Avensis 2018

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Grey
Řidič

Re: Avensis 2018

Příspěvek od Grey »

Grey píše:Koncem minuleho roku jsem byl v servise a ptal jsem se na Avensise. Pry konci a nastupce bude Camry. Na karosarske verze a motory jsem se neptal... Jestli to je pravda, ukaze cas...
Kdyz jsem to tady v unoru rikal, tak par lidi si "tukalo" na celo. Netvrdim, ze ten prodejce to vedel na tuty, ale asi se uz neco prosakovalo...
V kazdem pripade, pro mne to znamena jenom to, ze okruh aut, ze kterych budu priste vybirat se zuzuje resp. se preodluzuje cas, kdy k vymene dojde...

Cely ten "pokrok" smeruje k tabletum, downsizingu, SUV, papirovemu snizovani emisi (nizsi hmotnost za jakoukoliv cenu, takze napr. najit auto s rozumnou nadrzi = dojezdem v benzinu nad 700-800km je problem), asistentum,...

At si ty svoje paskvily prodavaji nekomu jinemu...
ex Toyota Avensis T27 1.8
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Grey píše:At si ty svoje paskvily prodavaji nekomu jinemu...
Paskvily? Tyhle věci požaduje každý mladý evropský řidič. Máme tu celou generaci vypatlaných lidí s vymytými mozky, kteří vnímají auto jako přibližovadlo z bodu A do bodu B a servis je "špatná" vlastnost. V diskuzích (né tady) jsem občas narazil na nákupčí firemních flotil a to jsou vypatlanci na druhou. Zajímá je jen cena vozu a cena servisu na 3roky do 200.000km, nic víc je nezajímá. Nějakej prodej, kvalita jde naprosto mimo, jen cena, cena, cena. Proč si myslíš že Škodovka vyrábí 1,2 rapidy? Protože to auto vypadá uniformovaně dobře, takže když s ním přijedeš k zákazníkovi, zařadí tě někam k "dobrým" lidem, a do smlouvy dají minimalní cenu za servis, protože to auto to hrubé zacházení 3 roky vydrží. A pak? Pak ať se klidně rozpadne. Vlastné, nééé, ono se musí rozpadnout, aby se dále neprodávalo a lidé si museli jít pro nové. Spotřeba firmu vůbec nezajímá, protože to jde do nákladů. Vlastně i ta rozežranost je dobrá, protože když pak nadřízenému, nějakému šéfovi koupí nějakýho Superba, tak ten má pak menší spotřebu a líp se obhajuje vyšší pořizovací cena.
A automobilky na to reagují a vyrábějí pak takové křápy.

A ty tady napíšeš že Toyota vyrábí křápy, ona by je nevyráběla, kdyby si to nikdo nekupoval, jen se snaží přizpůsobit trhu. Toyota tady nebude vyrábět pro nás normální chlapy 10 aut, to by zkrachovala. Ona musí vyrábět pro ty městské hipstery a jiné pošahance, ti jsou solventní. To oni chtějí Euro6 7 8 9 protože si hlasují ve volbách a dosadují si parlamentu lidi kteří tyto normy zavádí, takže chcou downsizigované motory s Euro9. Já vím že řekneš, já ne, ale jak říkám, tvůj názor nikoho nezajímá, je to jen kapka v moři. Se podívej co Merklová v Německu způsobila a pořád jí ti magoři volí. A víš co je výsledkem? Výsledkem je že auta jak je známe dnes nebudou. Budou jen kapsle, do které nasedneš zadáš cílovou destinaci a tam tě to odveze. Nebudeš řídit a ani ta kapsle nebude tvoje. To je vize EU 2030!
MiBo píše:Nove "Camry" moj nazor je ze v EUROPE nema sancu sa uchytit dovod je jasny.
(BMW,MEDAK,AUDI....VOLVO /S60,S90)
Se stačí podívat na dnešní Camry
Obrázek
Obrázek

Vážně si myslíš že lidé a firemní flotiloví nákupčí budou kupovat takovejhle HNUS? Šikmý oči, oranžové blinkry, ta přední maska je jak Transformers a zadek hjundé?
Všechny ty hnujdaje s úzkejma "šikmejma" světlometama jak někde z budoucnosti jsou hnus. A motory budou jaké? 1,4 jen benzín? nebo hybrid?
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

elMuerte:

MiBo píše:
Nove "Camry" moj nazor je ze v EUROPE nema sancu sa uchytit dovod je jasny.
(BMW,MEDAK,AUDI....VOLVO /S60,S90)

CHYBA TAM POSLEDNA VETA !!!
Jedine keby bol model Camry -typu-LIFTBACK mozno.
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Motor bude například 2.5 hybrid. Předpokládám něco podobného, co je v RAV4. Nestačí?
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

piktor: to je na mne resp. na downsizing? Mne by hybrid 2.5 nevadil (resp. bych jej neodepsal a klidne bych si jej vyzkousel). Ale auto neni jen motor... Predpokladam, ze Camry bude pouze sedan a to je dle meho v Evrope hrebicek do rakve... Mne tam chybi i dalsi veci (naladeni spis na ridice nez na rodinu), ale to je s Toyotou nekompatibilni a to plne chapu a respektuji. Ostatne, kdyz jsem kupoval Avensise, tak jsem si toho byl vedom a s tim jsem Ave kupoval. A z vyse uvedeneho mu ani tu neorientaci na ridice nevycitam. Proste jsem si rekl, ze vyskousim, jestli me oslovi jine atributy nez do te doby preferovane... Neoslovili (resp. pokud bych si mohl vybrat, vyberu si auto s jinym zamerenim a vlastnostma), ale na trhu skoro neni auto, ktere by to splnovalo, takze nac vyhazovat prachy, kdyz bych si polepsil z hlediska moralne nezastaralosti, ale ego uspokojeno nebude (auto by nesplnovalo, co ocekavam a byly by to kompromisy)...
Jinak ke Camry: dokud nebude v salonu, tak neni o cem se bavit. Uz se mi parkrat stalo, ze se clovek na neco tesi a kdyz je to na trhu, tak je z toho clovek zklaman, protoze a, b, c...

Co mi neni jasne, kdyz jsem rano cetl clanek na novinkach, ze konci Ave a prichazi Camry, tak to bylo podano tak, ze Ave nenaplnil prodejni predpoklady. A to si jako mysli, ze to vyresi tim, ze "vymeni jmeno" a problem je vyresen?
ex Toyota Avensis T27 1.8
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 18:23, celkem upraveno 1 x.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

elMuerte: proc by mela firma koukat na nejakou spolehlivost? Je to logicky, ze se dívají jen na cenu, ne? My ve firme mame auta na operak jen koncern. Vysere se ti auto, zavolas, do hodiny prijede odtahovka s nahradnim autem a fungujes dal. Takze fakt by me nezajimala nejaka spolehlivost, ty 4 roky bude fungovat vetsina aut.

Jinak Camry moc pekna, ale jak se divam na ten malej kufr, tak si myslim, ze se tady neuchyti.
RAV4 HSD FWD
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Chtěl jsem jen žíct, že se prostě dneska auta nevyrábí pro požitek z jízdy, z auta, pro lidi.
Prostě : "na ty firemní zaměstnanci a drž hubu!"
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kadel,
na spolahlivost skor pozera leasingova firma, resp. poistovna (napr. warranty direct - https://www.reliabilityindex.com/).
Uplna prca je zistit, ze "ludove vozitko" GOLF GTI je najdrahsi HB na servis, drahsi nez Mustang GT (https://www.motor1.com/features/177033/ ... e/2952521/).

Camry,
nie je kombi, ale som zvedavy na cenu. Dufam, ze bude na urovni Stingera ... to je aspon LB.
Camry tu bola a predavala sa malo, ale tak Toyota nam chce stupit do toho isteho hovna. Este to je "identicke" vozitko s Lexusom ES.
Kopiruju politiku VAGu (Prius/Auris/CT200/C-HR), ale to sa im nemusi vyplatit.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
pivko
Člen Týmu

Příspěvek od pivko »

Tak pokud ten hybrid poladí tak, že slušně pojede i na dálnici (což byla doposud jejich největší slabina), tak se to dá směle označit za auto rozumné budoucnosti (narozdíl od tříválcových zgrebů od konkurence) a vůbec bych se toho nebál. Nicméně v Evropě samozřejme bude hlavní problém neexistence verze kombi. Sedan si koupí soukromě asi málokdo a firemní prodeje jsou orientovány na jiné značky.

Nicméně druhá polovina těch zpráv říkala také to, že jako velké rodinné auto přijde Highlander.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ako tie hybridy chodia zle na dialnici? O tom prvy krat pocujem. Zatial som videl len recenziu na prius 3 a skusenosti majitela priusu+ a jeden tvrdil spotrebu 5l na 100km a druhy robil trat Svajciarsko->Slovensko a naspat pod 5.5. V tom ziaden problem nevidim.
A tieto maju mat 2.5hybrid, co je v is300h, rav4 v amerike v tejto camry. A tam vidim len vyhodu vacsieho motora a vyssieho vykonu, ale nevidim tam slabinu na dialnici, nehovoriac:
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Njn - ten hybrid na tej dialnici neexceluje - auris hybrid na dialnici pri sviznejsom tempe huci a pri rychlej jazde zerie. Som zastancom hybridu ale na dialnici sa pod sedem dostanem zriedka.

Ta 2,5 ale bude urco inde co sa dynamiky a asi aj kultury na dialnici tyka
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tá 2,5hybrid v Camry sa bude chovať na dialnici hodne podobne ako 2,5hybrid v RAV4 na dialnici. Čo sa týka zvuku. A spotrebu by mohol mať o čosi nižšiu minimálne vďaka stavbe kasne a hádam aj preto, že to bude o čosi novší a hádam aj vyspelejší motor.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Na oficiálnom facebooku Toyota Slovakia je uvedené, že sa Camry vracia na slovenský trh od začiatku roka 2019.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
pivko
Člen Týmu

Příspěvek od pivko »

Tak konec se zdá se přiblížil. V českém ceníku již jen 2 verze, 1,8 Valve a 2,0 D obojí v manuálu. Ale zase pro podnikatele 20 % sleva, což pro někoho kdo lítá dlouhý střeky a chce naftu s manuálem nemusí být vůbec špatná volba.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“