Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
evzen
Řidič

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od evzen »

Minulý víkend som sa vracal z dovolenky a po prekročení cca 1700ot/min sa od motora ozýval celkom hlasný cvrlikavý zvuk - každopádne v motore vyzeralo všetko v poriadku a auto prešlo 700km. Včera som s tým bol v servise a zistili uvoľnený kryt stĺpika riadenia, ktorý nasadili späť na miesto a objednali nový. Tak ak by sa to niekomu stalo, netreba sa ľakať :D.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
noker11
Člen Týmu

Příspěvek od noker11 »

Caute, neviem ci to tu este nebolo, ale nenasiel som to. Riesil niekdo dopisanie do papierov rozmer kolesa 225/45? Je to mozne? Auris to ma bezne na 17 palcovych diskoch.
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

C M Burns píše:Koukal jsem, že zmizela zase jedna motorizace... v ceníku už není 1,33 :shock:

Od objednání se to těšení skoro nedá vydržet... ale to asi znáte, tak to řeším zástupnou aktivitou související s Rollkou :biggrin:

V souvislosti s tím tam, jako většina z Vás, uvažuji o různých vylepšeních.
1/ Otevírání kufru si tam asi dám pružinami, ale použiji obě, abych zmírnil šikmý tah na otevírací mechanismus na půlku. Někdo tady v historii psal, že chce použít nějaké šetrnější řešení s nějakou gumou, která nebude v šikmém tahu na mechanismus. Dělal to tu někdo?
2/ Po převzetí vozu vyzkouším klakson, jak zní. Ale spíš si koupím ten šnekový. Psali jste tam přímo o klaksonu s pinem pro Corollu (moc si nechci hrát na elektrikáře). Ale za Boha to s tím káblíkem nemůžu nikde na ebayi najít.
3/ Rád bych si tam pořídil i závěsný hák na tašky. To je věc, která mi hrozně chybí v současném autě.
4/ Osvětlení kufru jste řešili jen silnější žárovkou nebo třeba nalepením LED pásku? Na co jste naroubovali elektriku?

To je asi tak zhruba všechno... nebo jsem na něco zapomněl?
K bodu 3: koupil jsem na Ali 2ks háku pro VW, Škoda atd. Montáž bezproblémová, myslím, že se za víko kufru vejdou čtyři.
Abys nemusel dlouho hledat klikni https://www.aliexpress.com/premium/vw-t ... isViewCP=y
Pouvažuj nad gumovými koberečky, protože ty, co jsem dostal "zdarma" od dealera jsou plstěné lapače prachu koupené někde na burze.
Viz https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumove ... -d7912.htm
Gumový koberec do kufru, ten jsem chtěl, mám origo se zástěrkami a ochrannými lištami v rámci paketu Protection v ceně vozu, ale myslím, že se dá pořídit levněji na webu.
C M Burns
Navigátor

Příspěvek od C M Burns »

Carlos65 píše: Pouvažuj nad gumovými koberečky, protože ty, co jsem dostal "zdarma" od dealera jsou plstěné lapače prachu koupené někde na burze.
Gumový koberec do kufru, ten jsem chtěl, mám origo se zástěrkami a ochrannými lištami v rámci paketu Protection v ceně vozu, ale myslím, že se dá pořídit levněji na webu.
Díky za rady... při mé netrpělivosti jsem už jeden hák koupil i s těma montovacíma plíškama, tak snad budou sedět. Možná, že přikoupím ještě další 3 a udělám to s tou duší jako ultra. Ale prvně vyzkouším ty pružiny.
Při objednávce jsem dal, ať mi tam připočte gumové koberečky i tu vanu do kufru... a světe div se, dostal jsem to vše zdarma, tak budu mít dvoje koberečky, ale asi budu používat jen ty gumové.
Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
(ex) Honda Accord 2.2 i-CTDi - Sport, Satin silver, 2005
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

hoďte sem potom někdo ideální délku té duše, ať to každý nemusíme pořád zkoušet....taky to asi časem vyměním:-) Ikdyž u té duše bych se bál víc, že to rupne než pružina (třeba časem, únavou, zpuchřením....)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

Ešte sa vrátim k tým strešným nosičom.
Nakoniec som sa rozhodol pre tieto:
https://www.autoboxy.sk/stresny-nosic-t ... a/i769788/

Ak by niekoho zaujímalo, ako vypadá Corolla so strešným boxom, tak prosím:
:)

Obrázek
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
noker11
Člen Týmu

Příspěvek od noker11 »

vyzera to dobre :)
Naposledy upravil(a) noker11 dne pát 03.08.2018, 09:26, celkem upraveno 1 x.
C M Burns
Navigátor

Příspěvek od C M Burns »

sysel777 píše: Ak by niekoho zaujímalo, ako vypadá Corolla so strešným boxom, tak prosím:
:)
Díky, zrovna jsem chtěl napsat, jestli by někdo neukázal jak to auto s rakví vypadá... moc se v tom nevyznám, tak se zeptám blbě... ten systém střešních nosičů je odnímatelný nebo napevno namontovaný? Použil bych ho tak 4× do roka a nechci to tam mít pořád.

Kupoval někdo neoriginální hliníkové lišty na prahy z Číny? By mně zajímaly zkušenosti jak ty pozitivní, tak zejména ty negativní... nebo se raději vyplatí koupit originály :?:
Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
(ex) Honda Accord 2.2 i-CTDi - Sport, Satin silver, 2005
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Mám originální prahové lišty a na dotyk člověk pozná, že ty z Číny asi nemůžou být o nic horší. Nemám zkušenosti s těmi čínskými, ale i originály působí dost levně. Jsou velice tenké. Vypadají dobře (když nejsou zrovna zasviněné :)), ale za 4,5 tisíce, co to stálo, jsem čekal aspoň více materiálu.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

áno, je odnímateľný.
Prvá inštalácia mi zabrala asi 15-20 minút - bolo to potrebné nastaviť na rozmery auta a celý nosič bol úplne demontovaný.
Dole to dáš za minutku, stačí to uchytenie len "odšróbovať" pribaleným imbusovým kľúčom.
Nahodenie na auto zaberie max 3-4 minúty.

V predajni mi predavač hovoril, že nosič je možné mať na aute nonstop (mnoho ľudí tak jazdí). Podľa mňa je to ale zbytočné a dám to dole.
Mimochodom, ten nosič je uchytený pod gumeným tesnením medzi dverami a strechou.
Myslel som, že kvôli tomu bude do auta zatekať voda, ale skúšal som auto umyť ručne (tlakovým čističom) a v pohode. Žiadna voda v interiéri.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
machacek
Navigátor

Příspěvek od machacek »

Intri píše:Mám originální prahové lišty a na dotyk člověk pozná, že ty z Číny asi nemůžou být o nic horší. Nemám zkušenosti s těmi čínskými, ale i originály působí dost levně. Jsou velice tenké. Vypadají dobře (když nejsou zrovna zasviněné :)), ale za 4,5 tisíce, co to stálo, jsem čekal aspoň více materiálu.
Pokud myslite ty ochrané lišty prahů co téměř nic nechrání tak jsem rozhodnutyý je sundat a koupit nerez z číny který pokrývají téměř celý práh ve předu i vzadu včetně plasů na vnitřní straně prahu.https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... 25083.html?
corolla 2016 trend+manuál
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

machacek píše:
Intri píše:Mám originální prahové lišty a na dotyk člověk pozná, že ty z Číny asi nemůžou být o nic horší. Nemám zkušenosti s těmi čínskými, ale i originály působí dost levně. Jsou velice tenké. Vypadají dobře (když nejsou zrovna zasviněné :)), ale za 4,5 tisíce, co to stálo, jsem čekal aspoň více materiálu.
Pokud myslite ty ochrané lišty prahů co téměř nic nechrání tak jsem rozhodnutyý je sundat a koupit nerez z číny který pokrývají téměř celý práh ve předu i vzadu včetně plasů na vnitřní straně prahu.https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... 25083.html?
Já je nekupoval jako ochranné, pouze jako ozdobné, ale souhlasím s tím, že rozhodně nic neochrání, jsou velké asi jako ta modrá část na obrázku pod uvedeným odkazem. Plus, jak říkám, podle mě se jedná o velice tenký plech, takže spíš karoserie chrání tu lištu, aby se neprohla nebo nevyboulila, než aby to bylo naopak.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:06, celkem upraveno 1 x.
Rudolf
Člen Týmu

Příspěvek od Rudolf »

Carlos65 píše:
C M Burns píše:Koukal jsem, že zmizela zase jedna motorizace... v ceníku už není 1,33 :shock:

Od objednání se to těšení skoro nedá vydržet... ale to asi znáte, tak to řeším zástupnou aktivitou související s Rollkou :biggrin:

V souvislosti s tím tam, jako většina z Vás, uvažuji o různých vylepšeních.
1/ Otevírání kufru si tam asi dám pružinami, ale použiji obě, abych zmírnil šikmý tah na otevírací mechanismus na půlku. Někdo tady v historii psal, že chce použít nějaké šetrnější řešení s nějakou gumou, která nebude v šikmém tahu na mechanismus. Dělal to tu někdo?
2/ Po převzetí vozu vyzkouším klakson, jak zní. Ale spíš si koupím ten šnekový. Psali jste tam přímo o klaksonu s pinem pro Corollu (moc si nechci hrát na elektrikáře). Ale za Boha to s tím káblíkem nemůžu nikde na ebayi najít.
3/ Rád bych si tam pořídil i závěsný hák na tašky. To je věc, která mi hrozně chybí v současném autě.
4/ Osvětlení kufru jste řešili jen silnější žárovkou nebo třeba nalepením LED pásku? Na co jste naroubovali elektriku?

To je asi tak zhruba všechno... nebo jsem na něco zapomněl?
K bodu 3: koupil jsem na Ali 2ks háku pro VW, Škoda atd. Montáž bezproblémová, myslím, že se za víko kufru vejdou čtyři.
Abys nemusel dlouho hledat klikni https://www.aliexpress.com/premium/vw-t ... isViewCP=y
Pouvažuj nad gumovými koberečky, protože ty, co jsem dostal "zdarma" od dealera jsou plstěné lapače prachu koupené někde na burze.
Já mám tyhle:
https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumove ... -d7700.htm
vzadu jeden kus, nezasvíní se prostředek...
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

Tak dnes mam trosku pochybnosti dal som dole origo priecniky a presne v miestach kde bola ta guma na karoserii mam akoby zmatneny lak, vylestit to ist pojde o tom nic ale ako preco to robi? Mate niekto podobne skusenosti? Mal som ich tyzden v kuse prvy krat a na nich len jeden bicykel
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Odpovědět

Zpět na „Corolla“