Ten Highlander asi nebude s tím 3,5 V6, což? Spíš tipuju na nějakej hybrid, ale konečně proč ne, auto v tomto segmentu Toyotě chybí. Camry je určitě dobrý auto, ale sedan pro rodinu prostě není. Já si třeba už delší dobu myslím, že v USA jsou lepší auta než tady, ale zase ta absence kombíků to dost zabíjí. Proč kupovat místo pěknýho a prostornýho kombíku mastodontní SUV s horšíma jízdníma vlastnostma? Kolik těch vyhafaných SUV se vůbec někdy podívá do terénu? V rodině jedno máme, chtěli jsme si zkusit, co na tom všichni vidí. Jo je to ještě o kus pohodlnější, než je klasický kombík střední třídy, ale jinak ve všem horší (a v terénu bylo jednou, když jsme to chtěli zkusit).Ouliere píše:Zdravím
Dnes som sa bol pozrieť na moju novú corollu na predajni a porozprával som sa s vedúcim predaja.
Vravel, že je to potvrdené. Avensis končí a do Európi príde Camry. Len ako sedan.
Taktiež skončí Land Cruiser a nahradí ho Highlander.
Corolla zase dostane nový facelift a hybrid z C-HRky cca na rok 2020.
Avensis 2018
Re: Avensis 2018
Já nevím, v Avensisu s manuálem jsem nejel. 1.8 AT se chovala ale velmi podobně jako ten dvoulitr. Že by ten automat dělal takový rozdíl? Proč tam tu šestku vůbec dávaj, když ji pak nechaj takhle točit?Grey píše:Tak jak to teda dle tebe je:pivko píše:To si tedy dovolím nesouhlasit. Mně Avensis 2.0 MDS točí při 130 něco málo přes 2000 ot/min a přes 3000 se dostane až někde kolem 150, ve sport modu potom o něco více, tak 2500.Grey píše:Tak ty otacky (a hluk od motoru kvuli nim) snad nejsou problem. Avensis taky toci 3000 pri 130km/h a mam zafixovano, ze na sestce je 10km/h rozdil 250ot/min, cili 150km/h = 3500otacek...
Samozrejme odhlucneni muze byt jine...
Auris 1.6 manual 130km/h = 3000ot/min, neni dalnicni kriznik
Avensis 2.0 automat 130km/h = 2000ot/min, je dalnicni kriznik
Avensis 1.8 manual 130km/k = 3000ot min Je nebo neni dalnicni kriznik?
Ja reagoval POUZE na vysi otacek pri te dalnicni rychlosti a dle meho to neni to, co rozhoduje o tom, jestli je to adekvatni na pohodlnou prepravu na dalnici. Jestli je Auris hlucny, neni to kvuli otackam, ale kvuli odhlucneni.
To, ze to neni adekvatni nahrada vubec nerozporuji (ale neni to otackama), sam bych do nej nesel. Novy Avensis neni duvod koupit, kdyz soucasny stale jezdi bez problemu a novym nic nevyresim (navic se mi vubec nelibi predni maska) a jinou znacku? Taky mne nic neoslovuje. Takze zustavam u stareho Avensise...
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Tak mně se současný Avensis v kombíku celkem líbí, i ta předchozí verze. Mazda 6 je taky pěkná, docela i vyšší verze Passatu či Superbu nevypadají špatně. A to už ani nemluvím třeba o E classe, to je vyloženě pěkný auto. Naopak kombíky nižší střední moc pěkný nejsou, tam je to takové nějaké disproporční. Ale to je samozřejmě subjektivní.Corolla2014 píše:pivko,
ještě jsem neviděl, dle mě, skutečně hezký kombík. SUV jakbysmet. Mám vyzkoušeno, že současná Corolla je plně dostačující i pro rodinu. Jenom se to chce trošku naučit poskládat všechny věci. A pokud zde bude Camry, což je o třídu výš, není co řešit.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Do sedanu nedas ani blbu televizu, bike ci nabytok, este aj tie zimne gumy sa do toho horsie laduju.Corolla2014 píše:pivko,
ještě jsem neviděl, dle mě, skutečně hezký kombík. SUV jakbysmet. Mám vyzkoušeno, že současná Corolla je plně dostačující i pro rodinu. Jenom se to chce trošku naučit poskládat všechny věci. A pokud zde bude Camry, což je o třídu výš, není co řešit.
Ale ty asi mozes odskocit domov, ked ti nieco pride spedickou. Ale ak ti to vyklada nejaka "guma", tak "parada".
Tiez sa mi viac pacili sedany, kym som mal 20 ...
Si vezmi predaje sedanov v EU ... zasa bude Toyota plakat, ze strelili vedla ?
BTW
V DE za 03/18 sa predalo:
Auris HB/Kombi - 1326 kusov ale len 7 kusov Corolla.
Avensis - 323 kusov ale z toho len 26 nafty. Keby mal Avensis lepsiu motorovu paletu ... no ale to je ten japonsky "humor".
RAV4 - 674 kusov a z toho len 7 kusov nafty ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser: Sedany majú predsa len aj nejaké výhody oproti kombíkom, niesu vo všetkom horšie. Tebe sa sedany páčili keď si mal 20 - mne vtedy kombi. Teraz povedzme (43) už nemám so sedanom najmenší problém. No vlastne mám. Jeden. Počas 4 rokov jazdenia sedanom sa mi raz stalo, že som nevpratal do kufra všetky 4 pneu keď som ich viezol do servisu. Jedna musela ísť do kabíny.
Je jasné že keď mám ženu, tri deti a dve dogy, či plánujem so sebou na chatu nosiť permanentne basu piva a 50" LCD panel, či dokonca nábytok (?) tak je mi sedan isto nahovno. Toto však neprenášam. Chatu mám full vybavenú - v kufri vozím tak akurát občas týždenný nákup. Sedan mi plne vyhovuje aj ako rodinné auto. Ak by som chcel prenášať 3 bajky tak ich dám na nosič na strechu. Aj na dvojtýždňovú dovču v HR sa v pohode zbalíme. A to so sebou berieme aj také kraviny ako kávovar či X-Box, pretože na to v aute je miesto a škoda je ho nevyužiť.
Ono aj ten uzavretý priestor kufru nieje na zahodenie. Nižšia hlučnosť odzadu, neprenášajúci sa smrad od prepotených vecí z tréningu v bágli v kufri do kabíny, pri troche šťastia vyššia tuhosť karosérie či minimálne pocit vyššej bezpečnosti posádky pri náraze zozadu... Proste našlo by sa toho viac.
Je to len o preferenciách či spôsobe použitia. Aj ako rodinné auto je sedan v pohode. Za určitých podmienok. V zásade pre každého pojem rodinné auto predsa nemusí znamenať že kára musí preniesť tonu leča či proste veľké škatule v batožinovom priestore, či?
Je jasné že keď mám ženu, tri deti a dve dogy, či plánujem so sebou na chatu nosiť permanentne basu piva a 50" LCD panel, či dokonca nábytok (?) tak je mi sedan isto nahovno. Toto však neprenášam. Chatu mám full vybavenú - v kufri vozím tak akurát občas týždenný nákup. Sedan mi plne vyhovuje aj ako rodinné auto. Ak by som chcel prenášať 3 bajky tak ich dám na nosič na strechu. Aj na dvojtýždňovú dovču v HR sa v pohode zbalíme. A to so sebou berieme aj také kraviny ako kávovar či X-Box, pretože na to v aute je miesto a škoda je ho nevyužiť.
Ono aj ten uzavretý priestor kufru nieje na zahodenie. Nižšia hlučnosť odzadu, neprenášajúci sa smrad od prepotených vecí z tréningu v bágli v kufri do kabíny, pri troche šťastia vyššia tuhosť karosérie či minimálne pocit vyššej bezpečnosti posádky pri náraze zozadu... Proste našlo by sa toho viac.
Je to len o preferenciách či spôsobe použitia. Aj ako rodinné auto je sedan v pohode. Za určitých podmienok. V zásade pre každého pojem rodinné auto predsa nemusí znamenať že kára musí preniesť tonu leča či proste veľké škatule v batožinovom priestore, či?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Kocure, ak ti to vyhovuje, tak nie je o com. Ja tvoj vyber vobec nekritizujem. Ja ta chapem, ale ty nechapes mna. Egoisticky obhajujes svoj vyber.
Nemusis permanentne prenasat LCD, ale ak mas za kazdy "kusok" vysolit dopravne 30-100 Euro a musis cakat doma, tak ... mne sa uz kombi oplatilo davno.
Mne ten sedan proste nestaci a vyber bude este horsi ako je. Pritom statistika najvacsieho trhu EU nieco naznacuje.
Takze ja plujem na Toyotu, nie na uzivatelov sedanov, pretoze tam asi nevedia "citat cisla".
Nemusis permanentne prenasat LCD, ale ak mas za kazdy "kusok" vysolit dopravne 30-100 Euro a musis cakat doma, tak ... mne sa uz kombi oplatilo davno.
Mne ten sedan proste nestaci a vyber bude este horsi ako je. Pritom statistika najvacsieho trhu EU nieco naznacuje.
Takze ja plujem na Toyotu, nie na uzivatelov sedanov, pretoze tam asi nevedia "citat cisla".
Ja by som povedal že aj v tvojom príspevku sa nájde nejaká tá egoistická obhajoba. Kombíku. Svojho výberu.
Nikdy som neplatil za odvoz nejakého väčšieho predmetu. Raz odo mňa pýtali v Asko 10 eur za odvoz skrine v demonte a nedal som lebo som zistil že ju vpracem aj do corolly a odviezť mi ju chceli o tri dni. Bývam však v Košiciach, možno ak býva niekto 30 km od väčšieho mesta tak odvoz nakúpených väčších predmetov stojí ozaj 30-100eur. To netuším. Keď som chcel dať odviezť matroš na altánok na Šíravu k chate tak za odvoz z Košíc pýtali 60eur. Ale ten by som natuty nenarval ani do kombíka.
Ale to je jedno.
V zásade si tiež myslím, že Camry je fajn ale tuto na odbyt veľmi nepôjde - bez ohľadu na to, či by som ja Camry bral alebo nie. Sedany ako také (a nielen Toyoty) v Európe veľmi neidú. Tu platí že ak už sedan tak BMW, Audi, Mercedes. Otázka je či by šla Avensis v akejkoľvek karosárskej verzii na odbyt viac ako Camry. To by som si taký istý nebol.
To ale nič nemení na fakte že momentálne sú skôr v kurze SUVčka či ich menší súrodenci.
Tiež by som hodne rozmýšľal, či brať Camry hybrid alebo RAV4 hybrid. Predpokladám, že budú v podobnej cenovej relácii a tá potvora nová RAVka vyzerá ozaj dobre. A keď jazdím viac po meste ako po dialnici (tam vôbec) a parkujem cez obrubníky tak napríklad vyšší podvozok by bol asi lepší.

Stále nemôžem uveriť tomu, koľko nových Pežotov 3008 a 5008 stretávam. Tých tu snáď predajú každý deň zo 10. Myslím v Košiciach.
Píšeš
"Auris HB/Kombi - 1326 kusov ale len 7 kusov Corolla."
Zaujímalo by ma koľko z Aurisu bolo v benzíne, nafte, hybride, ak to vieš zistiť.
Nikdy som neplatil za odvoz nejakého väčšieho predmetu. Raz odo mňa pýtali v Asko 10 eur za odvoz skrine v demonte a nedal som lebo som zistil že ju vpracem aj do corolly a odviezť mi ju chceli o tri dni. Bývam však v Košiciach, možno ak býva niekto 30 km od väčšieho mesta tak odvoz nakúpených väčších predmetov stojí ozaj 30-100eur. To netuším. Keď som chcel dať odviezť matroš na altánok na Šíravu k chate tak za odvoz z Košíc pýtali 60eur. Ale ten by som natuty nenarval ani do kombíka.
Ale to je jedno.
V zásade si tiež myslím, že Camry je fajn ale tuto na odbyt veľmi nepôjde - bez ohľadu na to, či by som ja Camry bral alebo nie. Sedany ako také (a nielen Toyoty) v Európe veľmi neidú. Tu platí že ak už sedan tak BMW, Audi, Mercedes. Otázka je či by šla Avensis v akejkoľvek karosárskej verzii na odbyt viac ako Camry. To by som si taký istý nebol.
To ale nič nemení na fakte že momentálne sú skôr v kurze SUVčka či ich menší súrodenci.
Tiež by som hodne rozmýšľal, či brať Camry hybrid alebo RAV4 hybrid. Predpokladám, že budú v podobnej cenovej relácii a tá potvora nová RAVka vyzerá ozaj dobre. A keď jazdím viac po meste ako po dialnici (tam vôbec) a parkujem cez obrubníky tak napríklad vyšší podvozok by bol asi lepší.

Stále nemôžem uveriť tomu, koľko nových Pežotov 3008 a 5008 stretávam. Tých tu snáď predajú každý deň zo 10. Myslím v Košiciach.
Píšeš
"Auris HB/Kombi - 1326 kusov ale len 7 kusov Corolla."
Zaujímalo by ma koľko z Aurisu bolo v benzíne, nafte, hybride, ak to vieš zistiť.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Vidis v mojom profile "bydliste" ?
Ja vysvetlujem preco chcem kombi, ale nemam nic proti sedanom. Lenze ten vyber kombi stoji za ...
Este jedna vec, sedan ma vacsinou vzadu fakt malo miesta na hlavu - porovnal som Avensis, Mazdu 6, Optimu, Octu aj Lexus GS.
Teda bud mas miesto ale sedis ako na trestnej lavici alebo buchas do stropu gebulou.
Paradoxne v mojom byvalom FIAT Coupe bolo viac miesta vzadu ako v niektorych sedanoch ...
Ja vysvetlujem preco chcem kombi, ale nemam nic proti sedanom. Lenze ten vyber kombi stoji za ...
Este jedna vec, sedan ma vacsinou vzadu fakt malo miesta na hlavu - porovnal som Avensis, Mazdu 6, Optimu, Octu aj Lexus GS.
Teda bud mas miesto ale sedis ako na trestnej lavici alebo buchas do stropu gebulou.
Paradoxne v mojom byvalom FIAT Coupe bolo viac miesta vzadu ako v niektorych sedanoch ...
Vidím bydliště. DE. A čo s tým?
Mám 187 a v corolle si sadnem dozadu v pohode. Samozrejme nespochybňujem tvoje tvrdenie že v Avensise, M6, Optime atď je vzadu nízko. Nikdy som v nich nesedel, ty áno. Vieš lepšie. Pre mňa je dôležitý priestor na kolená vzadu a toho má povedzme auris HB/combi tragicky málo. A zadné dvere aj dverný otvor má kratšie. Ako corolla. Vozím často rodičov. Tí sa dozadu do aurisu súkali na šourúme ako spacák do kompresného vaku. Veľmi ťažko. Detto Mazda3HB, FocusHB, Golf HB, do Rapidu povedzme v pohode. Ten je ale hnusný.
Mám 187 a v corolle si sadnem dozadu v pohode. Samozrejme nespochybňujem tvoje tvrdenie že v Avensise, M6, Optime atď je vzadu nízko. Nikdy som v nich nesedel, ty áno. Vieš lepšie. Pre mňa je dôležitý priestor na kolená vzadu a toho má povedzme auris HB/combi tragicky málo. A zadné dvere aj dverný otvor má kratšie. Ako corolla. Vozím často rodičov. Tí sa dozadu do aurisu súkali na šourúme ako spacák do kompresného vaku. Veľmi ťažko. Detto Mazda3HB, FocusHB, Golf HB, do Rapidu povedzme v pohode. Ten je ale hnusný.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Co s tym ? No ceny dopravy, ci podmienky cestovania su uplne ine. No nechajme to.
Corolla ma viac miesta na nohy - to bude tym, ze je na podvozku Avensisa.
Auris je kratky aj ako kombi, s tym suhlasim.
Suhrn - vyrabaju neprakticke auta a cuduju sa, ze sa nepredavaju. Vravim to uz davno - otocena logika.
Ak sa Toyota pohne aj v spolahlivosti, ci servisnych nakladoch k horsiemu, tak zmizne z EU ciest.
Corolla ma viac miesta na nohy - to bude tym, ze je na podvozku Avensisa.
Auris je kratky aj ako kombi, s tym suhlasim.
Suhrn - vyrabaju neprakticke auta a cuduju sa, ze sa nepredavaju. Vravim to uz davno - otocena logika.
Ak sa Toyota pohne aj v spolahlivosti, ci servisnych nakladoch k horsiemu, tak zmizne z EU ciest.
Corolla má rovnaký rázvor ako Avensis (2700mm), nie však komplet podvozok. Vzadu je povedzme torzná priečka. Mimochodom Aurisy HB aj kombi majú rázvor 2600. A Mazda3 má tiež 2700 ako corolla či avensis ale miesta vzadu porovnateľne s Aurisom. Tragicky málo.
Toyota stále žije z povesti spoľahlivosti a z hybridného ústrojenstva. Podľa mňa v poslednej dobe vylepšili dizajn ale to je hodne subjektívne.
Toyota stále žije z povesti spoľahlivosti a z hybridného ústrojenstva. Podľa mňa v poslednej dobe vylepšili dizajn ale to je hodne subjektívne.
No chapem ludi, co kupia sedan a takych, co kupia kombi. Pre mna osobne je sedan vyrazne krajsi ale kruto neprakticky. Mal som T25 kombi, teraz mam IS250. Jasne, vacsinou casu kombik nepotrebujem, ale akurat dnes som sa trapil so zehliacou doskou, lebo proste do sedanu tazko. Nabytok neriesim. Naposledy som chcel previezt stary 42" LCD... Nozicka toho LCD sposobila, ze som musel ho pchat na zadne sedadla a skoro potrhal kozene sedadla - nehovoriac o jeho stabilite tam. A este mozem spomenut kopec dalsich prihod.
Tak ci tak, dalsie auto by som asi zobral Mazdu6 kombi.
Tak ci tak, dalsie auto by som asi zobral Mazdu6 kombi.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Ja som hrdým majiteľom Avensisu T25 kombi. 2.0 D4-D. A keďže toto vozidlo ostáva v rodine nemám problém s kúpou novej Corolly sedan. kufor kombi som za posledné 4 roky plne nevyužil (okrem prípadu keď som viezol zadný nárazník). Ale ako vravím. Ostáva v rodine a v prípade potreby tu bude.
Mentalita Európy je taká, že ak sa tomu neotvára kufor aj zo zadným sklom, nedá sa to na nič použiť. rovnako je to zo súčasnou SUV mániou. Každý kto jazdí v meste potrebuje pseudoterénne auto.
Každá verzia má svoje výhody a nevýhody, len si musí každý rozmyslieť načo auto potrebuje.
Mentalita Európy je taká, že ak sa tomu neotvára kufor aj zo zadným sklom, nedá sa to na nič použiť. rovnako je to zo súčasnou SUV mániou. Každý kto jazdí v meste potrebuje pseudoterénne auto.
Každá verzia má svoje výhody a nevýhody, len si musí každý rozmyslieť načo auto potrebuje.
Corolla 2018 Executice M/T (už čoskoro)
Avensis 2007 2.0 D4-D
Avensis 2007 2.0 D4-D
Hele, měl jsem sedana s otvíratelným zadním oknem, měl jsem hatchbacka a mám zase sedana bez otvírání zadního okna, ale je pravda že sedan s otvíratelným zadním oknem je prostě něco úžasného. Né že by mě to chybělo natolik že bych se auta zbavil, ale prostě když potřebuju něco objemnějšího převézt, tak budu muset nechat nainstalovat tažný a koupit vozejk.
Nejvíc mě štve, že jsem tak chtěl řešit problém s tím, že prostě pracovně jezdím dálky, ale doma potřebuju tu a tam něco postavit, vybetonovat a tak. No a prostě zdá se mi, že se z vozíků stává národní sport, kdy každej má vozík. Ale prostě dobře, za hatchbackem nebo sedanem právě ten vozík smysl má. Ale onehda jsem viděl kombík, kompletně prázdnej a za tím měl borec vozejk. To už mě přišlo trošku na palicu. A vem si jak je taková kombinace potom dlouhá. Proč si tedy takovej člověk nekoupí sedana a nebo hatchbacka když má vozejk?
Nejvíc mě štve, že jsem tak chtěl řešit problém s tím, že prostě pracovně jezdím dálky, ale doma potřebuju tu a tam něco postavit, vybetonovat a tak. No a prostě zdá se mi, že se z vozíků stává národní sport, kdy každej má vozík. Ale prostě dobře, za hatchbackem nebo sedanem právě ten vozík smysl má. Ale onehda jsem viděl kombík, kompletně prázdnej a za tím měl borec vozejk. To už mě přišlo trošku na palicu. A vem si jak je taková kombinace potom dlouhá. Proč si tedy takovej člověk nekoupí sedana a nebo hatchbacka když má vozejk?
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D