Rychloměr

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
chossejuni
Člen Týmu

Rychloměr

Příspěvek od chossejuni »

Zdravím.
Už delší dobu mě trápí rychloměr. Zapršelo, a on přestal fungovat, s ním i palubní počítač a jízdní vlastnosti taky nic moc. Do toho mi dlouhodobě svítila i trojkombinace ABS/VRC/TRS. To jsme dnes vyřešili. Na diagnostice nám to ukázalo, že je chyba v relé ABS. Nakonec to byla jeho pojistka (20A), kde jsme zjistili, že už byla jednou pájená. Po její opravě bylo vše OK. Kontrolky zhasly, tachometr fungoval. Abych měl jistotu, šel jsem auto umýt. Po jeho umytí začala ručička rychloměru skákat jako divá. Nic dalšího se nerozsvítilo. Předpokládám, že mi to někde zkratuje (kabel či něco jiného...). Nebo má někdo podobnou zkušenost a ví co s tím?

Díky.
Avensis T25 2.2 D-4D 110kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Rychloměr

Příspěvek od awe_cz »

Jestli nekdo pajel pojistku, buh vi, jake prasarny v elektronistalaci jeste cekaji na odhaleni. Tady bude dost tezky poradit jinak nez - sezen si schema a prolez to komplet.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
chossejuni
Člen Týmu

Re: Rychloměr

Příspěvek od chossejuni »

awe_cz píše:Jestli nekdo pajel pojistku, buh vi, jake prasarny v elektronistalaci jeste cekaji na odhaleni. Tady bude dost tezky poradit jinak nez - sezen si schema a prolez to komplet.
To jsme si taky říkali, kterej chytrák tam co vymýšlel. Prošli jsme, co se dalo. No, budeme hledat dál.
Avensis T25 2.2 D-4D 110kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“