Zadní ramena

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zadní ramena

Příspěvek od cyril »

Bohužel kamarád neprošel STK z důvodu totálního sežrání zadních ramen rzí u T 25 ve sváru. Otázka, na vrakovišti to nemá cenu kupovat a nová stojí origi...14 tis... a druhovýrobu jsme nenašli,nemá někdo nápad jestli se nedají sehnat někde levněji? Nechápu jak je možné že Toyota okupuje ve statistice spolehlivosti první desítku, sám mám Toyotu z r.07 a zespoda též žádný zázrak.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
elMuerte
Manager Týmu

Re: Zadní ramena

Příspěvek od elMuerte »

Při první návštěvě na STK, mě technik zavolal dolů pod auto. Polilo mě horko a nohy mi málem zdřevěněli. Sešel jsem po schodečkách pod auto, neviděl jsem nikde nic hroznýho, zavedl mě dozadu, říkal jsem si, tak to bude něco s výfukem, nebo zadní brzdy. Ukázal mi vzadu na kus plechu za zadním kolem a povídá: "Nechte si to někde odborně nastříkat, vysokotlakou párou zbavit rzi a poté tou černou drpatou, je to japonec a ten má slabší antikorozní ochranu a bylo by to škoda!"
jo čuměl jsem asi nějak takto: :shock:
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Pořád říkám že Toyoty stojí za hov...zespoda reznou motory žerou olej nebo vodu.
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Tak kamaráda stála zadní náprava celkem 42 tis...druhovýroba samozřejmě není ale proč to píšu. Dnes jsem vlezl do jámy a hrůza. Raději tam ani nelezte, kladivo či šroubovák zanechte doma. :mad: Pokud se rozhodnete přeci jenom pod auto vlézt doporučuju vše přestříknout, pokud už to není zcela na troud. Soudím že životnost těchto ramen včetně nápravnice je max....10 let po té je to loterie na STK . Hlavně to hnije ze vnitřku ven nápravnice a ramena jsou dutá, vymlátil jsem odhadem tak 0.5kg rzi.. Celkově ale auto odolává rzi výborně až na tu nápravnici. Píšu to jen aby jste nedopadli jak kamarád. ošetřete vše za v času.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Reznou všechna auta, sůl a odlétající kamínky udělají své na všem, kdo má možnost rampy tak praktikuji před zimou antikorozní sprej na ožehavá místa plus Brunox https://www.dofal.cz/zakladni-barvy/11- ... 00-ml.html přímo na rez, 9 let provozu a jen místy taková povrchová rez a komu se zdá že "Toyoty stojí za hov..." ať si pořídí Kiu :wink: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nem ... -internetu třeba vystřízliví, čekat na spotřební díl dva týdny je silné kafe.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Mě šlo spíš o to že na každé auto skoro na každé auto existuje druhovýroba na Toyotu nikoliv a zde je to bohužel časovaná bomba. Paradox je že mám stejně staré punto a zespoda je voňavka a to jezdí neustále Prahu, protože Toyota je do města nepoužitelné auto díky filtru.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Druhovýroba existuje na díly co jdou na odbyt ve velkém, na Toy se to zřejmě nevyplatí :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“