Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
esprit
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od esprit »

Na Priusu+ mi mizela chladicí kapalina a auto cukalo po každém startu spalováku (i za jízdy s vyhřátým motorem). V servisu vybrousili hlavu, dali nové těsnění na ventily a vyměnili řetěz s napínáním. Cukání už není a voda snad už mizet nebude. Řetěz byl prý o 3 mm delší než originál a v ozubeném kolečku ten řetěz vytlačil ďolíčky. Podle servisu mohlo být cukání způsobeno právě volným řetězem a nevhodným tlakem oleje (s vodou) pro řízení VVTi.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

a kolik to melo nalitano???nestoceno... :(
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Tachometr tvrdí 216 000 km. Tak trochu předpokládám, že je to bývalé taxi.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Skor to vyzera na zanedbane auto... Vadne tesnenie pod hlavou asi dlhodobo neriesene, prehrievanie ako nasledok ci pricina, vytahana retaz.... Takto dokopy to malokedy vidiet na bezne uzivanom aute....
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

Já už mám nalítáno na Prius+ přes 180 tisíc kilometrů a žádné problémy.
Měl jsem ho od začátku, tudíž si myslím že tvůj údaj tachometru coby taxi nesouhlasí.
V reálu bude asi vyšší.
Diakon
Člen Týmu

Příspěvek od Diakon »

Zdravím, jen se chci podelit o zkusenost s taznym zarizenim na Prius gen2. Vim ze toyota to nedoporucuje a ze auto nema homologace na tazne zarizeni.
Nicmene jsem si tazne zarizeni obednal z USA, kde priusem normalne tahaji male voziky s motorkama a podobne, podle tamnich for tahaji do 750kg.
Ja mam tazne na priusu asi rok, navozil jsem si tim veskery material na opravu domu a zase odvezl sut na skladku. Ziji v Anglii a uz jsem jel s vozikem 4x pres evropu dp ceska (4x 1800km) a to zastavuji jen pro benzin.
Ted posledne jsem vezl paletu dlazby, a jeste zavareninu od mamy v aute takze jsem mel kompletni zatez i se mnou nejakych 700kg.
Rychlost jsem udrzoval mezi 90km/h - 100km/h, vyjel jsem i na trajekt po hodne naklonene rampe, parkrat jsem se dosatl do situace kdy jsem proste musel zamacknout plyn az na podlahu nebo jsem jel z prudkeho kopce a pribrzdoval.
Svete div se Prius bez sebemensiho klopitnuti vse zvladl a to s prumernou spotrebou 5,3L/100km.

Prosim nekrizujte me :bigups:
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Tažné na Prius se dá sehnat i v Evropě. To to z USA vyšlo výrazně levněji? Kolik má tedy uvedeno v papírech? Když to náhodou řešili u jiného na úřadě, tak se domluvili, že tam napíšou 0 kg. Plyn na podlaze není u PII nic zvláštního zvlášť u plného zatížení a dlouhých táhlých kopců na dálnici. Při té rychlosti to ale musela být dlouhá cesta.
Diakon
Člen Týmu

Příspěvek od Diakon »

Ja puvodne hledal tazne v evrope ale nasel jsem jen tazne jako drzak na kola (s drazkou na kouli). Tohle z USA vyslo na cca 6 000kc.
Tim plnym plynem jsem chtel rict ze ani pretizene a v plne zatezi neselhalo pohonne ustroji jako tu nekteri varuji.
Cesta mi trvala z Olomouce do Dunkerque (trajekt) zhruba 18 hodin (1320km) se zastavovanim jen 2x benzin a 2x curat a v belgii zacpa 5km.
V papirech od auta tazne zarizeni neni, v anglii si kazdy montuje tazne na auto sam doma, voziky nemaji zadnou technickou ani pojistku.
Vyrobce udava na taznem maximalni zatizeni 900kg tah a 90kg tlak
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Toyota to nedoporučuje, ale neříká proč. Názory lidí se různí. Podle mě je ten problém v převodovce, která se může nadměrně zahřívat. To pak způsobí degradaci oleje a následné zrychlení opotřebovávání. K selhání pak může dojít třeba za pár let.

Pro tahání nejtěžších vozíků Toyota instaluje do Highlanderu přídavné chlazení pro převodovku. Případně stačí kontrolovat kvalitu oleje v převodovce a případně jej vyměnit. V případě pomalé jízdy po dálnici bych se ale nebál. Jednak tam není přílišné stoupání a taky dochází k dostatečnému chlazení relativně rychlou jízdou. Nejhorší je pomalá jízda do prudkého kopce. Podle průměrné spotřeby to vypadá, že se motor ani převodovka nenadřeli.

V případě selhání se pak typicky mění celý blok převodovky i s oběma elektromotory. Nový originál je hodně drahý, takže to je pak lepší sehnat z vrakoviště. Přece jen zničených převodovek nebo elektromotorů je minimum.
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Tak cesta Opatovice nad Labem-Jihlava-Brno-Mikulov-Vídeň-Graz-Lublaň-Rijeka-Punat(ostrov Krk) spotřeba tam i zpět 4,2l.Dva lidi,kufr.Nulováno vždy před započetím jízdy tam i zpět.Myslím,že dobré.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Petrs
Člen Týmu

Příspěvek od Petrs »

Velmi slusna spotreba,my jsme jeli Kromeriz-Vídeň-Graz-Maribor-Zahreb-Pakostane cca 850 km naprosta vetsina dalnice,spotreba pri 2 osobach,nafukovacim clunu,privesnem motoru atd.celkem asi 350 kg byla u Priusu Plug-In 3,7 l/100 km tam a 3,8 l/100 km zpet,vetsina cesty na Vervu 100,klidne tempo.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

vlastiku nemas nahodou cerneho priuse 2012 ??
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

To jsou hodně nízké spotřeby. Jakou ale máte maximální (na delší trase)? Pokud nepočítám německou dálnici, tak se mi na české podařilo 8,71 l/100 km na trase 435 km. Bylo to v zimě a nejspíš 4 lidi a plný kufr.
Petrs
Člen Týmu

Příspěvek od Petrs »

Pres 5 l/100 km se mne zatim nepodarilo dostat.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Na polskych dalnicich (kde je maximalni rychlost 140kmh) dosahuji pres 7l/100km s PII
Prius II 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“