Corolla E11 facelift - pasování kapoty
-
- Člen Týmu
Corolla E11 facelift - pasování kapoty
Řeším téma, jak spasovat "srovnanou" kapotu se "srovnaným" předkem po menší čelní kolizi. Veškerá rovnání a tahání jsem dělal domácími prostředky (strom, lano, hever, pajsr, atd. atd.) bez možnosti odměření ze zdravého auta. Mám auto složené, jezdím, ale mám po stranách kapoty otevřené spáry, což bych chtěl srovnat. Potřebuju posoudit, jestli nemám rovnou kapotu, nebo jestli je ještě něco špatně na předku samotném, výška chladičové stěny, nebo tak něco.
Existuje někde plán měřicích bodů, výšek, podle čeho jsem schopnej posoudit, jestli mám plechy správně vytahané a srovnané, jestli mám správně srovnanou kapotu?
Případně prosím o zapůjčení kapoty na Corollu E11 facelift k doměření, lokalita Brno město, Brno venkov, Vyškov.
Děkuju!
Martin
Existuje někde plán měřicích bodů, výšek, podle čeho jsem schopnej posoudit, jestli mám plechy správně vytahané a srovnané, jestli mám správně srovnanou kapotu?
Případně prosím o zapůjčení kapoty na Corollu E11 facelift k doměření, lokalita Brno město, Brno venkov, Vyškov.
Děkuju!
Martin
VAZ 2101 1972, LADA 1200 1981, Corolla E11 LB 2001
Re: Corolla E11 facelift - pasování kapoty
je vice moznosti co je spatne..chte to fotky videt..taky muzou byt blatniky vuci kapote tkzv je to siroke,od sebe..spary,chladicovka ti to roztahla
rozmery samozrejmne existujou,kouknu,ale co svetla a kapota??nejsou dovnnitr??rovnal jsi jen kapotu,zabalil jsi blatniky,co do voditka zamku,jak to jde??

-
- Člen Týmu
No, měl jsem kapotu do A, tak jsem ji natáh zpět. Vlastně jsem si párkrát sednul z jedné a druhé strany a zaklepal výztuhu zespod. Světla zabořené dovnitř jsem vytáhl, plasty, příchytky slepil, svařil. Masku a plechpod maskou a světly jsem koupil novou druhovýrobu. Střední stojku a držáky pod světly jsem poběhal kladivem po svěráku do původního (doufám) tvaru. Výztuhu pod nárazníkem jsem mohl nechat, ale nechtěl jsem ji provalenou, tak jsem dal novou druhovýrobu. Rám chladiče, chladič klimy, trubky klimy - vytahal rukama, co nešlo rukama o strom. Horní příčku nad chladičem, ta byla zešikma, že nedržela chladič jsem zkroutil zhruba jak patří a zaklapal a kde byla pohnutá, aby si to sedlo. A ono si to sedlo.
No, jezdím, STK to projde, ale kapota mi vystupuje nad hrany blatníků, a já nevím jednu věc. Jestli mám vysoko chladičovku se zámkam a maskou (což je možný, protože mi úplně nesedí nárazník ve středovém úchytu na tu stojku uprostřed před chladičem - ta může být natažená?) nebo jestli mám ještě pořád prohnutou kapotu. Jinak přední výstuha kapoty byla zámkem pěkně vytažená dolů, tu jsem musel hodně poběhat paličkou, aby to šlo zavřít.
No tak proto hledám auto k proměření, nebo ještě líp půjčit dobrou kapotu ke kontrole a vyzkoušení co mi nesedí.
Díky
No, jezdím, STK to projde, ale kapota mi vystupuje nad hrany blatníků, a já nevím jednu věc. Jestli mám vysoko chladičovku se zámkam a maskou (což je možný, protože mi úplně nesedí nárazník ve středovém úchytu na tu stojku uprostřed před chladičem - ta může být natažená?) nebo jestli mám ještě pořád prohnutou kapotu. Jinak přední výstuha kapoty byla zámkem pěkně vytažená dolů, tu jsem musel hodně poběhat paličkou, aby to šlo zavřít.
No tak proto hledám auto k proměření, nebo ještě líp půjčit dobrou kapotu ke kontrole a vyzkoušení co mi nesedí.
Díky
- Tygr
- Věčnej rejpal
Já se předem strašně omlouvám..
Ale ty vole, to jako fakt jsi auto spravil takhle a teď řešiš nepasujici kapotu?
Neneee
Já nevím, kolik aut jsi pasoval, ale mm tady a mm tam Ti na konci dá mm moc. Ale to urcite víš.
Tak je to teď prostě zpraseny. No a? Stejně jsi to udělal maximálně o 10% hůř než 99% opravaru. Ale prostě jezdi a zvykneš si
Ale ty vole, to jako fakt jsi auto spravil takhle a teď řešiš nepasujici kapotu?
Neneee

Já nevím, kolik aut jsi pasoval, ale mm tady a mm tam Ti na konci dá mm moc. Ale to urcite víš.
Tak je to teď prostě zpraseny. No a? Stejně jsi to udělal maximálně o 10% hůř než 99% opravaru. Ale prostě jezdi a zvykneš si

Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
tak jinak ,mezery jsem vycetl ze mas asi v poradku a jde ti o vysku kapoty nad blatniky..dej spalek pres zamek a opatrne pozor na ty lep.svetla,zatlac vetsi silou ve dvou postranach na kapotu,nebo vem kladivo vetsi a dej parkrat ranu do otevrene kapoty zevnitr voditka,co jde do zamku...tim docilis utopeni kapoty..
ale neverim,ze ti sedi svetla ...musi to bejt dovnitr jeste poslane..
posli fotky..pokud ti to teda nepreleza uprostred blatosu..to by byla malo srovnana,chtela by vic zlomit zpet..

To existuje. Taky jsem to měl někde stažený. Bylo to součástí takových těch servisních pokynů s rozkreslením dílů.MartasBrno píše: ... Existuje někde plán měřicích bodů, výšek ... ?
-
- Člen Týmu
Tygr, dík za reakci, nikdy předtím jsem nic podobného nedělal. Jenom jsem si rovnal nějaké blatníky a látal díry... profesně s auty nemám nic společného.
Tu poznámku o kvalité mojí práce jsi myslel jak? Nejsem klempíř.
Manasek, myslím, že víš jak jsem to myslel.
Zabouchání čelní výztuhy kapoty a oka zámku už mám za sebou, byla na to potřeba i celkem větší palička, bylo to tím zámkem dost vytažený. Ohledně světel - nevěříš správně, bylo to o zaražené o centimetry, teď je to o milimetry - odhadem. Spasovat nové čelo (ten členitý plech pod světly a maskou) nebylo úplně easy, tahal jsme k tomu tu chladičovou stěnu, resp. hlavně pravou část.
Rozumím tomu špalíku a lámání, a asi jsme měli málo síly, nebo jsme moc lehcí. Budu muset použít více pomocníků, protože jestli se to má podělat, ať se to konečně podělá pořádně!
Jimmi, ani Etzold, ani Haynes toto neřeší, mám i jiné příručky, ale nic o karoserii.
No, trvá mi to hrozně, omlouvám se za dlouhou prodlevu. Zase něco zkusím.
Tu poznámku o kvalité mojí práce jsi myslel jak? Nejsem klempíř.
Manasek, myslím, že víš jak jsem to myslel.
Zabouchání čelní výztuhy kapoty a oka zámku už mám za sebou, byla na to potřeba i celkem větší palička, bylo to tím zámkem dost vytažený. Ohledně světel - nevěříš správně, bylo to o zaražené o centimetry, teď je to o milimetry - odhadem. Spasovat nové čelo (ten členitý plech pod světly a maskou) nebylo úplně easy, tahal jsme k tomu tu chladičovou stěnu, resp. hlavně pravou část.
Rozumím tomu špalíku a lámání, a asi jsme měli málo síly, nebo jsme moc lehcí. Budu muset použít více pomocníků, protože jestli se to má podělat, ať se to konečně podělá pořádně!
Jimmi, ani Etzold, ani Haynes toto neřeší, mám i jiné příručky, ale nic o karoserii.
No, trvá mi to hrozně, omlouvám se za dlouhou prodlevu. Zase něco zkusím.
pokud budes potrebovat rozmery kastle tak se ozvi..jsou tam šíře a uhlopricky,jen nevim zdali kapota.. 

-
- Člen Týmu
Tak v tom případě hned prosím o rozměry, moc rád si to zkontroluju, ať vím na čem jsem. Když jsme u toho, ocenil bych i rozměry zádě liftbacku, výhledově budu rovnat i záď - tu jsem nezmiňoval, trápí mne ze všeho nejmíň - taky šířky a úhlopříčky záďového otvoru (to zní hrozně!).
Nepočítám s tím, že by výrobce radil jak zrovnat venkovní plechy, neprodal by pak žádné ND
Děkuju!
Nepočítám s tím, že by výrobce radil jak zrovnat venkovní plechy, neprodal by pak žádné ND

Děkuju!
prosim te tedy o vinco,nebo je to tedy corolla 1999 liftback??v pondeli to vytisknu 

-
- Člen Týmu
Ano, je to liftback vyrobený 2001, ZZE111L-DLMDKW.
Díky!
Díky!
- Tygr
- Věčnej rejpal
Martas: Myslel jsem to přesně tak, jak jsem to psal. Uděláš to maximálně o 10% hůř, než 99% klempírů.
Navíc ušetříš majlant. A nervy. A čas.
Dneska sehnat někoho, kdo své řemeslo opravdu umí, není žádná sranda. Takže i když to tak lehce poprasíš, furt to nebude blbě
Navíc ušetříš majlant. A nervy. A čas.
Dneska sehnat někoho, kdo své řemeslo opravdu umí, není žádná sranda. Takže i když to tak lehce poprasíš, furt to nebude blbě

Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)