Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Teď jsem byl v servisu a že už tam opravovali vůz, co škubal jen proto, že bylo vadné palivové čerpadlo.
Děkuju všem. Napíšu jak to dopadlo.
vážení kolegové priusáci. Dnes jsem u nás absolvoval STK+ emise,které si nyní účtují 1750 Kč.Prošel jsem bez ztráty "kytičky",prohlásili tam technici,že je ve výtečném stavu. Ještě před touto technickou jsem si v autorizovaném servisu toyoty nechal vyčistit a promazat vodicí čepy na brzdách v třmenech včetně seřízení ruční/nožní/brzdy.Stálo to pouhých 1300 Kč,ale měl jsem jistotu,že nebudou " prudit" zvláště na té ruční /nožní/ brzdě.Mám zas na 2 roky pokoj a v červnu než pojedu na dovolenou tak si nechám v autorizovaném servisu udělat velkou pravidelnou údržbu,neboť je nutné vyměnit svíčky/každých 90 tis.km/,vzduchový filtr a samozřejmě olej + filtr,možná i pylový filtr.
námořníku,již jsi vyřešil ten problém s tím,že máš pocit ,že to jede jako " stará pračka"? Já jsem včera též začal víc při cestě poslouchat a také jsem zjistil tento zvláštní zvuk. Stalo se mi to během tohoto týdne již podruhé. Po rozjetí od křižovatky,kdy se sešlapuje pedál plynu pomaleji tak v nějaké rychlosti okolo 30 km/100 to tak divně "bublá" jako by chtělo to auto poskakovat. Dělá to jen když je dlouhodobě zahřáté. Za jízdy cca 80 km mě to udělalo 2x. Když se sešlápne pedál plynu rychleji a na plnější jízdu,tak to nedělá.A navíc při tomto jevu nic počítač nehlásí nějakou závadu.V červnu jdu na pravidelnou údržbu při které mi budou dávat nové svíčky tak uvidím , pohovořím s nimi o tomto problému.
Ahoj, byl jsem pryč a nic nevím. Zjistím v pondělí. Ale to co popisuješ bude asi ono. Kdyby se aspoň na diagnostice ukázala závada, tak se to prostě vyřeší.
- priusek plusek
- Navigátor
Už jsem se s tím u Priusu setkal, na vině jsou špatné zapalovací moduly nebo svíčky.švihák píše:Ahoj, byl jsem pryč a nic nevím. Zjistím v pondělí. Ale to co popisuješ bude asi ono. Kdyby se aspoň na diagnostice ukázala závada, tak se to prostě vyřeší.
Stačí to rozebrat a podívat se na svíčky, musí být cihlově červená - to je správně. Černá je špatně.
Na diagnostice obvykle nic není, ale je to ono
Jestli je tomu tak, tak má tvoje zkušenost cenu zlata!
- priusek plusek
- Navigátor
Rád jsem pomohlšvihák píše:Jestli je tomu tak, tak má tvoje zkušenost cenu zlata!
- otázka je prečo by sviečka mala byť čierna - ak neberie olej a je funkčná lamba, váha vzduchu nie je dôvod.... aby to nebolo niečo "vymlátené" v počiatočnom štádiu - uchytenie motora, ojničné ložiská.... trošku strieľam samozrejmepriusek plusek píše:Už jsem se s tím u Priusu setkal, na vině jsou špatné zapalovací moduly nebo svíčky.švihák píše:Ahoj, byl jsem pryč a nic nevím. Zjistím v pondělí. Ale to co popisuješ bude asi ono. Kdyby se aspoň na diagnostice ukázala závada, tak se to prostě vyřeší.
Stačí to rozebrat a podívat se na svíčky, musí být cihlově červená - to je správně. Černá je špatně.
Na diagnostice obvykle nic není, ale je to ono
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Kolegové priusáci,tak to škubání motoru při "lechtání" plynového pedálu dle mého názoru nemá nic společného se svíčkami. Dnes jsem jel do mírného kopečku v koloně aut a pohyboval jsem se cca 11km rychlostí a běžel motor z důlvodu dobíjení hybridní baterie ve větších otáčkách a při mírném sešlapávání plynového pedálu bylo slyšet takový zvláštní klepot motoru. Já to přisuzuji problému s ventilem EGR/ po několika hledání na netu/ jsem došel k tomuto názoru,neboť jsem k tomuto tématu našel několik článků. Chtělo by to vyndat celý ventil EGR a vyčistit.
Priusáci, včera to můj Prius začal dělat taky! Na nic jsem nečekal. Diagnostika neukázala nic, tak jsem dnes nechal vyměnit svíčky. A nepřestalo to. Takže jedno auto mi klepe při startu a druhé za jízdy
Nahrál jsem video a dám ho na YouTube a odkaz sem.
Nahrál jsem video a dám ho na YouTube a odkaz sem.
námořníku,až to bude na YouTube nezapomeň nám sdělit pod jakým odkazem to máme najít. Rád si poslechnu Tvůj zvuk motoru,abych ho případně mohl posoudit se svým. Děkujeme Ti.Tím,že jsi vyměnil svíčky a přesto to dělá dál,tím se potvrdila moje doměnka,že svíčky s tímto problémem nemají nic společného. Nutno hledat další možnosti.
Je to stejný problém, jaký má kamarád a jaký mělo i moje první plusko. Když přidám plyn hodně, nic se neděje a auto jede skvěle. Když přidávám plyn pomalu, někde v polovině otáčkoměru začne skákat motor. To samé, když se plyn pomalu ubírá.
Video se zvukem: https://youtu.be/djoDGOx4kHg
- priusek plusek
- Navigátor
Petře, ty jsi mě moc nečetl, že?švihák píše:Je to stejný problém, jaký má kamarád a jaký mělo i moje první plusko. Když přidám plyn hodně, nic se neděje a auto jede skvěle. Když přidávám plyn pomalu, někde v polovině otáčkoměru začne skákat motor. To samé, když se plyn pomalu ubírá.
Neříkal jsem jenom svíčky, ale i zapalovací moduly na svíčkách....
Modul je cívka, že? A jsou taky 4... Kolik to asi stojí? Abys pak zase nenapsal něco dalšího a dalšího a já pak nezjistil, že mám nový Prius