Jaký rozměr kola - gumy?
Jaký rozměr kola - gumy?
Ahojky, jsem tu nová, Yaríska NG mám 14 dní a už bych vylepšovala
Chci začít u kol - nemáte někdo tip jaký je vhodný rozměr kol - 15 nebo 16 palců? 6.5 nebo 7 palců šířka? A gumy - 50% nebo míň? A 185 nebo 195 mm? A kolik je nejlepší ET, aby kolo nebylo zalezlé v podběhu ale zase nečumělo ven, aby se boky nedraly při propružení o lemy blatníku? Nechci na tom nějaký brutální tuning, jen chci, aby auto hezky vypadalo a dalo se s tím hezky vozit. Jezdím tak v 80% po městě, Yarísek se mi na těch sériových žížalách 165/70x14 moc (spíš hodně) nelíbí... Díky za rady Míša 
-
Rado SK
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,tiez som riesil tento problem hned ako som auto kupil
ako rve som tam dal 185 55 R 15, dobre drzia auto v zakrutach a je to mozno este prijatelny rozmer pre policajtov kedze povoleny je 185 60 R15. Vcera som ale vymenil 55 za orig.rozmer lebo mi hucali pneu/teraz uz v pohode/ a zistil som ze po meste a vytlkoch je to auto tichsie a ze tie pneu dost tlmia razy od podvozku/inak logicke kedze guma je vyssia/ inak stale rozmyslam nad niecim viac a asi by to bol rozmer 195 50 R 16,priemerom je skoro rovnaky ako orig.cize s tym by problem nebol a co sa tyka ET disku tak mam teraz OZ 35 Aniversary a tie maju 37 a je to super,su tak trochu von a su zarovno s blatnikmi..parada. zatial teda tolko
My jsme v sobotu zkoušeli jen tak pro zajimavost u známého v dílně jak by na tom vypadaly různé rozměry, moc na výběr nebylo, tak na Yarisovi nakonec skončily 205/50 R16 - snad se mi sem povedou dát fotky. Jenže to už je moc široké kolo, vzadu lícovalo s blatníkem úplně přesně, ale vepředu při plném rejdu drhlo o bok podběhu. Takže na Yaríska nakonec přijdou 195/50 R16. Docela jsme se bavili, jak auto vypadalo zezadu, když tam na jedné straně byly ty sériové 165 a na druhé 205
Celý víkend jsem si hrála na internetu s výběrem gum a kol, nakonec jsem se rozhodla pro ráfky Dezent V Dark a gumy ještě nevím jistě...
no skvor ako 50ky by som tam odporucal 45kySkoty13 píše:My jsme v sobotu zkoušeli jen tak pro zajimavost u známého v dílně jak by na tom vypadaly různé rozměry, moc na výběr nebylo, tak na Yarisovi nakonec skončily 205/50 R16 - snad se mi sem povedou dát fotky. Jenže to už je moc široké kolo, vzadu lícovalo s blatníkem úplně přesně, ale vepředu při plném rejdu drhlo o bok podběhu. Takže na Yaríska nakonec přijdou 195/50 R16. Docela jsme se bavili, jak auto vypadalo zezadu, když tam na jedné straně byly ty sériové 165 a na druhé 205Celý víkend jsem si hrála na internetu s výběrem gum a kol, nakonec jsem se rozhodla pro ráfky Dezent V Dark a gumy ještě nevím jistě...
I když nějaké závodní geny mám, tak s Yarisem neplánuju vítězství v Le Mans
Myslím že ty 45 už budou moc nízké a tvrdé, a na výtluky ve městě mi v pneuservisu vymlouvali i ty 50. Tvrdili mi, že i ty Dezenty jsou nesmyslný ráfky, že se hned ohnou a tak... Jenže já jsem beran, tak si stojím za svým, teď už zbývá všechno sehnat co nejlevněji
Jestli mi někdo poradíte, jak sem dostat fotky, tak je sem pak hodím... díky 
moje riesenie
Ja som to vyriesil tak ze som dal povodne gumy na disky R14x5.5 RC design BROCK RCM2.
Na porovnanie mozete vidiet ten isty rozmer ale DEZENT F R14x5.5(modry Yaris).

Na porovnanie mozete vidiet ten isty rozmer ale DEZENT F R14x5.5(modry Yaris).

Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.