Kilometry to měří jinak i s ohledem na stav ojetí pneu, není to moc velký rozdíl oproti palubáku, ale mně to dělá s pneu co mají 4mm 4,5 km rozdíl na sto to je 4,5%.Kocúr píše:Taky si změř o kolik ti proměřuje počítadlo ujetých km.
Podle palubáku to měří už jen uplacený redaktoři
Toto počujem prvý krát. To akože ak vynuluješ trip v PC a vyrazíš niekam, dôjdeš tam - tak na počítadle odjazdených km od vynulovania tripu medzitým nabehnú úplne nereálne kilometre, ktorým veria len "uplacený redaktoři"?
Ako teda zmeriaš odjazdené km presnejšie ak nie podľa palubného PC?
Či zle chápem Tvoju češtinu?
Já to změřím jen na dálnici, ta má ukazatele km přesný.
Palubák u nehybridu ukazuje plus mínus 2deci na sto to je zanedbatelný.
Nádrž je na 60, ujedu od plné 700 km vynásobím to spotřebou co to ukazuje třeba 8,2 a vím že mi v nádrži chybí 57,2 a plus mínus to tam natankuju. Musím si ale odečíst o 31 km najetých méně. To že svítí dojezd nula a je tam ještě 10 litrů je jasný.
Kamarád má hybrida a jemu ale proměřují km o 4% a palubák o dalších 11%.
Třeba u WV to jde nastavit u dealera. Většina lidí si to neumí spočítat, tak věří palubáku a troubí to dál do světa a dělá reklamu...
U hybrida je to asi schválně a takových fotek si udělám kolik chci, třeba s průměrem 2/100.
Při současném stavu najetých km a dojezdu vynuluju průměrnou spotřebu a z kopce se mi po prvním km objeví krásná spotřeba.
Kamarád jezdí po Praze a ze Zličína na Černý Most mu to ukáže 4,5 a nazpatek 7 protože tam sjížďí dlouhý Barrandovský kopec. Každý měří jen co se mu chce měřit a kde se mu to chce měřit, ale i placebo je lék.