Info o Celice 7.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

no vubec bych se toho nebal.. chtelo by to videt.. ma to servisni knizku, takze si myslim ze to bude ok, takhle se pohybujou v nemecku.. akorad je tam podezreli stav tachometru.. kdyz se jede do ciziny taxe vytipuje treba 3-5 aut a pak se objizdi a zkousi.. a pak se rozhodnes.. a hlevne aby tomu nekdo rozumel a jeste by bylo nejlepsi az si to auto budes kupova, kdyby si sehnal nekoho kdo to auto ma a auto dobre zna., aby ti rekl v jakym celica je stavu..
Celica 1,6STi
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Petr_K: asi bych se dojel byt tebou podivat na tohle, a myslim si, ze budes chtit jen celicu s TS SPORT!! :D
http://toyota.sbazar.cz/toyota-celica-t ... 93949.html
Celica 1,6STi
Obrázek
javol
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od javol »

Já jsem si tuhle Celicu koupil na podzim. Nechal jsem si ji dovést z Německa, v českých bazarech jsem nenašel jedinou nehavarovanou.
Na internetu je celkem dost informací o 7.g, ale většinou spíš o US verzi, která se dělala v jiných stupních výbavy a je jinak značená. Základem jsou u všech dva motory: slabší 105kW 1.8 VVT-i s variabliním časováním ventilů a silnější 142kW 1.8 VVTL-i má navíc ostrou vačku se zvýšeným zdvihem ventilů. Us verze je značená "GT" (105kW) a "GT-S" (142kW), Britská "140" a "190" a evropská standardní je bez speciálního označení a 142kW je značená "TS" (ToyotaSport). V americe byl 6ti kvalt standard jen u GT-S verze v Evropě byl u všech. Jinak nevím jestli to byl v Evropě standard, ale téměř u všech které jsem viděl, byl ve výbavě 4xAirbag, ABS, 16" kola a digi klima.
Od roku 2003 byla kromě faceliftu provedena úprava ovládání plynu na Drive-by-wire, kde je škrtící klapka ovládaná elektromotorkem, nikoliv lankem od plynového pedálu, takže se na tuning motoru dá v podstatě zapomenout.
Já jsem kupoval slabší verzi, protože TS se prodávali příliš draho. Zatímco standardní verze by se měla dát sehnat i do 10k euro, TS bude stát cca 13k a více. Co jsem se dočetl na internetu, tak v porovnání s TS má standardní verze lepší odezvu v nižších otáčkách, což je dáno rozdílnou geometrií válců obou motorů. TS verze potřebuje prý hodně vytáčet. Navíc se v 6000 otáčkách aktivuje ostrá vačka, která radikálně zvýší nejen zdvih ventilů a krouťák, ale taky spotřebu. To nakonec vede k tomu, že se člověk snaží tuto drahou srandu nepoužívat, ale v tu chvíly ten motor pro něj ztrácí všechny výhody.
Moje dojmy: Kvalita materiálů v interiéru je skutčně tristní i když vlastní provední a dizajn není špatný. Příjemně se v tom sedí. Výhled z auta je dobrý i dozadu (bez křídla), na parkování si chce chvíli zvyknout. Sedadlo řidiče nemá pamět nastavení, takže zamítám nastupování dozadu z řidičovy strany. Jízda samotná je jedna radost, pokud se lze vyhnout kostakám a záplatám.
Toyota Celica 1.8 VVT-i
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Perfektní, díky za informace. Ještě by mě zajímalo, kolik má teda ta TS sport spotřebu, pokud s tím někdo máte zkušenosti, když se s ní jede ostře.
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

tak to jsou super informace jak tu píše javol můžu potvrdit je to tak ja myslím že ta 191ps verze si vezne tak do 10 l ta slabší do 8l ale záleží na stylu jízdy :D
no kdybych si kupoval tu novou tak jedině tu silnejší a že na ni mám už ze 3 roky políčeno uvidím rozhodně bych do ní šel ale asi dovoz tady sem tam nějaká je ale asi bouračky líbí se mi ten motor poměr obsah vs výkon je fámozní...jistě má to svoje nevýhody to vím ale....je to srdeční záležitost jak má v záložce napsaný IDAHO tak bych to poopravil
mým snem je mít dítě v garáži a dvě celici si hrající na zahradě :D :) :!:
lokomotiva
Člen Týmu

Příspěvek od lokomotiva »

tak ta verze TS žere bez problémů 12l, když jedeš 200 a víc tak ještě o něco víc, jinak ve stotřicetitisících se mi ten motor vylágroval na klice, takže nic moc...
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

lokomotiva píše:tak ta verze TS žere bez problémů 12l, když jedeš 200 a víc tak ještě o něco víc, jinak ve stotřicetitisících se mi ten motor vylágroval na klice, takže nic moc...
No ty jo, tak to je celkem nářez, to bych u Toyoty nečekal, ikdyž je pravda, že ten motor bude asi hodně zatěžovanej, přeci jen dostat z 1.8 190koní je slušný
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Marťas píše:Petr_K: asi bych se dojel byt tebou podivat na tohle, a myslim si, ze budes chtit jen celicu s TS SPORT!! :D
http://toyota.sbazar.cz/toyota-celica-t ... 93949.html
Hele to je od nás!myslím že sem jí v PL.několikrát potkal :D
Celica 2.0 Gti 115kw
lokomotiva
Člen Týmu

Příspěvek od lokomotiva »

Petr_K píše:
lokomotiva píše:tak ta verze TS žere bez problémů 12l, když jedeš 200 a víc tak ještě o něco víc, jinak ve stotřicetitisících se mi ten motor vylágroval na klice, takže nic moc...
No ty jo, tak to je celkem nářez, to bych u Toyoty nečekal, ikdyž je pravda, že ten motor bude asi hodně zatěžovanej, přeci jen dostat z 1.8 190koní je slušný
musí se dávat bacha na olej, je hodně citlivej. jinak je celkem sranda že jsem s tím začal jezdit tak jsem to točil tak do 6000 otáček, už to dost řvalo, ale zátah takovej normální, nic moc, říkal jsem si že s turbem by to bylo lepší a pak jsem náhodou na dvojku natočil 6200, motor se splašil, přenastavily se ventily a nestačil jsem čumět, nechá se vytočit přes osm tisíc, je to teda řevu ale dvojka a trojka v tomhle pásmu je zážitek...
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Mam GTS a´se spotrebou jsem spokojenej. Po Praze 10 litru ale nekoukam na spotrebu .. Na delší cestu dam tempomat-120km/h a spotreba Ani ne 8 litru , ale je pravda ze jakmile chce clovek jet rychleji 150+ tak to zere, to same kdyz se chodi stale na 6000ot, ale zase je to zabava :-)
Interier je po designu super ale ty plasty jsou horsi, maximalne je lepsi verze s černým interierem.
red
Řidič

Příspěvek od red »

No to mas dobry ja mam stary gticko a ted mi vysla spotreba na 16 litru ve meste, ale je fakt ze v 7000 jsem velmi casto...
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Nemáte někdo staženej nějakej "leták" kde by byly rozepsaný jednotlivý stupně výbavy + třeba i barvy v jakejch se celica 7.generace dělala?
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

No a ještě, nevíte někdo o nějaké recenzi na Celicu, nic jsem na netu nenašel...asi to bude problém, když se k nám ofiko nedovážela, ale někde by něco bejt mohlo, ne?
javol
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od javol »

Recence se najít dají na zahraničních serverech bez problémů, o českých nevím kromě na auto.cz.
Moje kombinovaná spotřeba je něco přes 9 litrů, ale jednak můj cyklus sestává z 70 % město a druhak se nesnažím jezdit ekonomicky.
Jinak pokud bych měl šanci sehnat TSko za rozumnou cenu a v rozumném stavu, šel bych do něj taky, ale já ji neměl.
Propagační leták máš třeba tady: http://www.pentagon-toyota.co.uk/NEW_to ... celica.htm, ale je to na novější modely, na ty starší to bude problém sehnat, ale třeba poradí někdo jiný.
Toyota Celica 1.8 VVT-i
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

jinak neznate nekdo nahodou tuhle karu? http://www.cars.cz/xchanger/uni/carDeta ... =undefined

jinak pro cenovou predstavu se da jit sem:
http://www.autoscout24.de/home/index/li ... he+starten

ted je dobry euro tak by to mozna stalo za hrich. njn zacinam setrit-.. zajimalo by me jestli se da neco soudit z toho ze ta ceska je vyrazne pod prumerem za jaky se to prodava v EU
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Odpovědět

Zpět na „Celica“