Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Vlastík
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Vlastík »

Zdrevím,tak víkendová cesta na koncert Helloween do Sniny (SK)-skoro Ukrajina

Opatovice nad Labem-Olomouc-Žilina-Poprad-Humenné-Snina 4,5l

zpět ta samá trasa se zastávkou v Tatranské Lomnici s parkováním u hotelu ROH (skáču dobře,skáču rád:-)) 3,9l

Standardní provoz dálnice,okresky,silnice I.tř-občas kolona

JInak kdo z vás pojede tímto směrem,tak bacha ve Valašském Meziříčí. Šíleně značená objížďka do tohoto města zesměru od Olomouce a i zpět od Horní Bečvy.To jsem ještě nezažil.Ona totiž není značená vůbec.Doporučuji jet z Olomouce až do N.Jičína a pak na Horní Bečvu.Ani TMC nic neukázalo.Na Slovensku to vždy ukázalo vše.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

Vlastík píše:Zdrevím,tak víkendová cesta na koncert Helloween do Sniny (SK)-skoro Ukrajina

Opatovice nad Labem-Olomouc-Žilina-Poprad-Humenné-Snina 4,5l

zpět ta samá trasa se zastávkou v Tatranské Lomnici s parkováním u hotelu ROH (skáču dobře,skáču rád:-)) 3,9l

Standardní provoz dálnice,okresky,silnice I.tř-občas kolona

JInak kdo z vás pojede tímto směrem,tak bacha ve Valašském Meziříčí. Šíleně značená objížďka do tohoto města zesměru od Olomouce a i zpět od Horní Bečvy.To jsem ještě nezažil.Ona totiž není značená vůbec.Doporučuji jet z Olomouce až do N.Jičína a pak na Horní Bečvu.Ani TMC nic neukázalo.Na Slovensku to vždy ukázalo vše.
Standardní jízda na tempomat - 50/90/130 nebo na dálnici nižší/vyšší? Nebo využíváš i plachtění?
Taky jsem zjistil, že kopcovitý terén je pro Prius z hlediska spotřeby ideální - mám na něm taky překvapivě nižší spotřebu než jinde. Dálnice je zabiják nízké spotřeby - jezdím na ní i kvůli menšímu hluku tak 120km/h, tak mě zajímá jak to mají ostatní.
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

jezdím na povolené limity.Využívám hodně při dojezdech do kolony nebo na zúžení nebo na křižovatky rekuperaci a nechávám jej žít vlastním životem-tempomat
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ja mam cca kolem sesti litru.. i pres.. :( :( ale dalnice pres 300 km a popravde furt plny , rychlost i 180 km.. :shock: neni to zas tak zle..
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Včera jel přede mnou po Hradci holanďan s Priusem III a pozoroval jsem jak jede. Rozjezd z křižovatek byl opravdu živý,šlápl na to a pak klídek jízda. Opravdu to byl odpich.Platí pravidlo,že co nejrychleji jej rozhýbat a pak pohodička.Jel jsem za ním přes celý Hradec až k nám do Opatovic,kde pokračoval směr Pce po rychlostce.

Na youtube je kanál Topspeed.sk ,kde jsem viděl testy Priusu IV,Aurisu i CH-R. Docela zajímavý postoj hoši slovenský měli.Zabývají se jen vlastnostmi auta.Nestudují žádné JBL nebo funkce navigace,ale jen vlastní jízdu a design.Ten jim vadil příšerně,ale i bílá odkládací plocha v novém Priusu.Tak ta by mi vadila ze všeho nejmíň:-)
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

to Manasek- Já jsem se řítil s Priusem po D11 až na omezovač jen jednou.Sice jsem byl doma z velkoměsta za 30min a spotřeba byla 7l,ale moc to tomu podvozku nechutnalo,fakt ne.
JInak dlouhodobá je 4,3l. Já myslím,že super.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

rikam si ,ze je nekdy lepsi ho protahnout,vypalit katik,egr a pod :D nejezdit jen eco..tahlejsi kopec a drzet.. :D
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

jistě,to platí o všech motorech.občas když se mi lepí někdo na kufr tak tl.PWR je dobrá volba:-)
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...a víte mládenci,že už skoro PWR nepoužívám..?...on ten chuligán "odletí" i na NORMAL.... :shock:
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

ježek2- to se Ti to chlubí když máš už PIV,která je zase již v tomto směru vylepšená. Hold se mi s PIII nemůžeme s Tebou rovnat.Musíme šetřit a šetřit a taky možná se k němu dopracujeme.
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Já PWR využívám minimálně,ale občas se musí člověk zbavit debilů,co stále něco hledají v mém kufru.a že jsem jich za poslední víkend potkal dost.Hlavně "piloti" BMW a dvojitá plná...
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

p1947 píše:ježek2- to se Ti to chlubí když máš už PIV,která je zase již v tomto směru vylepšená. Hold se mi s PIII nemůžeme s Tebou rovnat.Musíme šetřit a šetřit a taky možná se k němu dopracujeme.
To ja uz setrim a setrim 4. rok a budem minimalne dalsie 2-3, avsak rovno na EV (ktore bohuzial Toyota nevyraba :( ). Povodne som mal zalusk na PIV plug-in (ako docasne premostenie), ale tymi 4 miestami to zabili :roll: a tak mi neostava nic ine ako setrit rovno na plnohodnotne EV.

PWR pouzivam iba na predbiehanie pri hustej premavke na okreske.

Ked sa na mna niekto lepi, tak spomalim postupne, necham ho nech ma radsej bezpecne predbehne, ak ani to nepomoze davam pravu smerovku a takmer zastvujem auto na krajnici (takto sa to tu robi bezne vo FIN, napr. ked niekto vie, ze je pomalsi za husteho dazda (zdrzuje ostatnych) a pod, tak necha prejst rychlejsieho bezpecne -> s dobrym umyslom).
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Pánové priusáci,k čemu by mi bylo používání PWR.To jsem si nemusel kupovat HSD auto a jezdil v normálním autě.Já jsem si ho pořídil pro jeho velmi zajímavou spotřebu za normálních podmínek a pohodové jízdě/vč.plachtění/s automatem.Tím ,že tam dám mod PWR tak budu o něco v bodě B rychlejší?To co někde naženu,to zas někde ztratím/zácpy,objížďky se sníženou rychlostí na úrovni obce/.To jen tak k modu PWR.Ale jinak jsem nyní s PIII spokojen a to po vyčištění sání,vtřikovadel i EGR. Nyní jezdí jak "vystřelený z praku" a spotřeba se mi ustálila na průměru 4,1l/100km.Špička.Dnes jsme byli na výletě po okresních silnicích vč.obcí 2 dospělé osoby+ 2 vnoučata v dětských sedačkách a trochu zaplněný zavazadlový prostor a spotřeba se mi ukázala na 3,9l/100 km.Auto má nyní i denní svícení/vyměněny mlhová světla za světla od fyOsram,které mají ty denní světla/a i tím od té doby je snížena spotřeba o nějakou desetinku.Ani netoužím po PIV ,neboť zásadně nekupuji nová auta pro jejich cenu,která odjetím z autosalonu ihned ztratí původní hodnotu a až bude ojetá PIV za přijatelnou cenu,tak toho se asi již nedočkám.Nyní je cena minimálně o čvrt mega vyšší než cena současného a rozdíl ve spotřebě cca 1,3 l/100km je tak zanedbatelná,že bych to čvrt mega neprojel ani za půl milionu najetých kilometrů.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Kdyby byla vnoucata bez sedacek, mas to za 3,8
RAV4 HSD FWD
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 19:59, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Prius“