Hybrid vs. benzín

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Hybrid vs. benzín

Příspěvek od MartinHSD »

jak jsem psal dálnice a vůbec akcelerace je o srávném používání plynu a také je tam režim power, při kterém to jede docela slušně. Já mám při dálničním provozu spotřebu lehce přes 5 L, loni jsem jel s rodinou z Prahy do Trojanovic převážně dálnice a spotřeba byla 5,2 L. Praha - Strakonice a zpět dělám lehce pod 5 L. Letos jsem dal při plně naloženém autě Praha - Stubai a zpět cca 90 % dálnice za 4,8 L. Jezdím +- podle předpisů max. 140 km/hod. Pokud budeš jezdit 70 % času po dálnici tak bych volbu 1,6 asi chápal, ale jinak mne to i s občasnou dálnicí ukazuje na hybrid. Při předjíždění třeba na té dálnici je potřeba akcelerovat na maximum ( ono je to tak i nastavené, na youtube je to tom dobré video https://www.youtube.com/watch?v=0_Cc3KnkkkA ) nebo využít režim Power, je to o tom co chceš, jestli klidné auto pro klidného řidiče nebo něco jiného. Sportovní auto to není, ale rozhodě výkonem neurazí, toť můj názor.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Schmudla
Člen Týmu

Příspěvek od Schmudla »

kadel píše:Jestli jsi z Prahy, tak volba je jasna, vzhledem k zvyhodnenim hybridu v Praze:-)
ono se něco změnilo ? když jsem se naposled (loni na podzim) zajímal tak zvýhodnění (parkování zdarma) bylo pouze pro čisté elektrokrámy, nikoliv pro hybridy
2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Ano, podle nového a již schváleného návrhu by mělo stát parkování s hybridem v Praze v zonách jen 100 Kč ročně. Platí to na všechny modré zóny a smíšené fialové. Auto je potřeba nejdříve zaregistrovat, resp. získat osvědčení od Toyoty, pokud je na leasing tak vzít s sebou na MHMP leasingovou smlouvu + kopii VTP. Pokud je bez úvěru nebo leasingu tak jen VTP. Platí to jak pro fyzickou tak právnickou osobu. Toto potěší, ne :-). https://www.toyota.cz/world-of-toyota/p ... darma.json
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Jazdím ako na hybride, tak aj na 1.6CVT a hybrid je čo sa týka prevodovky určite lepší (jemnejšie a rýchlejšie reakcie na plyn). Čo sa dynamiky týka - nemeral som to, ale príde mi to úplne to isté, rozdiely budú veľmi malé. Na diaľnici s hybridom nie je absolútne žiadny problém - má to 100kw ide to úplne v pohode. Takisto by som pri hybride vyzdvihol lepšie nastavený tempomat.
Spoľahlivosť by mala byť lepšia pri hybride. Teda za mňa ak na to máš, plánuješ s autom najazdiť cca 150 000km a viac a nepotrebuješ TZ, šiel by som určite do hybrida.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

Ak sa mozem pridat, mam zopar otazok, som relativne cerstvym majitelom hybrid-u 2017. O par dni ma caka garancka a nechcem byt za paka, to uz radsej tu :D

- pri dobijani baterii z motora, cize ked klesne stav baterie na 2 "ciarky", motor je znacne hlucny
- ked prave motor dobija akumulator a v tom ho vypnem (parkujem a pod.), vyda neprijemny zvuk a autom trosku mykne, akoby motor "skapal"
- pri startovani a radeni do D, resp. R, vacsinou to ide bez akehokolvek zvuku, no obcas pocut dost hlasne cvaknutie, az trhnutie

Su tieto veci OK, alebo ste sa s tym nikdy nestretli?

Inak s HSD maximalne spokojny, vozenie je super, urcite odporucam ( a to jazdim prevazne po dialnici ).

Vdaka za odpovede :wink:
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

vše je dle mne OK a je to tak normální, resp. stejné věci to dělá i mne a kolegovi co má stejné auto, tedy předpokládám, že je to standartní projev hybridního systému. Tomu občasnému hlasitějšímu cvaknutí při zařazení D nebo R jsem se nejdříve také divil, příčinu nevím, ale vypozoroval jsem, že se to stává hlavně u studeného motoru. Třeba to v Toyotě dokáži vysvětlit :-).
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

MartinHSD píše:vše je dle mne OK a je to tak normální, resp. stejné věci to dělá i mne a kolegovi co má stejné auto, tedy předpokládám, že je to standartní projev hybridního systému. Tomu občasnému hlasitějšímu cvaknutí při zařazení D nebo R jsem se nejdříve také divil, příčinu nevím, ale vypozoroval jsem, že se to stává hlavně u studeného motoru. Třeba to v Toyotě dokáži vysvětlit :-).
Vdaka za odpoved, hned som kludnejsi. S tym studenym motorom je to pravda, len som to zabudol napisat.
Auris TS 1.6 Valvematic 2016
juls
Člen Týmu

Příspěvek od juls »

jjara píše:Mám 1,6 automat a naprostá spokojenost.V našich kopečcích v současné době jezdím za 6,2l.Neměnil bych.
Já mám 1,6 atmosféru a po 15 tisících mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 6,6 l. To zas není takový rozdíl oproti hybridu. (50% dálnice, 50% město)
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Nedávno sme boli a Aurisom v podpise v HR a podla lístku od tankovania 5.2l/100km za mňa spokojnosť.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Rozhodně bych šel do hybridu.Konvenční auto v 1,6 obsahu má v současné době nějakých 97 kW a jezdí v kombinaci okolo průměrných cca /50% dálnice-50% obce+ města/7 l/100km.Hybrid pokud se člověk s ním naučí správně jezdit tak při stejné skladbě je schopen jezdit do 4,5 l/100km.Já to posuzuji dle svých zkušeností. Mám dosud doma starou Corollu Verso v 1,6 s 81kW a celkový průměr mi dělá okolo 7 l/100km,byť když jedu jen dálnici tak tam je spotřeba i okolo 8l a mám hybrida,ale Priuse III a celkový průměr nyní v teplém počasí se mi pohybuje okolo 4,2 l/100km v zimním období okolo 4,5 l/100 km. Už jsem zde před několika měsíci psal,že dálnici v Rakousku včetně okresek ve vzdálenosti ze Znojma do Arnoldsteitu dělám v tomto období včetně klimatizace za nějakých 4,35 l/100km/auto obsazeno 2 osobami a plně naloženým zavazadlovým prostorem vč.vnitřniho prostoru/.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Ta spotřeba je hodně individuální. Mám 1,6 s manuální převodovkou, jezdím cca 90% dálnice (pokud tak D1 lze nazvat)...najeto 70 000 km s průměrnou spotřebou 6,6. Mimo dálnici se dostanu klidnou jízdou bez problémů pod 6 a občas i na dálnici a to se zas tak moc neloudám.
Hybrid mě hodně láká, ale v mém případě by spotřeba nebyl hlavní důvod,protože o moc níž už se asi nedostanu.
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

henry1805:
Už to tu zaznělo několikrát: hybrid se nekupuje kvůli spotřebě.... Co se týče Aurisu, tak vyšší pořizovací cena se ti ve spotřebě vrátí za hodně dlouhou dobu. Zapomeň na to, že budeš jezdit za 4,5L/100km, jako si tu kasají triko Priusáci. Mojí spotřebu vidíš dole na odkazu v podpisu. Minulý týden jsem se vrátil z 10denního výletu do Itálie 3000km, ve 2 dospělých, cca 50kg zavazadel spotřeba 5,3L/100km, z toho cca 1000km dálnice, 2000km po bundeskách.
Auris hybrid jsem zvolil po té, co jsem si s ním náhodou sjel při "Toyota víkendu", hned při prvním rozjezdu jsem s otevřenou hubou a pořádným WOW efektem prohlásil "tohle chci!". Tak jsem se o hybrid začal zajímat víc, přečetl fóra a volba byla potvrzena.... Zajisté určitě víš, že hybrid nemá startér, alternátor, řemeny a podobné věci, co u běžných konvenčních aut zvyšují finanční náročnost oprav. Pokud nezamrzne benzín, nastartuješ za sebe vyššího mrazu, můžeš si sedět v autě a klimatizovat, aniž bys měl nastartováno (samozřejmě pouze tak, jak dovolí nabití baterií), motor je poddimenzovaný, takže by měl vydržet, převodovka údajně bezporuchová, pokud se v ní mění olej......
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

tomikm píše: motor je poddimenzovaný
Tu si chcel napisat, ze motor je naddimenzovany. :)

Ale aby som niecim prispel - tiez som sa rozhodol pre hybrid - okrem ineho preto ze u mna je 90% mesto - prave kvoli realizacii prevodovky, ktora je variabilna, bez remena, mechanicky spajanych/rozpajanych sucasti, atp - no ako chces znicit sadu fixne spojenych ozubenych kolies a elektromotor ako variator?

Velkym plus je taktiez:
- startovanie z hybridnej baterie - ak sa vybije 12V aku, tak staci pripojit lubovolny 12V zdroj a nastartovat
- "start/stop" system sa netrapi so starterom - uplne hladky start motora
- neraz som vyuzil vychladenie auta bez chodu motora kym sme sa pripravovali na odchod
Naposledy upravil(a) eMeM dne čtv 14.06.2018, 08:56, celkem upraveno 1 x.
henry1805
Člen Týmu

Příspěvek od henry1805 »

DIK DIK DIK, jsem rozhodnut. HYBRID 1.8 Combi, Trend. Tak doufam ze o 2-3 mesice bude doma. Bohuzel ho musime zadat do vyroby nebo dostupny neni. Dik vsem za rady, budu zde prispivat svoje pocity.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tomikm- vážený už někdy v loňském roce jste nevěřícně psal,že taková spotřeba byť se jedná o PIII je scifi.Já mám možnost si otevřít v autě počítač tak,abych viděl spotřebu za deset zpětných mazání jednotlivých vzdáleností jak na TRIP A tak i B.Nevím jestli to i Váš automobil má a celkem mě to ani nezajímá.Na tomto záznamu není jediný sloupec ukazující průměrnou spotřebu nad 5 -ti litrovou hranici.Běžně mi ukazuje počítač spotřebu do max 4,5 l a čerpáním vždy po hrdlo to dělá max korekcí +0,2 l na průměr. Každý rok jezdím Itálii/příští týden opět odjíždím/a za loňskou jízdu jsem ujel 2012 km s celkovou spotřebou při doplnění po hrdlo 90,142 l.Když si to spočítáte tak to dělá průměr 4,48l/100 km.Tak neříkejte,že si Priusáci kasají triko když skutečnost lze u nich si ověřit zpětně v počítači.Před časem jsem kvůli většímu zavazadlovému prostoru chtěl svoji PIII vyměnit za ten,který vy používáte,ale po přečtění několika článků nejen na tomto "vláknu" jsem od toho ustoupil,neboť skutečná průměrná spotřeba na Aurisu TS hybrid by se mi povýšila možná až o 0,5 l/100 km.Nevím jakým způsobem jízdy jezdíte,ale Váš celkový průměr mě "děsí".Za rozdíl mezi mnou a Vámi mám ročně minimálně zaplacené povinné ručení.Jediné s čím s Vámi souhlasím je, že rozdíl mezi spotřebou na konvenčním autě a hybridním ve vztahu k rozdílu cen se smazává cca po ujetí 100 tis.km a to je pro běžného uživatele 6-ti leté období.
Odpovědět

Zpět na „Auris“