sanducz píše:Hoj, dostal jsem zajímavou nabídku na PII, 2008, najeto jen 50tis km(starší paní co si to koupila jako nové v Rakousku a jezdila denně do práce 10km a zpět, serviska česká ale ne u AD..stav dle fotek výborný, chce za to skoro 190tis kč- co si o tom myslíte? Mám do toho jít? Díky moc za názory
[quote="Tomi71"]JJ, díky ta 1.8. je mimo můj rozpočet a do bílé bych určitě nešel, senzory vypadají kór na té bílé hrozně. Zůstanu u té II, zdá se mi taky, že III je nižší, má níž spoiler, což by mi asi vadilo tady v místě. Ta z Prahy je k zamyšlení.
Já tomu rozuměl tak, že si majitel auto koupil v D. měsíc staré (zánovní, ono to snad ani jinak v té době nešlo) a teď ho prodává. S tím že ho oni měsíc nabízí (stojí u nich). Ale jak říkáš, nejdřív vidět a pak tam řešit cenu. Volání a psaní nemá smysl....
To Sanducz : No na 06 asi morda, ale zase kiláky. mě přijde, že je to drahý, jenže když nejsou, pak to je těžký. Mě přijde, že Priusy (a možná, že další auta) mají vlny. Když vezmu, za kolik jsem prodal svoje a nebyl moc zájem, tak možná že teď bych dostal, to co před 2 roky......
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Jsem s tím AD Praha v kontaktu, píšeme si, ozvali se z Olomouce, že momentálně nemají, že by se ozvali a dali odkaz na Tipcars K té výbavě - co tempomat? Ano či ne? Já bych bral a co couvací kamera to už je asi ve vyšší výbavě že? Já couvám při odjezdu od baráku na příjezdovce od baráku cca 40 m, už jsem si zvykl na zrcátka, ale někdy se i ohlédnu na zadní sklo, tady se mi zdá výhled dozadu trochu horší...
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
Měl jsem bez tempomatu a určitě by se občas hodil. Kamera fajn, ale mě stačí senzory. Vše jen osobní pohled, kdysi jsem byl rád za centrál a znám lidi co nevlezou do auta, které nemá větranou kůži
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Díky, to zas ne, nemusím mít všechny fičury jak jsi uváděl ale tyhle dvě věci bych uvítal, ale když to bude bez kamery to přežiju, co bych taky chtěl v autě za tu cenu.... to je podružné, hlavní je stav, nekonfiguruju si nové auto ...
Tak jsem jel dnes kolem Černého Mostu a jsem si říkal že zastavím se do Emil Frey, podívám se na ten Prius za 180tis kč. Byl jsem dělat zkušební jízdu cca 5km a začnu tím lepsim směrem k tomu horšímu , co treba není vidět/pochopit z inzerátu:
1. Kompletní servisní historie jen u AD - velké plus
2. Auto mělo jen jednoho majitele
3. Auto jede dobře, nic ne boucha, vše se zdálo OK(ale bylo to krátká jízda no)
4. Za celou cestu auto běželo jen na benzínovým motorem, i když třeba jsem stál na semaforu(teplota OK, klima běžela na minimum - prodejce tvrdil že takhle je ok)
5. Výkon, do města- ok, ale co čekat od 1.5 57kw s elektromotorem
6. Interiér na první pohled čistý, plasty ok, malé skrabance ale byly
7. Začíná asi to horší- za 180tis kč měl jsem jiná očekávání - každý díl měl skrabance(ano, vím že to v Praze jinak to nejde), ale lakovat to potom velice amaterskym způsobem typu štětce s nějakým lakem z Globusu - sorry. Já jsem bydlel v centru 5 let, měl jsem starý civic rv2001 ale byl v mnohem lepším stavu
8. Jak jsem už říkal- byl to každý díl.. sice nebyly velké, ale viditelné tak už z 3m
9. Byly 3 záznamy o opravě karoserie v servisu, z toho největší leva zadní části,konkrétně blatník a předpokládám ještě nějaká menší část karosérie- oprava za cca 2tis euro dle záznamu - neumím to posoudit jestli to je OK či ne
10. Na kapotě, těsně tam dole jak začíná kapota nad naraznikem, bylo vidět rez a zase amatérské lakování asi lakem pro nehty, stejně byly zadní lemy, nic extra, ale nějaký cm asi byl
Očekával jsem za 180tis kč lepší stav, za to auto bych osobně víc jak 150-160tis bych nedal, na co jsem dostal odpověď od prodejce že je to hodně pod cenou která jakoby stalo auto když to předchozí vlastník dával na protiúčet(tomu ale vůbec nevěřím, vím jak to funguje).
Jestli chceš jet do Prahy pro auto, tak je to tvoje věc, ale osobně bych to nekoupil, i vzhledem k tomu že možná technický auto je dobře. Zimní pneu nedávají, tak počítej nějakých 4-5tis kč extra za pneu bez disků...
Bohužel zapoměl jsem udělat fotky, trochu jsem spěchal..
jj,je pravda,ze ty predni kapoty v pertlu kvetou,,puchejre a to je hlinik,drive na to byla tusim i svolavacka,par se jich menilo..
taky jsem chtel a uz mi to neproslo
No tak teď babo raď . Oslovila mně ta servisní historie vozu + jeden majitel, zvenku to tedy nebude žádný krasavec, ale jestli je vše ostatní ok včetně slušné výbavy? Cena je vyšší asi díky tomu AD. Pokud by dali sadu pnemuatik a slevu 10 000 Kč, tak by to možná bylo ok, ale to je asi utopie, pokusím se vyjednávat. Člověk už se vždycky vidí v novém autě a je natěšený a pak přijde nějaké ale Ale tak to holt bývá, asi být méně nadržený Tím pádem se rozhodovat:
1. Nehledět na ty kosmetické vady a zkusit vyjednat slevu. Otázkou, zda se tam vydat za cca 500 Kč vlakem (ale tam bychom jeli asi oba s otcem), asi neuvidím víc než Sanducz, kterému tímto děkuju za zveřejnění a popis. Snad jen to, že jsem ve II ještě neseděl a aspoň bych vyzkoušel. Nebo jet s někým, kdo to prohlédne víc i zespod, ale asi by stejně slevu nevyjednal, nabízí se to proklepneme.cz (obětovat 2500 Kč + 2000 Kč za dopravné, pokud počítám správně), ale jejich provize by se možná rovnala slevě, kterou by snad vyjednali a byl bych na stejném, zeptat se jich můžu zda to má smysl…
2. Nehledět na provizi mujdovoz.cz a jestli je schopen v této ceně včetně jeho provize dovézt stejné, ale nepoškozené auto v min stejné kvalitě.
3. Být trpělivý a hledat dál a čekat, což může být dlouho.
Asi bych šel se domluvit s mujdovoz, myslím si že za ten Prius i těch 160tis kč by bylo moc, včera jsem zkoušel vyjednávat nějakou slevu a pneu, ale dostal jsem info že o slevu rozhoduje tam nějaký manažer a že nějakých 5-7tis možná ano, ale pořád mi přijde malá sleva - zimní pneu nejsou schopní dodat k tomu. Proklepneme.cz asi nemá cenu zkoušet, jak říkám, sleva by byla na místě max těch 7 tis, možná by se povedlo i těch 10tis kč vyjednávat
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... s/17854944 - máš asi blíž, zkus zajet tam a pozadej o zkušební jízdu... nicméně prodává to paní(mluvil jsem s ni pres facebook), dává k tomu zimní pneu, bude snižovat cenu na 189tis kc( v bazaru asi zapomněli to změnit), ale myslím si že by byl prostor na slevu, zřejmě dohoda na místě, u auta. Psala že auto bylo vždy garanzované a že je ve velice hezkým stavu, zkus ji zavolat kdybys měl zájem, číslo pošlu jako soukromou zprávu
Tomi71 píše:No tak teď babo raď . Oslovila mně ta servisní historie vozu + jeden majitel, zvenku to tedy nebude žádný krasavec, ale jestli je vše ostatní ok včetně slušné výbavy? Cena je vyšší asi díky tomu AD. Pokud by dali sadu pnemuatik a slevu 10 000 Kč, tak by to možná bylo ok, ale to je asi utopie, pokusím se vyjednávat. Člověk už se vždycky vidí v novém autě a je natěšený a pak přijde nějaké ale Ale tak to holt bývá, asi být méně nadržený Tím pádem se rozhodovat:
1. Nehledět na ty kosmetické vady a zkusit vyjednat slevu. Otázkou, zda se tam vydat za cca 500 Kč vlakem (ale tam bychom jeli asi oba s otcem), asi neuvidím víc než Sanducz, kterému tímto děkuju za zveřejnění a popis. Snad jen to, že jsem ve II ještě neseděl a aspoň bych vyzkoušel. Nebo jet s někým, kdo to prohlédne víc i zespod, ale asi by stejně slevu nevyjednal, nabízí se to proklepneme.cz (obětovat 2500 Kč + 2000 Kč za dopravné, pokud počítám správně), ale jejich provize by se možná rovnala slevě, kterou by snad vyjednali a byl bych na stejném, zeptat se jich můžu zda to má smysl…
2. Nehledět na provizi mujdovoz.cz a jestli je schopen v této ceně včetně jeho provize dovézt stejné, ale nepoškozené auto v min stejné kvalitě.
3. Být trpělivý a hledat dál a čekat, což může být dlouho.
Pokud s tím sanducz najel 5km, pořád běžel motor a nešlo to ani jednou na baterky, tak je to dost divné. V tomhle počasí by to mělo i při úplně vybitých bateriích nabít poměrně rychle. A 5 km je na projížďku strašně málo...
Chce to fakt trpělivost - já jsem III. generaci sháněl víc než půl roku. U nás jsem znal všechny nabízené nazpaměť. Nakonec jsem jel pro něj do Německa - cenově to tam ale vyjde rozhodně dráž než tady. Levnější mají akorát Turci v bazaru s podivnou (nebo žádnou) historií.