Zdravím, nově mi začal po delším stání např. přes noc tvrdnout brzdový pedál. Při vypnutém motoru je pedál brzdy tvrdý a auto velice špatně brzdí, po startu změkne a brzdí to normálně.
Prohmatal jsem všechny hadičky a opakovaně se od nich ozval tlumený jakoby perlivý zvuk. Jako když máte špatně dovřenou natlakovanou pet lahev s limčou. Na hadičkách jsem jinak nic závadného neobjevil, nevím odkud přesně zvuk vychází. Ozývá se i když s vypnutým motorem sešlápnu tu tvrdou brzdu.
Setkal se s tím už někdo? Díky za rady.
E12 Ztrácí se podtlak brzd?
Re: E12 Ztrácí se podtlak brzd?
No rozborka pěkná, ale o mém problému nic.
Čekal jsem příspěvek od někoho, kdo se s tím už setkal. Můžeš si z tohodle vlákna odnést, že posilovač funguje (pedál je měkký) na několik sešlápnutí s vypnutým motorem a je to normální stav, to že samovolně tvrdne normální není. Na svém Seatu jsem měl evidentně ruplou podtlakovou hadičku, na Corolle vypadají hadičky v pořádku. Jen mě zarazil ten zvuk jako když unikají bublinky z petky. Takže pokud s tím má někdo zkušenost budu rád za informaci. Tobě díky za snahu a za video.
Podtlak se zjišťuje dost blbě, ale možná by pomohl menší trik původně na karburátorové motory. Tam se netěsnost karburátoru zjišťovala občas tak, že se do jeho blízkosti stříknul butan do zapalovačů. Když se zvýšily otáčky, netěsnost byla na světě.
Ovšem kdyby Ti vybouchl motor, ode mě to nemáš
Ovšem kdyby Ti vybouchl motor, ode mě to nemáš

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
To ale nebyla legrace.
Je to napojený na sání.....? Je. Takže jestli je netěsná hadice, tak by to mohlo vcucnout. U špatné membránky posilovače nevím, ale taky myslím, že by si to cestu našlo.
U těch karbeců to fak' funguje.
U těch karbeců to fak' funguje.