asi bych tak skeptickej nebyl....cyril píše:Má to jeden mínus, motor je zcela nevyzpytatelný. Těsnění pod hlavou, vstřiky, egr a filtr pevných částic. Bohužel druhovýroba či repase na ten to typ motoru téměř neexistuje. Další mínus vysoká spotřeba 8L a více.
Mám chip na motoru a spotřeba 6-6.5 na dálku podle toho jak moc jedu brzda plyn ... jinak D-Cat má výrobní vadu na podložkách pod vstřikama (už je mám vyměněné, bohužel i s jedním vstřikem) ale kvalitní nafta + Vif je základ a jezdit dlouhé trasy a nespořit + čistit EGRmartinol píše:asi bych tak skeptickej nebyl....cyril píše:Má to jeden mínus, motor je zcela nevyzpytatelný. Těsnění pod hlavou, vstřiky, egr a filtr pevných částic. Bohužel druhovýroba či repase na ten to typ motoru téměř neexistuje. Další mínus vysoká spotřeba 8L a více.
EGR staci co 50xxx vycistit ve 200xxx cele sani pokud jsi fajnsmekr...s tim souvysi i tesneni pod hlavou stejne jako tankovani nekvalitni nafty se vstrikovacema..a je jasne ze pokud vstriky nebudou v kondici nebude v kondici ani DPF...vse jede ruku v ruce a hodne se da zamezit spravnou udrzbou a peci o motor
spotreba ? nevim jezdim dlouhodobe za 7.2
je ale pravda ze tento motor peci vyzaduje vice nez jine...mam 110kw
Asi to bude hodně záviset na stavu při koupi a způsobu ježdění. Podívejte se na můj podpis, jezdím za cca 6.5, DPF ani pořádně nevím, co to je, pořád ve výborné kondici, na STK při emisích maník řekl, že motor je jako novej, žádný problém. Ano, těsnění to je velký problém, pokud na to narazíte, good luck, já ho měl, podfouknuté těsnění mi řešili v rámci záruky a od té doby najeto cca 130t km a vše naprosto v pohodě. EGR, vstřiky, nic nic, žádný problém.cyril píše:Má to jeden mínus, motor je zcela nevyzpytatelný. Těsnění pod hlavou, vstřiky, egr a filtr pevných částic. Bohužel druhovýroba či repase na ten to typ motoru téměř neexistuje. Další mínus vysoká spotřeba 8L a více.