prosím o radu - kam s navigací:
Re: prosím o radu - kam s navigací:
Já bych se asi snažil vložit nějaký plochý držák mezi horní okraj větrací mřížky a palubku. Bylo by to napevno, navigace by nestínila větrání a ještě by byla přesně ve správné výšce, aby byla vidět i za jízdy (což u toho originálního panelu pod mřížkama určitě neplatí). Já to mám podobně udělané u Corolly, ale tam ta mřížka jde snadno demontovat. Mám to přišroubované k jejímu hornímu okraji. Samotný držák je z pružného plastu, aby to nebylo nebezpečné v případě kolize.
Moc vám všem děkuju, jste báječní!
Zatím mám tedy objednaný jeden ten čínský bazmek. Uvidíme... po širší rodině je aut dost, aby se uživily i ty u Aurisky neúspěšné
Ještě mě zajímá: jak to máte připojené? Mám u zapalovače dole pod palubkou roztrojku (kamera, navigace), ale je to hrouda kabelů, je to vošklivý a navigace hlásí, že se nedobíjí (přičemž výrobce je toho názoru, že mi tam rupla pojistka a další možnosti neuvádí).
Uvažovala jsem o tom vytáhnout kabel navigace dozadu (těsněním, nebo nějak spodem u středové konzole či pod sedadlem) a strčit ho do zásuvky za sedadlem řidiče - ale pomůže to?
Prostě: jak řešíte víc spotřebičů?
Zatím mám tedy objednaný jeden ten čínský bazmek. Uvidíme... po širší rodině je aut dost, aby se uživily i ty u Aurisky neúspěšné

Ještě mě zajímá: jak to máte připojené? Mám u zapalovače dole pod palubkou roztrojku (kamera, navigace), ale je to hrouda kabelů, je to vošklivý a navigace hlásí, že se nedobíjí (přičemž výrobce je toho názoru, že mi tam rupla pojistka a další možnosti neuvádí).
Uvažovala jsem o tom vytáhnout kabel navigace dozadu (těsněním, nebo nějak spodem u středové konzole či pod sedadlem) a strčit ho do zásuvky za sedadlem řidiče - ale pomůže to?
Prostě: jak řešíte víc spotřebičů?
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014
ja to koli kamere planujem riesit bud dodatocnou montazou normalnej zasuvky - asi do priehradky spolujazdca, pripadne pripojenim na poistkovu skrinu v interieri s nejakym kvalitnejsim prevodnikom 12V->5V (prislusenstvo ku kamere)
Já doporučuji tento https://brodit.cz. Je na 2 části. Jedna je dle typu telefonu, druhá je dle typu auta. Stojí celkem dost, ale jsem naprosto spokojen a šel bych do něj znovu.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
Chlapi a holka, bacha na tie rozdvojky a roztrojky a čínske nabíjačky. Môžu kurviť príjem rádia. Ak rádio nepočúvate tak cajk ale ak áno, ja len aby ste ho nešli reklamovať a neurobili zo seba paka v servise.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Akože nabíjačka a antiradar v jednom ? 

Tenhle typ držáku je pro Aurise uplně na hovno, svislá žebra ve ventilaci jsou moc hluboko a držák se na ně nedostane. To vodorovné zase nedrží dost pevně a klopí se dolu.
U mě vyřešeno přísavkovým držákem který mám přicucnutý na ten lesklý plast vpravo od středového displaye pod hodinama.
Naposledy upravil(a) Krtek020 dne pát 11.05.2018, 21:23, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Pro mě je tenhle typ držáku do Aurise naprosto dokonalý - malý, lehký, asi za 15,-Kč
Telefon mám položený na té ploše nad rádiem a držák ho jen přidržuje. Žebra ventilace jsou zatěžována minimálně, telefon je snadno dostupný a ještě chlazený klimatizací....

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Presne tak.Xfield píše:Pro mě je tenhle typ držáku do Aurise naprosto dokonalý - malý, lehký, asi za 15,-KčTelefon mám položený na té ploše nad rádiem a držák ho jen přidržuje. Žebra ventilace jsou zatěžována minimálně, telefon je snadno dostupný a ještě chlazený klimatizací....
Mám to úplně to samé, tělo telefonu opřený o tu hranu infotainmentu, paráda! Mřížku ventilace jsem ještě zaaretoval, pro jistotu, ale není to úplně zapotřebí.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Zdary, u Corolly E15 jsem to řešil podobně jako Kocúr a LaBuDa. Zakoupil jsem magnetický držák FIXED https://www.alza.cz/fixed-fixm2-d4710740.htm a levný 7" Android tablet HUAWEI , v němž jsou nainstalovány navigace (TomTom GO, Navigon - každá má svoje výhody). Držák jsem nalepil na horní hranu palubní desky a kovový plíšek (součást držáku) na zadní stranu tabletu (oboustrannou lepící páskou Ceys). Tablet po plném nabití se spuštěnou navigací vydrží cca 4 hodiny. V případě potřeby dobíjím ze zásuvky 12V (rozdvojka na USB 2,3 a 1.0V).
Aha takže telefon máte vodorovně a ještě vám drncá o palubku. Tak to potom jo.Kocúr píše:Presne tak.Xfield píše:Pro mě je tenhle typ držáku do Aurise naprosto dokonalý - malý, lehký, asi za 15,-KčTelefon mám položený na té ploše nad rádiem a držák ho jen přidržuje. Žebra ventilace jsou zatěžována minimálně, telefon je snadno dostupný a ještě chlazený klimatizací....
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
A takovou hloupost jsi vyčetl kde?
Telefon můžu mít otočný jak chci a nic nedrncá.
Telefon můžu mít otočný jak chci a nic nedrncá.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07

Vodorovne ho mám tak pretože mi to takto viac vyhovuje. Pravdupovediac by ma nejako ani nenapadlo osadiť si telefón zvislo. A nedrncá.
Ak ti ten držiak nevyhovuje proste ho nekupuj. Možnosti sú rôzne.
Kľudne si capni smartfón cez prísavkáč na okno. Mne ale takéto riešenie napríklad vadí vo výhľade.
Možnosti sú, len si vybrať.
Mám to ůplně stejně v corolle a protože ho mám v ochranném průsvitném krytu z měkého plastu tak vůbec nic nedrncá ani nedřeKocúr píše:![]()
Vodorovne ho mám tak pretože mi to takto viac vyhovuje. Pravdupovediac by ma nejako ani nenapadlo osadiť si telefón zvislo. A nedrncá.
Ak ti ten držiak nevyhovuje proste ho nekupuj. Možnosti sú rôzne.
Kľudne si capni smartfón cez prísavkáč na okno. Mne ale takéto riešenie napríklad vadí vo výhľade.
Možnosti sú, len si vybrať.
corolla 2016 trend+manuál