Zdravím všechny.
Potřeboval bych poradit, jestli někdo neměl podobný problém.
1. Rádio. Stejný problém byl již při koupi a rádio bylo vyměněno za nové. Nicméně chyba se objevila i u nového.
Když se jelo za vlhka tak rádio zničeho nic začalo ukazovat "paznaky", případně se displej úplně vypnul. Rádio fungovalo dál, ale tlačítka si začala dělat co chtěla. Po zastavení, vypnutí motoru a nastartování většinou vše v pořádku. Časem se to začalo objevovat i při zapnuté klimatizaci. No a poslední měsíc je stejná chyba i za horkého počasí. Přijedu do práce a auto stojí na parkovišti na slunci, po nastartování displej buď nesvítí nebo se zobrazí čtverečky (fotka v příloze). Buď to během několika minut zmizí, případně po dalším nastartování je vše v pořádku.
2. Ovládání klimatizace. Poprvé se tato chyba objevila 2 roky zpět v zimě. Ráno v cca -15 jsem nastartovat a po zahřátí auta a rozjezdu pustil klimu kvůli odmlžení předního okna. Jak sem chtěl nastavit teplotu tak po otočení kolečkem vyskočila na maximum a nemohl sem ji dostat dolů. Vždycky se podařil max 1,5 stupně a zase to skočilo nahoru. Po odstavení auta na několik hodin (šli sme lyžovat) to bylo v pořádku. Po druhé se to stalo loni v létě nad ránem na dálnici. Opět sem spustil klimu a když sem po pár minutách chtěl přenastavit teplotu tak to skočilo na max a nešlo to dolů. Vypnutí motoru a nastartování pomohlo. Pak byl zase klid a letos to dělá snad při každém použití klimy.
Toš kdyby měl někdo nápad co by s tím mohlo být. Diagnostika je prý čistá.
T27 problém s rádiem a ovládáním klimatizace
T27 problém s rádiem a ovládáním klimatizace
- Přílohy
-
- WP_20170714_14_07_00_Rich_LI.jpg
- (356.1 KiB) Staženo 1564 x
Avensis kombi, T27, 2009, 2,0 D4D
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: T27 problém s rádiem a ovládáním klimatizace
To si kupil ako nove auto ?
Vyzera to na nejaky blby zasah do elektriky (mozno oprava niecoho ineho, kuna alebo buracka ?).
Kazdopadne sporadicke chyby sa tazko hladaju, pozrel by som kabelaz. Focus s podobnym problemom mal zlomeny kabel, ale najst to ....
Asi pomoze len rozobrat stredovy panel.
Vyzera to na nejaky blby zasah do elektriky (mozno oprava niecoho ineho, kuna alebo buracka ?).
Kazdopadne sporadicke chyby sa tazko hladaju, pozrel by som kabelaz. Focus s podobnym problemom mal zlomeny kabel, ale najst to ....

Asi pomoze len rozobrat stredovy panel.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
JJ, auto bylo kupováno jako nové, celou dobu s ním jezdím jenom já nebo žena. Rádio blblo už původní a v rámci reklamace vyměněno za nové, to začalo blbnout časem a klimatizace až poslední cca 2,5 roku (ale je možné že i dřív, protože teplotu mám většinou nastavenou na jednu hodnotu se kterou nehýbu a žena klimu nesnáší).
Ale kuna je možná. rozežrala mě půlku obložení kapoty, ale na tom místě kde se vyskytovala už 5 let nebydlím.... Asi se budu muset podívat kolem motoru, ale místa tam moc není.
Ale kuna je možná. rozežrala mě půlku obložení kapoty, ale na tom místě kde se vyskytovala už 5 let nebydlím.... Asi se budu muset podívat kolem motoru, ale místa tam moc není.
Mne sa to tiež dialo, kúpil som auto používane a cca po 2 mesiacoch sa to objavilo. Vždy po vypnutí kľúča a znovu naštartovaní to zmizlo. Stávalo sa to veľmi výnimočne, cca 3-5krát do roka. Ale ako sa to objavilo, tak to aj zmizlo, už som to nevidel tak 2 roky.
Toyota Rav 4 AWD 2,0 129kW
Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
S klimou jsem měl podobný problém. Nešla nastavit na přesnou hodnotu nebo zůstala na Low nebo High. Zkus nastavit teplotu voličem pro spolujezdce. Pokud tam půjde regulace plynule a přesně, tak to bude nejspíš přímo tím levým voličem. Už jsem to jednou rozdělával a čistil. Není to zase tak složité, musíš ale celý ten blok ovládání klimy vydělat a ze zadu rozdělat. Je tam plošný spoj na jehož kontakty doléhá jezdec toho voliče. Je potřeba vyčistit ty kontakty a trochu napružit ten jezdec. Ale opatrně ať nepraskne. Tímto způsobem jsem to dělal tak před dvěma lety a dodnes mi to krásně pracuje.
Avensis T27 1.8 108kW r.v. 2009
A ohledně toho rádia, když tam nastane chyba co pipisuješ, rádio hraje normálně dál a ovládání rádia pracuje správně?
Avensis T27 1.8 108kW r.v. 2009
To s tou klimou vyzkouším, většinou jezdím po městě a klimu nezapínám no a dál jedu se ženou, která klimu nesnáší.... Ale aspoň v tom nejsem sám.
Rádio když takto "zblbne" tak funguje pouze ovládání na volantu. Na rádiu si každý čudlík dělá co chce, snad jediný co funguje je na zapnutí. Ani hlasitost nejde měnit otočným ovladačem. Ale děje se to fakt jenom v horku, když auto stojí několik hodin na slunku, pak za deště (někdy) a už se mi to stalo i se zapnutou klimou asi 2x.
Rádio když takto "zblbne" tak funguje pouze ovládání na volantu. Na rádiu si každý čudlík dělá co chce, snad jediný co funguje je na zapnutí. Ani hlasitost nejde měnit otočným ovladačem. Ale děje se to fakt jenom v horku, když auto stojí několik hodin na slunku, pak za deště (někdy) a už se mi to stalo i se zapnutou klimou asi 2x.
Ahoj,
jak si dopadl s radiem? Vcera a dnes se mi vyskytlo neco podobneho (to same radio)...
Radio zapinam po nastartovani a pred vypnutim motoru radiu vypinam.
nicmene vcera mi
- najednou po navoleni predvolby 2 vylezlo CD...
- prestalo fungovat ovladani radia (predvolby - predvolba 2 vyhazovala CD.., ladeni, hlasitost, vypinac radia,...)
- fungovalo ovladani na volantu (hlasitost, predvolby, prepinani AM/FM/CD...)
- nicmene, jelikoz neslo ovladani radia, nebylo jak jej vypnout (pouze ztlumit na volantu, nebo prepnout na BTA)
- po vypnuti motoru radio hralo normalne...
Dnes:
- to same plus
- vybledly displey, jako kdyz dochazi "stava"
- nektere casti znaku nezobrazeny
Po vypnuti motoru radio vypadalo v pohode...
Parkuji v garazi, obcas venku (vikendy).
Jedina nestandardni vec byla pred cca 6-7 lety, kdyz mi menili celni sklo a nejaky cas mi do auta zatekalo, nez jsem na to prisel (zatekalo nad ridicem po A slouku a nekde to skratovalo, jelikoz se mi oteviralo viko nadrze). Ale predpokladam, ze po tech letech by to nemela byt pricina, jelikoz nepredpokladam, ze tam jsou nejake kabely pro radio (leda pojistka?)...
jak si dopadl s radiem? Vcera a dnes se mi vyskytlo neco podobneho (to same radio)...
Radio zapinam po nastartovani a pred vypnutim motoru radiu vypinam.
nicmene vcera mi
- najednou po navoleni predvolby 2 vylezlo CD...
- prestalo fungovat ovladani radia (predvolby - predvolba 2 vyhazovala CD.., ladeni, hlasitost, vypinac radia,...)
- fungovalo ovladani na volantu (hlasitost, predvolby, prepinani AM/FM/CD...)
- nicmene, jelikoz neslo ovladani radia, nebylo jak jej vypnout (pouze ztlumit na volantu, nebo prepnout na BTA)
- po vypnuti motoru radio hralo normalne...
Dnes:
- to same plus
- vybledly displey, jako kdyz dochazi "stava"
- nektere casti znaku nezobrazeny
Po vypnuti motoru radio vypadalo v pohode...
Parkuji v garazi, obcas venku (vikendy).
Jedina nestandardni vec byla pred cca 6-7 lety, kdyz mi menili celni sklo a nejaky cas mi do auta zatekalo, nez jsem na to prisel (zatekalo nad ridicem po A slouku a nekde to skratovalo, jelikoz se mi oteviralo viko nadrze). Ale predpokladam, ze po tech letech by to nemela byt pricina, jelikoz nepredpokladam, ze tam jsou nejake kabely pro radio (leda pojistka?)...
ex Toyota Avensis T27 1.8