mám jen takový informativní dotaz, u mého Yarise už po koupi na filtru vzduchu ležel takový "difuzor" (nevím, jak lépe to nazvat). Prostě taková trubička, s plastovou mřížkou s velkými otvory na jedné straně, na druhé plošky, kde se zasunula na přívod vzduchu zvenčí do vzduchového filtru - umístěno na vstupním otvoru v krytu vzduchového filtru. Vždycky jsem ho tam nasunul, ale záhy vypadl, protože tam byla zalomená západka. Nyní asi po 6 letech provozu jsem se konečně odhodlal to opravit a přidělal jsem tam tu "hubičku" pořádně. Od té doby, když vytočím motor, je slyšet svištění nasávaného vzduchu (no, zní to trochu, jako kdyby to auto mělo turbo
 ). Tak by mne jen zajímalo, k čemu to tam vlastně je? To má být nějaký hrubý filtr, aby nevlítl větší kus bordelu před vzduchový filtr? Nebo to má nějak usměrnit proudění vzduchu?
  ). Tak by mne jen zajímalo, k čemu to tam vlastně je? To má být nějaký hrubý filtr, aby nevlítl větší kus bordelu před vzduchový filtr? Nebo to má nějak usměrnit proudění vzduchu?Foto bohužel nemám a adekvátní obrázek jsem na netu nenašel.
Díky za odpovědi.
 ):
 ):
 Jak na to nekoukám, tak si v hlavě ty trubky prohodím. Pořád by mne zajímalo, jestli to tam ale k něčemu je, protože to dlooouho bylo vypadlé a žádné negativní účinky jsem nezpozoroval, a když jsem to tam vrátil na místo, tak kromě svistu při velkém množství nasávaného vzduchu rozdíl nezaznamenávám. Tak nevím, jestli to nemám při příští výměně filtru rovnou hodit dopryč.
 Jak na to nekoukám, tak si v hlavě ty trubky prohodím. Pořád by mne zajímalo, jestli to tam ale k něčemu je, protože to dlooouho bylo vypadlé a žádné negativní účinky jsem nezpozoroval, a když jsem to tam vrátil na místo, tak kromě svistu při velkém množství nasávaného vzduchu rozdíl nezaznamenávám. Tak nevím, jestli to nemám při příští výměně filtru rovnou hodit dopryč.

Omlouvám se za možná až velké obrázky, už se mi to nechce zmenšovat
 Omlouvám se za možná až velké obrázky, už se mi to nechce zmenšovat