Zdravim nejak na netu nemuzu sehat originalni chladici kapalinu, tak se chci zeptat jestli lze pouzit jakoukoli bez silikatu, treba honda type2 ?
Dalsi dotaz je jaky je asi obsah chladici soustavy motoru i invertoru?
No nemusi... Ja som do svojho dal od totalu glacelf auto supra,myslim ze to je g12+, bez vsetkych somarin a jediny rozdiel oproti toyote origo je ze chyba fosfat. Ten akoze robi povrch na kovoch a brani korozii. To je taka specialitka azijskych vyrobcov. Ale logicky je motor toyoty ci nejake gumy,hadice,tesnenia iny ako europske motory? Nie je.... Objemy neviem ale mne konkretne vyslo zo sustavy o dost menej ako sa pise v mazacom plane.... Kup si celu napln do motora, poried a napln co ti vytecie, zvysok co ti ostane budes mat na invertor. Tam to je ovela menej.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
tak ja bych tam nalil origo kapalinu od hondy tu jsem nasel a docela i za dobrou cenu. sice ma modrou barvu, ale taky je to prece japonec (v popisku se pise na vsechny motory honda) pokud se nepletu taky delaji uz nejakej patek hybridy i kdyz na jinych technologiich.
Je to zbytocne ale mozes... Ze je to japonec je bezpredmetne a ze robia hybridy rovnako lebo je to vzdy bezny motor len zaradeny do ineho systemu pohonu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
ja prave cetl ze japonci pouzivaji atypicke vodni pumpy nachylne na silikonove primesi v kapalinach tak jsem prave z toho vychazel ze snad nic nepokazim. nakonec jsem precejen nasel posledni kus toyota red 5L koncentratu na ebay za cca 900kc.
Myslim ze ziadne atypicke pumpy nepouzivaju lebo tie im vyrobi vyrobca ktory ich vyrobi aj oplu aj fiatu.
Je v tom aj rozdielnost zlozenia vody v Europe a Azii... Za mna klasika g12+ za 4e liter cize za 2e zmesi. Nebudem este preplacat za vodu v poriedenej chladiacke ze...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000