Tak jsem si včera projel obě varianty - jak MT, tak AT
- trasu jsem vybíral tak, aby vedla i po 2 místech s kamenitou cestou o různém množství kamínků. Musím říct, že občas se nějaké ťuknutí ozve, ale není to tak, jak tu někteří straší... a to jsem zkoušel na kamenitém terénu dělat i smyky a takový kravál to prostě není (u obou verzí).
- prodlevu akcelerátoru u MT jsem změřil na 0,6 s, což je naprosto standardní doba u jakýchkoli novějších vozů. Jezdit, couvat i parkovat do kopce se dá krásně bez chcípnutí, takže zase jste plašili
- nicméně musím sebekriticky přiznat, že AT umí daleko lépe reagovat na moje potřeby dynamičtější jízdy, než v manuálu, což musím sebekriticky uznat.
- automat jsem už stejně slíbil kvůli drahé polovičce, tak jsem si jen pro sebe chtěl s tím manuálem vyvrátit místní mýty
- co mně trápí je poměrně vysoký aerodynamický hluk při vyšších rychlostech. Začíná to od nějakých 130 km/h.
- zkusil jsem si i světlý interiér... to bych nedoporučoval ani nepříteli. Je na tom vidět každá kapka, která tam kdykoli ukápla. Přijde mi, že světlý interiér stárne (z pocitu prošpinění) daleko rychleji, než tmavý. Ikdyž ten tmavý působí tak nějak lacině
Dotaz: CVT při nejnižší rychlosti jen po puštění pedálu brzdy se auto rozjede nejnižší rychlostí a tou pomalu jede. Je to stabilní rychlost s nejnižším převodovým stupněm nebo je spojka v prokluzu?