Hybrid vs. benzín

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
maxwell
Manager Týmu

Re: Hybrid vs. benzín

Příspěvek od maxwell »

nemá se smysl s těmadle typama hádat...zprzní motor plynem, jen aby měli dobrej pocit, že ušetří...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

tisnov píše:tomikm a za kolik to bylo nahoru ? :D
Asi za 10, ale to je jedno, tady se přece machruje tím, komu to žere míň a ne víc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

maxwell píše:nemá se smysl s těmadle typama hádat...zprzní motor plynem, jen aby měli dobrej pocit, že ušetří...
No hybrid už z toho neudělám a nejde o "dobrej pocit" , taky přijedete k pumpě a po 530Km natankujete za 560Kč ?
MartinHSD píše:... ne, ale vyberu si to u nich pak jinak.
Vybereš si leda kulový, vždycky u nich cáluješ, kdyby aspoň kvalita práce stála za to. A hybridy nezatracuji, taky by se mi líbil, ale snad až příště.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Ale jde.... Presne takovou odpoved jsem ocekaval... Ja se na auto koukam uplne jinak nez ty a vetsina sporitelu...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

m5t píše:
maxwell píše:nemá se smysl s těmadle typama hádat...zprzní motor plynem, jen aby měli dobrej pocit, že ušetří...
No hybrid už z toho neudělám a nejde o "dobrej pocit" , taky přijedete k pumpě a po 530Km natankujete za 560Kč ?
MartinHSD píše:... ne, ale vyberu si to u nich pak jinak.
Vybereš si leda kulový, vždycky u nich cáluješ, kdyby aspoň kvalita práce stála za to. A hybridy nezatracuji, taky by se mi líbil, ale snad až příště.
nemluv za mne, prosím, nepíši věci jen tak abych byl v opozici. I s 12 let starou Corollou jsem jezdil k Dolákovi, jako věrný zákazník jsem platil velice adekvátní cenu, poslední několik let se dělalo jen vždy to na čem jsme se dohodli a bylo potřeba. V malém servisu u nás na vsi bych s vlastním olejem ušetřil tak max. 500 Kč proti tomu co jsem platil jim. Při čekání na servis mám třeba zdarma auto. Aktuální zkušenost : manželka najela na vyšší obrubník a urthla podběh, který následně poškodila - zničila kolem, bohužel trochu poškodila i spodní část nárazníku. Pojistku mám se spolúčastí 5 tis a standartní cena dílů byla cca 3 tis + práce. Tedy šlo to za mnou a radost jsem neměl. Servis měl pro moji "radost" pochopení a dal mne na díly slevu 20 % a za hodinu co bylo auto na dílně si nakonec řekli jen pár stovek. Vyšli mne dost vstříc s cenou, já odjížděl za hodinu a měl jsem po starosti. Toto je právě to co si umím vybrat. Samozřejmě ti co si nosí do Toyoty vlastní olej v kanystru a po záruce tam přestanou jezdit tyto slevy a výhody nedostanou :-). To není narážka na Tebe, ty máš servis vlastní a nejlepší.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Já jsem si koupil Aurise. 1'6 manuál hlavně že pořádně jede když se mu šlápne na krk. To mi dělá radost z jízdy a ne nějaká spotřeba.Nikdy bych si hybrida nekoupil jako nepřestanu kouřit. Dělá mi potěšení v kopcích předjíždět ochcavky a golfy. Na spotřebu kašlu. Koupím auto a nesvezu se??? Ale jo, jen se vytahujte.

Ale. Nejlepší je autu když nejezdí. Naco má Auris 132 koní??? Aha. Aby jel za 5.6? Toto taky umím. Ale kde je ta pravá zábava?? Aha,asi nejsem z SK nebo mi není 50 let a nejsem tak chytrej.
Tak asi tak

Ovšem nic proti nikomu, každý toto má nastavené jinak.
Auris 1,6 M 2013
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

No a mě bylo před pár lety taky 50,jestli jsem správně chytrej nedokážu posoudit,ale taky jsem nekoupil hybrida.Pro mě byla rozhodující cena.Při mém nájezdu by ekonomika provozu se začala projevovat až po více jak 12 letech a tak dlouho aurise mít nebudu.Řídím rád a je to supr pocit ,když ručička otáčkoměru atakuje červený pole.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »

s hybridem muzete taky tocit cervený.

kdyz jsem dostal aurise v 1,6 a automat tak v porovnani s hybridem jsem to musel hodne tocit aby se to hybridu priblizilo a spotreba byla kolem 8,5. Kdyz jedu hodne svizne s HSD tak jedu kolem 6,5-7 coz je fakt skveli vysledek, dlouhodobou podle tankovani mam 5,8l.
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
vaseks
Člen Týmu

Příspěvek od vaseks »

MartinHSD píše:
slabostka píše:
vaseks píše:Kdo chce opravdu ušetřit a baví ho řízení, tak si koupí 1.6 a přestaví jí na LPG, motory valvematic mají již hydroštely, tak jsou na přestavbu ideální. Pak spotřeba (po přepočtu ceny plynu na ceny benzínu), bude vycházet cca 3 l benzínu / 100 km a to se nemusí člověk bát šlápnout na plyn. Doteď jsem měl Forda Focuse na lpg a najel jsem s ním přes 300 tkm, kdy jsem vyměnil jen lambda sondu (185 tkm) a uhlíky v alternátoru (220 tkm) a pak spotřebáky jako brzdy a destičky. Předpokládám, že auris na tom nebude s kvalitou o moc hůř a myslím, že málokterý majitel hybrida najede víc než právě 300 tkm. Takže říkat, že je výhoda, že hybrid nemá spojku, startér, klasickou převodovku atd. je výhoda pouze pro ty kdo najede přes 500 tkm a těch moc nebude, pro ostatní to jsou pouze marketingový řeči prodejců, který v praktickým životě nemají uplatnění, aby akorát lidi zaplatili víc za to, co nevyužijou. Samozřejmě se musí jednou za čas dát něco do údržby plynu, ale zdaleka to nepřesáhne vyšší cenu hybridu oproti 1.6ce.
- oj tak to máš autá z inej planéty pretože spojka,štartér,automatická prevodovka , klínové remene určite nevydržia 500 000km... ani 300 000km a dovolím si povedať ani 250 000km... riešiť dcl benzínu? Nissan mi v meste berie 12l, auris 5l - neviem o čom je tu vlastne debata...
Slabotka : to nemá asi smysl oponovat, my co v hybridním systému vidíme pokrok a prostě se nám s tím dobře jezdí, užíváme si klidného tichého projevu, plynulého automatu a líbí se nám, že děláme něco pro kolemjdoucí ve městech tak víme své. Druhá skupina bude samozřejmě hledět jen spotřebu a zda se jim to vyplatí nebo ne. Často při nájezdu cca 100 km se pak řeší rozdíl v řádu 10 - 20 tis, což mne přijde u nového auta za 400 tis + jako nepodstatné. Každý máme svojí pravdu, nicméně v tomto se opravdu doba mění a pokrok se nezastaví. Já osobně bych od Toyoty uvítal více modelu jako plugin hybrid, tem mne jako auto na denní ježdění do 50 km dává v současné době největší smysl.

PS : chtěl bych vidět jak auto typu Auris TS při prestavě na LPG bude jezdit v přepočtu za 3 L benzínu :-). Ve městě to bude za 10 - 12 LPG jinak průměr tak 9 L. Přestavba stojí cca 30 tis, co vím tak se má jezdit na revize docela často + po 10 letech výměna nádrže za cca 10 tis a na se to bude při prodeji staršího auto každý ptát. Nehledě na to, že pro motor je LPG prostě suché palivo a ten systém vyžaduje větší kontrolu a investice než hybridní systém jako takový. Reálně se tak rozdíl v ceně mezi auris hsd a auris 1,6 v automatu LPG v horizontu cca 8 let / 200 tis km scvrkne na ani ne 10 tis. Jinak na sportovní jízdu si fakt nekoupím aurise TS a jiné podobné auto, pro skvělý pocit ze sportovní jízdy jsou důležitejší trochu jiné vlastnosti. Tímto nechci kritizovat CNG/LPG má to svůj význam, beru to v autech jiné kategorie co ročně najedou 50 tis + a CNG v užitkových vozech co jezdí hlavně po městě.

Nemá cenu s někým diskutovat o LPG, když s ním nemá reálnou zkušenost. U přestavby LPG je důležitý výběr motoru a správné dílny, kde to předělají. Co se týče ušetřených peněz, tak za necelých 6 let provozu s Fordem Focus a najetých 180 tkm (při započtení nákladů na výměnu LPG plynového zařízení + revize + filty + emise navíc + zabrušování ventilů), tak mi LPG ušetřilo 150 t Kč a zábavný jízdy se s ním užije dost a pokud to někomu přijde málo, tak proč si kupuje aurise a nekoupí si něco lepšího? :shock:
Toyota Auris 1.6 LPG TS Executive 2018 - minulost
Toyota Corolla 1.8 hybrid GR 2022
vaseks
Člen Týmu

Příspěvek od vaseks »

m5t píše:
MartinHSD píše:PS : chtěl bych vidět jak auto typu Auris TS při prestavě na LPG bude jezdit v přepočtu za 3 L benzínu :-). Ve městě to bude za 10 - 12 LPG jinak průměr tak 9 L. Přestavba stojí cca 30 tis, co vím tak se má jezdit na revize docela často + po 10 letech výměna nádrže za cca 10 tis a na se to bude při prodeji staršího auto každý ptát. Nehledě na to, že pro motor je LPG prostě suché palivo a ten systém vyžaduje větší kontrolu a investice než hybridní systém jako takový. Reálně se tak rozdíl v ceně mezi auris hsd a auris 1,6 v automatu LPG v horizontu cca 8 let / 200 tis km scvrkne na ani ne 10 tis. Jinak na sportovní jízdu si fakt nekoupím aurise TS a jiné podobné auto, pro skvělý pocit ze sportovní jízdy jsou důležitejší trochu jiné vlastnosti. Tímto nechci kritizovat CNG/LPG má to svůj význam, beru to v autech jiné kategorie co ročně najedou 50 tis + a CNG v užitkových vozech co jezdí hlavně po městě.
Z kterého prstu jsi ty numera vycucal ? přestavba 26t, nádrž do 4t https://www.lpgprofi.cz/product/toroidn ... terni/1188, spotřeba se zvedla asi o 1,5l, revize jednou ročně někteří servisáci u svých přestaveb dělají zdarma, víš o tom prd a meleš :wink:
Naprostej souhlas, pro mě musí hybrid ujít ještě kus cesty, než se spolu potkáme :D
Toyota Auris 1.6 LPG TS Executive 2018 - minulost
Toyota Corolla 1.8 hybrid GR 2022
saabik
Člen Týmu

Příspěvek od saabik »

Stran toho parkování v Praze za stovku s hybridem. Mám dvě otázky, na které jsem nenašel nikde přesnou odpověď.
1) Týká se to jen rezidentů v Praze (bydliště Praha), nebo toho můžou využít i přespolní? I mně nepražskému by se to docela hodilo 8) .
2) Máte zkušenost s potvrzováním papíru u Toyoty? Potvrdí to na počkání bez objednání u jakéhokoliv dealera?
Díky :oops:
Volvo V70 T5 2015
Toyota Yaris Hybrid Smart Selection 2017
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

1) ano, i pro vidlaky
2) ano, bez objednani, napr Frey, TP s sebou
RAV4 HSD FWD
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jen doplním, není nutné jezdit k dealerovi, stačí poslat e-mail s žádostí a oskenovaným velkým TP na info@toyota.cz, obratem to vyřídí a pošlou potvrzení mailem. Nicméně na MHMP je nutné se objednat, dělá to tam jeden člověk. Pokud je auto na úvěr či leasing tak mít s sebou smlouvu o úvěru atd.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
saabik
Člen Týmu

Příspěvek od saabik »

Díky Martine za info. :wink:
Volvo V70 T5 2015
Toyota Yaris Hybrid Smart Selection 2017
henry1805
Člen Týmu

Příspěvek od henry1805 »

TAk... uz i ja jsem plnohodnotny Hybridak... Je to super pocit. Krasne svezeni...

Rad bych se pozeptal... nenechal jsem si ot Toyoty nalepit listy do kufru a na prahy dveri... doporucite mi prosim kde a jake koupit. MAm combi. klidne si je nalepim i sam...

dik.
Odpovědět

Zpět na „Auris“