palubní počítač corolla E12

Když na autě něco nefunguje a netýká se to přímo konkrétního modelu
Odpovědět
niko231
Člen Týmu

palubní počítač corolla E12

Příspěvek od niko231 »

Mám takový problém, prorezla mi nádrž na 1,4VVti r.v.2002 SOL. Nechal jsem to zalepit mechanikovi, asi vypustil nádrž, zalepil a doplnil benzín. Z dílny jsem v pohodě dojel domů cca 1km. Druhý den jsem nemohl nastartovat, startér točil, ale motor se nerozběhl na displeji rádia se mi objevila hláška AF-failing. tzn. AIR-FUEL . Asi na 6 pokus auto chytlo. Po cca 5hod jsem znovu zkusil startovat a chytlo už na 3 pokus. Další den po jízdě už startuje normálně. Hádám, že bylo zavzdušněno čerpadlo, ale nevěděl jsem, že displej je schopen hlásit závadu. ELM 327 mi žádný chybový kód nehlásí. Teď při jízdě mi však počítač ukazuje nesprávné hodnoty, brzdím motorem- ukazuje okamžitou spotřebu 35l, jedu pomalu, rychlost cca 40km a ukazuje 28l, někdy údaj odpovídá realitě. Pomůže odpojení baterie, nebo je závada jinde?
díky za Vaše rady.
aczasa
Věčnej rejpal

Re: palubní počítač corolla E12

Příspěvek od aczasa »

Odvzdusneni a natlakovani palivoveho privodu a také a hlavně vratne casti společně s kondenzatorem plynů.
Pokud nezapojil mechanik privod na odtah a odtah na privod. :-)))
Back in Czech.
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Ukazuje to opravdu litry na 100 km? Nemáš to přehozené (resp. anglosaské MPG)?
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
niko231
Člen Týmu

Příspěvek od niko231 »

Ne, mám správně navolené l/km. Ale opět začalo zlobit startování, jako když nejde benzín. Při zapnutí klíčku někdy čerpadlo zavrčí, někdy ne. Ptal jsem se mechanika co mi lepil nádž, co vše rozpojoval, prý jen rozpojil jednu hadici a vypustil, bez spouštění čerpadla. Zde je nahrávka startu.
https://youtu.be/L4i1L9WYGKA
Lukas17
Člen Týmu

Příspěvek od Lukas17 »

Dobrý den,
mám Toyotu Yaris, měnil jsem žárovky a trochu to zajiskřilo a teď mi levé světlo funguje normálně, ale pravé mi svíti 50% ale zvláštní je, že obouma vláknama a i na palubním počítači vídím, že mi svítí dálková a normální světla. Nevité prosím co s tím?
Lukas17
Člen Týmu

Příspěvek od Lukas17 »

Tak jsem závadu odstranil, byla to pouze prasklá pojistka :)
Odpovědět

Zpět na „Technické problémy - obecné“