvic jde...treba S3, motor zacne vic rvat a vic to zacne brzdit. Stejne tak kdyz stojim na krizovatce a potrebuju poradnej odpich, tak tam dam S1, defaultne tam je po prerazeni z D S3.
RAV4 HSD FWD
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Ano, tak se to chová u mě na CVT, ale tohle je hybrid. Současný Auris tam má B, kdy to silněji rekuperuje, tedy brzdí elektromotorem, benzinový motor to nijak nepodtáčí.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

piktor píše:Ano, tak se to chová u mě na CVT, ale tohle je hybrid. Současný Auris tam má B, kdy to silněji rekuperuje, tedy brzdí elektromotorem, benzinový motor to nijak nepodtáčí.
No, ono to tak prave neni a tuhle nepravdu pise kazdej novinar. B nerekuperuje o moc vic nez kdyz sundas nohu z plynu. Jak prepnes na B, tak do benzinaku prestane jit benzin a benzinak zacne fungovat jako pistovej kompresor. Nasava vzduch, kterej jen stlacuje a to stlacovani bez vybuchu prave dela ten brzdny ucinek. Ale na technicky veci se me neptej. :-) Nekde jsem se tady o tom pred casem bavili. Kazdopadne to, co te brzdi pri B neni generator, ale hlavne spalovak. U Ravky to S asi umi nejak ovlivnovat otacky spalovaku bez benzinu a tim to i vic brzdi...

Meril jsem to u ravky pres diagnostiku, kolik to dava amper pri D bez plynu a pri S bez plynu. I kdyz auto citelnejc vic brzdilo, amper slo do baterky jen nepatrne vic.
Naposledy upravil(a) kadel dne úte 02.10.2018, 16:38, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD FWD
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

přesně..B jen přidává do brždění spalovák, používá se jen vyjímečně při nějakejch dlouhejch horskejch sjezdech... pokud chceš dobíjet baterie, nejvíc šťávy teče při přibržďování z kopce, ještě než se zapojí klasické brzdy..(na palubce jde charge ručička úplně dolů)
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Zajímavý. Pak jsem to teda pochopil úplně špatně a to B je k ničemu. Teda dá se to využít asi jen někde v Alpách nebo v Japonsku na Fuji :-)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

piktor píše:Zajímavý. Pak jsem to teda pochopil úplně špatně a to B je k ničemu. Teda dá se to využít asi jen někde v Alpách nebo v Japonsku na Fuji :-)
Pochopil jsi to uplne stejne jako my vsichni, nez jsme si k tomu neco precetli. :-) Ono to vypada, ze to vic rekuperuje, dokonce i rucicka CHG jde dolu, ale neni to tak.
RAV4 HSD FWD
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

piktor píše:Zajímavý. Pak jsem to teda pochopil úplně špatně a to B je k ničemu. Teda dá se to využít asi jen někde v Alpách nebo v Japonsku na Fuji :-)
Nerekl bych,ze uplne k nicemu. B vyuzivam ve dvou situlacich. Vypozoroval jsem, ze jakysi standard dobiti baterek je mit dve policka v signalizaci nedobita "bila"a myslim 6 "zelenyc". To znamena dost energie na max.zrychlovani, pripadne nejaky dojezd na el.,ale soucasne ty dve bile garantuji nejaky prostor k rekuperacnimu brzdeni. V tomto stavu,kdyz pojedes dele z kopce, se baterie brzy nabije a auto prestane brzdit rekuperaci. Takze davam B a brzdim motorem (plus rekuperace, ale jen pri nenabitych bat.), Podobne jako kdyz v manualu podradis. Proste jen setris brzdy. V tomto rezimu ma kazdy motor se vstrikovanim nulovou spotrebu. Za druhe pouzivam B, kdyz chci spomalovat vice jak pri rekuperaci a nechci slapat na brzdu. A ano, dle ukazatele CHG pri B jsem zhruba v polovine a zrejme to rekuperuje mene jak na D kdyz brzdovym pedalem "dotlacim" ukazatel charge na spodni hranici stupnice.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

A pri klasickom spaľovacom motore 1,6Valvematic s CVT pri brzdení motorom dolu kopcom ide do motora nejaké palivo či sa motor chová len ako kompresor a pracuje len so vzduchom a funguje ako motorová brzda?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Kocúr píše:A pri klasickom spaľovacom motore 1,6Valvematic s CVT pri brzdení motorom dolu kopcom ide do motora nejaké palivo či sa motor chová len ako kompresor a pracuje len so vzduchom a funguje ako motorová brzda?
To by aj mňa zaujímalo. Ale čo mám odpozorovné, tak kým je studený, tak motorom nebrzdí skoro vôbec (pri 50km/h a jazde bez plynu dole kopcom sa okamžitá spotreba pohybuje okol 6l). Keď je zahriaty, tak väčšinou ukazuje okamžitú spotrebu pri brzdení motorom 0, teda predpokladám, že tam nič nejde. Hlavne však na diaľnici pri 140km/h sa mi stáva, že pustím plyn v tiahlom zjazde dole kopcom a okamžitá spotreba je okolo 2l, teda nejaký benzín tam asi ide. To isté sa mi sem tam stáva aj v iných situáciách, keď je motor zahriaty a doteraz som neprišiel na žiadny kľúč prečo sa tak deje.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Vort
Člen Týmu

Příspěvek od Vort »

Studoval jsem nějaké materiály, co Toy vypustila vrámci Paříže, kdo vládne angličtinou či google translatorem, může se mnou: https://newsroom.toyota.eu/download/591 ... ris-en.pdf
Z mého pohledu jsou nejpodstatnější parametry 2L hybridu, které jsou zveřejněny poprve.
- Výkon spalovacího motoru 112 kW, potvrzuje že motory rodiny Dynamic force netrpí takovou ztrátou výkonu při "zatkinsonování".
- Špička momentu 190 Nm se potkává se špičkou výkonu. Velice zvláštní chování, jakoby byl vyšší výkon dostupný na vyšších otáčkách a někdo rozhodl že to prostě na 6k rpm zaříznou.
- Max. rychlost 180 km/h, čili stejné zpřevodování MG2 jako u slabší verze. Škoda toho, Turbo 1.2L bude paradoxně nejrychleší motorizací.
- Objem zavazadelníku 313/581 L, v obou případech méně,než u slabší verze. Patrně došlo k nárůstu kapacity baterií a pod zadní sedačky se už všechny nevešly, baterie jsou stále Ni-MH.
- Pohotovostní hmotnost 1400-1510 kg pro HB, 1465 - 1560 pro TS. Proti slabší hybridní verzi nám tahle metrák přibrala, což jsem sice tušil, ale zároveň se toho i obával.
Nově je možnost adaptivních tlumičů, podle popisu dost exoticky řešených, zkušební jízda ukáže.
ewzenQ
Navigátor

Příspěvek od ewzenQ »

som rad ze budu opat dalsie zlate yarisky na cestach :) tiez jednu starsiu zlatu mame a je to podla mna najlepsia farba (+strieborna)

edit: btw som velmi zvedavy na tu cenovku pri corollke TS... dufam ze bude cenovo atraktivna ;)
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tipujem ceny na úrovni terajšieho aurisu TS.
Najprv dajú na terajší nejaké zľavy aby po nejakých troch mesiacoch nasadili na nové corolly takéto ceny.
Nové Corolly vyzerajú fajn, mne sa páčia. A som rád za rozšírenú ponuku hybridných motorizácií.
Aj chystaná hybridná Camry môže mať celkom úspech. Ak nasadia cenu ako povedzme za dízlového passata.
:bomb:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Kocúr píše:Tipujem ceny na úrovni terajšieho aurisu TS.
Najprv dajú na terajší nejaké zľavy aby po nejakých troch mesiacoch nasadili na nové corolly takéto ceny.
Nové Corolly vyzerajú fajn, mne sa páčia. A som rád za rozšírenú ponuku hybridných motorizácií.
Aj chystaná hybridná Camry môže mať celkom úspech. Ak nasadia cenu ako povedzme za dízlového passata.
Tak já si myslím že nejvybavenější nová Corolla TS hybrid s dvoulitrem bude atakovat cenu kolem 700 tisíc.Ale vypadá hezky záleží jak to bude jezdit a jaké neduhy to bude mít,třeba hlučný výfuk nebo hluk od podběhů jak je u japonců známo,nebo se možná poučí a bude to v pohodě. :o
Jinak o ní silně uvažuji a mojí stávající pustím do světa. :biggrin:
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

reniha píše:
Kocúr píše:Tipujem ceny na úrovni terajšieho aurisu TS.
Tak já si myslím že nejvybavenější nová Corolla TS hybrid s dvoulitrem bude atakovat cenu kolem 700 tisíc.Ale vypadá hezky záleží jak to bude jezdit a jaké neduhy to bude mít,třeba hlučný výfuk nebo hluk od podběhů jak je u japonců známo,nebo se možná poučí a bude to v pohodě. :o
Jinak o ní silně uvažuji a mojí stávající Toyotu Auris TS pustím do světa. :biggrin:
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Odpovědět

Zpět na „Auris“