E10 Výměna pístních kroužků

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

E10 Výměna pístních kroužků

Příspěvek od lizzard »

čeká mě to asi celkem brzo potřeboval bych vědět jestli se daj písty vytáhnout spodem bloku motoru nebo jestli tam překáží třeba nálitky pro uložení klikovky? protože jestli budu muset rozdělávat celej motor rači to zaparkuju někam do servisu :-D
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Spodem rozhodně ne. Nejen že to nepůjde přes klikovku (musela by se sundat), ale dole by se mohli i zaseknout. Musí jít horem právě kvůli pístním kroužkům. A možná toho bude potřeba vyměnit mnohem víc....holt to není sranda :cry:
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tak spodem to nepude aniž by jsi sundal kliku-a tu snudáš jen když sundáš převodovku,spojku,setrvák,rozvodový spodní kolo atd atd ..... Takže vrchem je to lepčí."jen" rozvody,hlavu,vanu,odšroubovat ojnice z kliky a jdeš ven.Takže dobrou zábavu :wink:

No bude to good zábava-každopádně určitě nový těsnění pod vanu,hlavu,a si by jsem pořešil i gufera na ventilech když už to bude rozdělaný.No a spousta lidí tvrdí že při každým vyndání rozvodů dát taky nový pokut nejsou dělaný nedávno.Je toho moc co?Bohužel.

Žere ti to olej nebo proč to chceš dělat?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

Tonda píše:Tak spodem to nepude aniž by jsi sundal kliku-a tu snudáš jen když sundáš převodovku,spojku,setrvák,rozvodový spodní kolo atd atd ..... Takže vrchem je to lepčí."jen" rozvody,hlavu,vanu,odšroubovat ojnice z kliky a jdeš ven.Takže dobrou zábavu :wink:

No bude to good zábava-každopádně určitě nový těsnění pod vanu,hlavu,a si by jsem pořešil i gufera na ventilech když už to bude rozdělaný.No a spousta lidí tvrdí že při každým vyndání rozvodů dát taky nový pokut nejsou dělaný nedávno.Je toho moc co?Bohužel.

asi před 14-ti dny sem měl měněný rozvody a těsnění pod hlavou, gufera na ventilech sou taky hotovýproto mě napadlo jestli by to nešlo spodem... při nastartování z auta stoupá bílomodrej dým ( z vejfuku ) když se motor zahřeje už to nečoudí jen při vysokejch otáčkách. s autem jezdim každej den jen pár kilometrů takže vlastně se studenym motortem a žere to tak litr na 1200-1300km dřív to vzalo litr tak na 6000km :mad:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

lizzard píše:
Tonda píše:Tak spodem to nepude aniž by jsi sundal kliku-a tu snudáš jen když sundáš převodovku,spojku,setrvák,rozvodový spodní kolo atd atd ..... Takže vrchem je to lepčí."jen" rozvody,hlavu,vanu,odšroubovat ojnice z kliky a jdeš ven.Takže dobrou zábavu :wink:

asi před 14-ti dny sem měl měněný rozvody a těsnění pod hlavou, gufera na ventilech sou taky hotovýproto mě napadlo jestli by to nešlo spodem... při nastartování z auta stoupá bílomodrej dým ( z vejfuku ) když se motor zahřeje už to nečoudí jen při vysokejch otáčkách. s autem jezdim každej den jen pár kilometrů takže vlastně se studenym motortem a žere to tak litr na 1200-1300km dřív to vzalo litr tak na 6000km :mad:

nezávidím :cry:
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

dotazy na GO motoru

Příspěvek od Tonda »

Já by jsem se chtěl taky na něco optat když už to tu je.
1/ Když chci udělat GO motoru a tím pádem i výbrus,tak jak ho udělat?Myslím tím jestli jsou daný nějaký výbrusový tabulky.Páč podle toho pak musí přijít i písty a kroužky že.
2/čím rozpustit usazeniny v kanálkách bloku motoru nebo jak ten sajrajt dostat ven?Mechanicky asi ne co když jsou ty kanálky tak klikatý.
3/při G.O. měnit i štefty? Nebo nechat starý?Páč co jsem zatím povoloval a dotahoval,tak bylo fakt divoký-zatuhlý(zapečenej olej,karbon a podobně)
4/je nějakej servisní interval výměny olejovýho čerpadla?
5/čím nalakovat blok motoru-je litinovej a byl orzlej jako hrom,takže jsem ho před rokem odmastl,zdrsnil a nalakoval stříbřenkou ale stejně to nedrží-ta rez je promáčená olejem :? když to pak ale ojedu ocelákem na vrtačce tak by jsem to chtěl nalakovat tak aby to drželo minimálně dalších deset let.Co komaxit? Šlo by to vůbec?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tonda > Postup brousení :
1) Odvezeš blok do brusírny kde ho promeří a řeknou o kolik se musí vybrousit ( stupen výbrusu ).
2) Podle stupne výbrusu objendej písty
3) podle dodaných pístu je potom teprve třeba udelat výbrus ( každý píst má indiv. toleranci jak byly velkoseriove vyrábené atd.. )

Pokud ti jakákoliv brusírna nabídne že udelá výbrus a než bude výbrus dojdou písty ( nebude delat výbrus na míru konkrétním - fyzicky přítomným pístum ) tak si vem motor a jdi jinam..
Ale pozor oni to vedí takže se jich na to neptej na přímo nech si od nich říci tebe postup a zkus se "blbě" zeptat zda to stihnou vybrousit než příjdou písty :) tím je nachytáš..
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

aha-chápu-díky moc.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

lidi ani neuvažujte o vyndání pístu spodem, veřete mi že jakmile je klika jendou uložená a behá tak do ní nesahejte dokud t ojde. navíc uložení kliky( hlavní šály ) jsou vždy dražší než tesnení pod hlavu a dávat zpet staré je blbost, jelikož s enikdynepodaří usadit tak jak byly a rapidne to snižuje životnost motoru - je to proste loterie.
Navíc kdo nekdy nandával písty tak mi potvrdí že spodem by to bylo fakt peklo u většiny motoru.
Gabe
Člen Týmu

Re:

Příspěvek od Gabe »

Je to u E11 stejně? Též mě to teď bohužel bude čekat u 3ZZ-FE :/
Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i 81 kw (3ZZ-FE) facelift r.v.2002
Rover 214 SI 76 kw (14K16) r.v. 1999
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Idaho »

Gabe píše:
Je to u E11 stejně? Též mě to teď bohužel bude čekat u 3ZZ-FE :/

Shrnu deláme z 90% jen toyoty a nepotkal jsme více jak 2 motory od toy, kudy by sli vyndat písty spodem :) věřte že ty auta na silnici jen tak nepotkáte :D
Takže lidi přestante dávat dotazy na tahání pístu spodem - u toy je to utopie kvuli vzdálenostem klikových zámku, které jsou menší než je vrtání válců ( = prumer pístu )
Jirka79
Člen Týmu

Re: E10 Výměna pístních kroužků

Příspěvek od Jirka79 »

Chtěl bych se zeptat Idaha, na kolik vyjde go motoru 1,6 3ZZ-FE?
Motor bral olej, teď jede jen na 3válce, 1 válec nemá tlaky.
Nevím, jestli se ještě vyplatí opravit.
Předem děkuji za odpověď.
Jirka
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: E10 Výměna pístních kroužků

Příspěvek od Idaho »

Pokud to má být udeláno pořádně, počítej 40-Xtis ( problém předface ZZ motorů ), kde X je horní hranice, pokud s ebudou delat rozvody, spojka, náplně, přitom se zjistí vadnej homo kineták atd.. muže vysplhat až ke kilu.. Pokud bych čiste měl delat jen GO motoru bez ohledu na stav převodovky a spojky, motor byl vyndanej a nedával jsem ho zpet do auta, vyjde to s novými písty na hrane 40-50tis dle celkového stavu motoru..
Odpovědět

Zpět na „Corolla“