Tak konečně jsem se koncem minulého týdne projel v Priusu, díky PetrS za ochotu a vstřícnost, takových lidí více. Bylo to III generace, teď ještě vyzkoušet II generaci. Pořád se nemohu rozhodnout, PetrS také říkal, že je to na zvážení, ale že pro mé účely – nájezd do 10 000 km a hlavní nájezd denně 10 km tam a 10 km zpět by byla možná vhodnější či dostačující II generace, ale designově se i hlavně v interiéru líbí víc III a je to přece jen novější auto s pokročilejší technikou, tak stále váhám. Pan Janíček z mujdovoz.cz mi řekl, že III sehnat pod 200 tisíc je UFO, III prý už by se dala za cca 220 000, ale s tím, že musím očekávat nájezd přes 200 tis. Km, což tu psal i Sanducz. Ted zvažuji, zda si vzít půjčku na 70 000 nebo 50 tisíc
, protože budu mít přichystáno jen 150 000 Kč. Koupit Priuse u nás v inzerátech se mi zdá risk a je to vše stejně dovezené z venku, takže opravdu zbývá Německo, Holandsko (poradíte vyhledávač pro Holandsko?). V Holandsku bude asi větší výběr a nižší ceny, ale jestli se to vzhledem k té dálce ekonomicky vrátí??? Možnost je i Rakousko, které bych měl nejblíž, tam je prý problém, že tam hodně operují Poláci, kteří jsou prý mistři kamufláže a nepomůže prý ani měřič laku. Nejlépe asi najít autorizovanou Toyotu v Rakousku. Zvažuji, že využiju můjdovoz.cz, berou si provizi 17 990 Kč a nabízí prý jako jediní dovozci převozní značky a pojištění v zahraničí v ceně, navíc vozí hodně Priusů a znají je. Když bych jel sám s někým, tak nemůžu odpočítat 17 990 ve svůj prospěch, protože bych tedy musel řešit převozní značky a pojištění. Má někdo čerstvou zkušenost, co všechno musí k ceně vozu člověk připočítat za další náklady při dovozu a v jaké výši? Ještě jsem našel a komunikoval s firmou proklepneme.cz z Olomouce (
http://www.proklepneme.cz/), taky zajímavá možnost, za proklepnutí auta si berou 2500 Kč + 4 Kč/km ale jezdí jen u nás v republice, ale vypadají opravdu solidně. Ještě možnost čekat až někdo tady z klubu bude prodávat
, ale to se můžu načekat
Díky všem za reakce
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG