Toyota Avensis 2.4 Executive

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
plech
Člen Týmu

Toyota Avensis 2.4 Executive

Příspěvek od plech »

Ahoj mam zálusk na tento typ avensisu v automatu. Nazor na automat? Spotřeba?
Tygr
Věčnej rejpal

Re: Toyota Avensis 2.4 Executive

Příspěvek od Tygr »

Automat je pro holky. Zkus to sehnat v manuálu.

Žere to 4,2 litru, když se s tím umí.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Dobře, tak demagogie z druhé strany - máš dvě nohy, tak na co tři pedály... Automat je pětistupňový s možností sekvenčního řazení. Spotřeba viz podpis, auto jezdí převážně meziměsto.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Ja to bral tak, ze na blbou otazku blba odpoved. :blush:

V manualu to auti neexistuje, spotreba 4.2 na 50 je opravdu realna :D A zrovna ja mam automat moc rad, konkretne tento (ve 2.0 byl ctyrkvalt a takovy trochu "tupý")

Je to stejne, jako kdyz nekoho napadne, ze se zaregistruje na forum, aby tem trumberum z klubu prodal rychleji nebo lip svuj povoz.
Nejaka trochu slusnost prece, nazor na automat? Spotreba? No tvl, to kdyz nekdo prijde do mistnosti a tohle houkne, neni to uplne oukej, ne?

Ale uznavam, ze z me hloupe odpovedi tohle fakt vycist neslo :D
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
martyroznov
Člen Týmu

Příspěvek od martyroznov »

Ahoj,
tak jestli jsi už koupil, tak gratuluji.
jestli ne, tak ti doporučuji skutečně důkladnou prohlídku motoru , nejlépe s nějakým odborníkem, ať nedopadneš jako já.
jinak doporučuji si sepsat vše, co tady kluci na fóru doporučuji vyzkoušet při koupi, včetně třeba funkčnosti náklonu xenonů, vysvícených parabol za výbojkou atd, atd....
jinak to auto miluju, je úžasné, pohodlné, luxusní, atd... :D
dlouho jsem si přál automat a když jsem se ho konečně dočkal, tak si ho pěkně užívám. o nějakém výkonu a rychlostech a krouťácích se tady bavit nebudu, nemám ho na závody, jezdím jak doktor z vesničko má středisková :D :D :D
užívám si jízdu a jezdím taky hodně na spotřebu.
automat řadí krásně a plynulá jízda mu vyhovuje , ve městě jedinečný , už mně nebavil ten blbej fofrklacek :biggrin:
pokud však očekáváš brutální výkon, tak to určitě ne.
spotřebu ti teď neřeknu, to až budu mít auto zpět ze servisu po GO motoru a něco s ním najezdím. zatím jsem si ho moc neužil, cca 3 měsíce, než jsem zjistil, že motoru po zanedbané údržbě (né mnou :evil: ) začal velmi chutnat olej a to plnými doušky.
takže tak. ale v rámci mých fin. možností to byla pro mně nejlepší volba, i když ta investice do GO motoru nebyla v plánu a sere mně to jak sviňa, tak holt si to auto teď nechám alespoň deset let, ať se mi to vyplatí, protože za celkovou investici ho v životě neprodám.
tak šťastnou ruku při výběru a pak dej vědět, jak jsi dopadl.
hezký víkend přeji
Corolla 1.8 hybrid sedan
ex Avensis T25 2004 2.4 Liftback
Yaris 1.0 , 2006 - for wife :-)
ex Corolla E11 1.3 99´ Liftback - člen rodiny :-)
ex Carina E 97' 1.6 16V sedan GLi 340 000 km - NO PROBLEM!
martyroznov
Člen Týmu

plech píše:Ahoj mam zálusk na tento typ avensisu v automatu. Nazor na automat? Spotřeba?
Ahoj, tak jak to dopadlo? Koupil? Zajímá mě to. Ahoj
Corolla 1.8 hybrid sedan
P1azer
Člen Týmu

Příspěvek od P1azer »

martyroznov píše:Ahoj,
tak jestli jsi už koupil, tak gratuluji.
jestli ne, tak ti doporučuji skutečně důkladnou prohlídku motoru , nejlépe s nějakým odborníkem, ať nedopadneš jako já.
jinak doporučuji si sepsat vše, co tady kluci na fóru doporučuji vyzkoušet při koupi, včetně třeba funkčnosti náklonu xenonů, vysvícených parabol za výbojkou atd, atd....
Zdravím,
mohl by jsi mě odkázat na téma, kde se řeší nějaké věci, které je dobré vyzkoušet při koupi. Právě se bojím pro auto jet přes půl republiky. Napadlo mě, že bych si někde v místě prodejce sjednal v nějakém servisu dopředu prohlídku a zajeli bychom to tam nechat rovnou prohlédnout. Jinak moc nevím, jak to řešit (ano můžu si s sebou vzít technika, ale ten i přes odbornější oko a pár nástrojů nemusí poznat další závažnější problémy).
Díky.
Hledám rodinný kombík (benzínovou atmosféru)
aktuálně - ||  Ford Focus kombi 1.6 TDCi 80kW Ghia, blue metallic r.v. 2007 || Škoda Octavia I liftback 1.6 75kW BFQ,  r.v. 2003 ||
martyroznov
Člen Týmu

Ahoj, konkrétní téma ti neřeknu, protože si to nepamatuji, ale popravdě jsem strávil né hodiny, ale dny pročítáním celého fóra, abych vše nastudoval.
pravda je, že jsem stejně naletěl a ani ty dny studia nepomohly.
hlavně si vezmi někoho, kdo tomu rozumí sebou. nevím odkud jsi, ale třeba pokud jsi někde z Čech, popros Idaha (místní vážený člen) o pomoc. rozhodně se to vyplatí, o tom nepřemýšlej ani vteřinu, ať nedopadneš jako já :D :D :D
přeji dobré pořízení. Ahoj
Corolla 1.8 hybrid sedan
P1azer
Člen Týmu

Příspěvek od P1azer »

No blbý je, že teď řeším ještě koupi pozemku a čekám, jak to bude s penězy, protože majitel pozemku se ještě nevyjádřil konkrétně s cenou... a bohužel takovéto auta jsou většinou tak do týdne pryč, tak ještě nevím, jestli z toho něco bude. Původně jsem chtěl mk4 mondeo, ale začala se mi líbit tato verze toyoty, hlavně kvůli spolehlivosti. Tak uvidím. každopádně díky za tip.
aktuálně - ||  Ford Focus kombi 1.6 TDCi 80kW Ghia, blue metallic r.v. 2007 || Škoda Octavia I liftback 1.6 75kW BFQ,  r.v. 2003 ||
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

P1azer píše:No blbý je, že teď řeším ještě koupi pozemku a čekám, jak to bude s penězy, protože majitel pozemku se ještě nevyjádřil konkrétně s cenou... a bohužel takovéto auta jsou většinou tak do týdne pryč, tak ještě nevím, jestli z toho něco bude. Původně jsem chtěl mk4 mondeo, ale začala se mi líbit tato verze toyoty, hlavně kvůli spolehlivosti. Tak uvidím. každopádně díky za tip.
Lol. Ja prave kvuli "spolehlivosti" Toyoty utikam k Mondeu;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
P1azer
Člen Týmu

Příspěvek od P1azer »

Já ale chci atmosferický benzín 1.8 a vyšší. U té mk4 je u 2.0 duratecu blbej ten pětikvalt, na dálnci to už hrozně točí (měl jsem mk3 před pár lety). Takže tam spíš 2.5T, tam už bych zvážil i S-Max. Ale zatím pracuji s omezeným rozpočtem a nechci kupovat vrak. Nabízí se mi samozřejmě i možnost jít do mladšího focuse, kde za stejnou cenu dostanu o pár let mladší kus. Ale ten vnitřní komfort není nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“